Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Ajaib ngluwari paus sing terdampar

ditulis dening editor

Bubar, siaran langsung 20 jam wis jutaan netizen Cina ing pojok kursi. Siaran langsung khusus iki fokus ing upaya nylametake paus sing terdampar ing pantai ing provinsi Zhejiang.

Ing wayah esuk tanggal 19 April, nalika nelayan Yang Genhe lan kanca-kancane lagi nyiapake menyang segara, dheweke weruh paus sperma sing dawane watara 20 meter ana ing cethek. Dheweke langsung ngubungi panguwasa maritim lan perikanan lokal, lan mung rong jam, ahli paus ing saindenging China lan penyelamat profesional lokal wis kumpul.

Nanging, kanthi jujur, upaya sing sukses kanggo nylametake paus sperma sing ukurane gedhe banget arang banget ing saindenging jagad, apamaneh ing China. Mulane, para ahli wiwitane percaya yen nylametake minangka tembakan sing dawa.

Uripe paus dadi taruhan amarga pasang surut nganti nem jam ing wayah awan. Para penyelamat bola-bali njupuk ember banyu lan nyiram paus kasebut supaya bisa urip. Akeh nelayan uga teka ing pantai lan nggunakake tangan kosong kanggo cipratan banyu ing paus amarga ora cukup ember. Iki minangka pemandangan sing nyenengake banget. Alon-alon diwutahake banyu ing awak paus, kanthi ati-ati supaya ora ana bolongan irung lan mripate, supaya kewan sing terdampar ora keselak ing wedhi. Ing sawetoro wektu, cagak pring, jaring lan selimut digawa menyang pantai kanggo nggawe layar kanggo paus saka sinar srengenge lan mbantu supaya udan. Veterinarians uga kecanthol paus nganti netes IV. Upaya iki terus nganti ombak bali.

Nalika pasang surut ing wayah sore, tim penyelamat kasil nggeret paus mbaka sethithik menyang banyu. Wong-wong padha kaget ndeleng paus sperma mboko sithik entuk tenaga lan nyebul kolom banyu sing gedhe nalika tekan banyu sing luwih jero.

Sing paling nyenengake sajrone proses nylametake kabeh yaiku kabeh wong sing melu menehi 100% gaweyan, sanajan ora ana pangarep-arep. Dheweke nuduhake emosi manungsa sing paling dhasar, yaiku, ngurmati kabeh makhluk urip lan naluri kanggo ngurmati urip.

Nyatane, paus terdampar relatif umum ing saindenging jagad. Para ahli wis nggawe akeh penyelidikan babagan sebabe kedadeyan kasebut, kanthi teori kayata polusi swara lan kontaminasi lingkungan sing terus-terusan dibuktekake. Saka perspektif iki, akeh perhatian umum ing China babagan stranding lan nylametake paus uga nggambarake introspeksi lan kesadaran masarakat marang masalah babagan ekosistem laut.

Yang Genhe ngandika: "Sampeyan generasi kita wis dipakani dening segara, nglindhungi segara lan mbales kabecikan iku kepinginan paling kita." Sikap sing kaya ngono kuwi sing ndadekake keajaiban. Nalika kita nganggep samodra kaya sing dikarepake, kita nggawa pangarep-arep kanggo luwih akeh urip lan uga kanggo awake dhewe.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...