Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Ruang Teknologi Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan Trending Inggris USA

Upaya NASA kanggo komunikasi karo ET bisa nyebabake invasi alien

Upaya NASA kanggo komunikasi karo ET bisa nyebabake invasi alien
Upaya NASA kanggo komunikasi karo ET bisa nyebabake invasi alien
ditulis dening Harry Johnson

Rencana NASA "Beacon in the Galaxy" (BITG), siaran data dening tim peneliti kanthi tujuan salam "intelijen ekstraterrestrial," wis dilaporake meksa para ilmuwan ing Universitas Oxford ing Inggris kanggo menehi peringatan manawa eksperimen kasebut bisa ditindakake. asil unintended mbebayani, kalebu provoking invasi extraterrestrial bumi.

Badan antariksa AS pengin nyiarake data lokasi lan informasi liyane menyang ruang angkasa, kanthi sinar sinyal saka susunan Teleskop Allen SETI Institute ing California lan Teleskop Radio Bulat Aperture Lima atus meter (FAST) China.

Sing dimaksud NASA data siaran bakal kalebu informasi kayata komposisi biokimia urip ing Bumi, posisi tata wektu Tata Surya ing Bima Sakti, gambar digital manungsa lan undhangan kanggo extraterrestrials kanggo nanggapi.

Anders Sandberg, peneliti senior ing Universitas Oxford's Future of Humanity Institute (FHI), ujar manawa siaran kasebut bisa mbebayani. Yen ora ana peradaban asing nampa pesen kasebut, ujare, tanggapan kasebut bisa uga ora mung salam mesra.

Panelusuran kanggo urip asing duwe "faktor cekikikan" ing saubengé, ujare Sandberg ing artikel sing diterbitake wingi. "Akeh wong nolak serius babagan apa wae, sing isin amarga iki penting."

Ilmuwan FHI liyane ing Oxford, Toby Ord, wis menehi saran supaya ana diskusi umum sadurunge ngirim sinyal menyang alien. Malah ngrungokake pesen sing mlebu bisa mbebayani, dheweke nambah, amarga bisa digunakake kanggo njeblug wong Bumi. "Bebaya iki cilik nanging kurang dingerteni lan durung dikelola kanthi apik," ujare.

Ord negesake manawa ora ana konsensus ilmiah babagan rasio perdamaian lan peradaban sing musuhan ing sekitar galaksi. "Given downside bisa dadi luwih gedhe tinimbang munggah, iki ora muni kanggo kula kaya kahanan apik kang kanggo njupuk langkah aktif menyang kontak,"Ngandika.

Sinyal sing luwih lemah wis disiarake menyang antariksa ing jaman biyen nggunakake teknologi sadurungé, kayata pesen Arecibo sing dikirim ing taun 1974. Sandberg téori yèn "wong asing sing miskin bisa uga wis nampa pesen sing dikirim kanthi macem-macem alasan."

Ilmuwan karo klompok BITG wis spekulasi manawa spesies alien sing cukup maju kanggo nggayuh komunikasi liwat kosmos bakal "bisa uga wis entuk kerjasama tingkat dhuwur ing antarane awake dhewe lan kanthi mangkono bakal ngerti pentinge perdamaian lan kolaborasi." 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...