Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Kuliner budaya France Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Trending Anggur & Roh

Occitanie Formed: Anggur Dinamis kanthi Sejarah sing Menarik

gambar duweni saka E.Garely

Anggur Languedoc-Roussillon

Dina iki, anggur Languedoc dianggep minangka salah sawijining anggur sing paling menarik lan dinamis ing donya lan kacathet kanggo subtlety lan kerumitan. Wilayah iki ngasilake akeh anggur, ngluwihi produksi Bordeaux, Australia, Afrika Kidul lan Chili, sing nuduhake kira-kira siji-katelu saka volume output Prancis sing padha karo kira-kira telung milyar botol anggur saben taun saka 300,000 hektar wit anggur sing ditandur. Konsumen paling gedhe saka anggur kasebut (2019) yaiku Jerman (16 persen), AS (13 persen), Walanda (11 persen), Inggris (10 persen), Belgia (10 persen), lan China (8 persen) saka 30 appellations lan crus kalebu putih, abang, mawar, sparkling lan anggur manis. Sektor iki makaryakke udakara 165,000 wong lan dadi majikan paling gedhe ing wilayah kasebut, sadurunge pariwisata lan industri aeronautika.

Penggabungan Ngasilake Jeneng Anyar

Ing 2014 wilayah Prancis diorganisasikake maneh lan bekas wilayah Midi-Pyrenees lan Languedoc-Roussillon digabung kanggo nggawe wilayah Occitanie. Sawisé penggabungan kasebut, Occitanie dadi kebon anggur paling gedhé ing Prancis ing sawijining papan sing terus-terusan ing saindhenging donya, kalebu 263,000 hektar ing wit anggur, sing ngasilake 33 persen anggur Prancis. Iki kalebu 24,000 kebon anggur lan 380 koperasi kanthi 36 persen petani anggur fokus ing pertanian organik.

Languedoc nggawe kira-kira 90 persen wilayah; Roussillon manggoni 10 persen liyane. Bareng-bareng makili wilayah penghasil anggur lan kebon anggur paling gedhe ing Prancis lan luwih saka siji saka telung anggur Prancis diprodhuksi ing kene.

Iki minangka papan lair saka anggur sparkling, sanajan Champagne entuk kredit.

Wilayah anggur Occitanie duweni 87 AOP (Appellation d'Origine Controlee) appellations lan 36 PGI (Indikasi Geografis dilindhungi) sebutan lan winegrowers bisa nemtokake dhewe apa (utawa ora) padha arep kanggo gawé AOP utawa PGI anggur.

Pisanan kanggo Sparkle

Ing taun 1531, ing Abbaye de Saint Hilaire (Limoux), biksu nemokake yen anggur sing digawe wiwit gelembung ing botol lan liyane minangka sejarah. Koyone Dom Perignon ngunjungi biara sadurunge manggon ing Champagne lan "nyilih" gagasan nggawe anggur sparkling lan miwiti proses ing Champagne. Telung sebutan sing nyenengake ing wilayah kasebut kalebu Cremant de Limoux, Blanquette de Limoux, lan Limoux Methode leluhur. Thomas Jefferson dikenal tresna marang fizz Limoux lan mung anggur sparkling ing rong pribadi presiden.

Sud de France

Kanthi kepinginan kanggo nyorot prestasi wilayah Occitanie, ing 2006, Sud de France diwiwiti minangka cara kanggo nambah kedatangan turis menyang lokal lan menehi jaminan kualitas. Branding kasebut minangka gagasan George Freche, presiden Dewan Daerah (2004) sing ngerteni manawa, sanajan akeh aset ekonomi lan budaya ing wilayah kasebut, tetep dadi profil sing sithik lan dheweke duwe tekad kanggo ngganti kahanan kasebut. Liwat Sud de France kabeh produk agri-pangan lan anggur saka wilayah Languedoc-Roussillon dipromosekake ing payung siji kanggo tujuan marketing. Grup iki saiki diarahake dening Carole Delga lan kalebu 1,817 perusahaan sing makili 5,882 produk.

Carole Delga ing 2013. Presiden, Dewan Regional Occitanie; Anggota, Partai Sosialis

Politisi Prancis, Carole Delga, minangka anggota Partai Sosialis (wiwit 2004) lan dadi Presiden Occitanie wiwit 2016. Saka 2012-2017 dheweke dadi anggota Majelis Nasional lan njabat ing Komite Keuangan lan Pertahanan. Ing 2014 dheweke sedhela njabat minangka Sekretaris Negara kanggo Perdagangan, Kerajinan, Konsumen lan Ekonomi Sosial lan Solidaritas ing Menteri Keuangan lan Akun Publik, Michel Sapin ing pamrentahan Perdana Menteri Manuel Valls.

Delga kacathet amarga ngakoni tilas wilayah Languedoc-Roussillon nalika nggawe Occitanie (wilayah kanthi 6 yuta warga), ora fokus ing Toulouse lan kalebu warga lokal ing rencana lan program.

Kekuwatan Occitanie/Sud de France

Cuaca ing wilayah kasebut minangka tambahan kanggo tuwuh anggur amarga angin kenceng nggawa kelembapan saka segara lan ngirim hawa pegunungan sing seger kanggo garing wit anggur. Lemah kasebut dumadi saka watu gamping lempung (ngatur suhu lemah) nganti schist (slate) ing Saint Chinian lan lempung lan kapur ing Picpoul de Pinet.

Languedoc-Roussillon nawakake 30+ Sebutan d'Origine Kontrol (AOC) karo Corbieres, Fitou, Minervois lan Cotes de Roussillon paling misuwur ing AS. Lokal uga dikenal kanggo anggur Vin de Pays ngendi hukum anggur fleksibel ngidini inovasi lan winemakers gawé menarik, woh maju anggur, akeh karo ambane, konsentrasi lan potensial kanggo tuwa. Winemakers uga diijini kanggo sumber anggur saka kebon anggur ing saindhenging wilayah lan, liwat branding Sud de France, konsumen bisa ngenali lan milih anggur sing cocog karo rega / persamaan kualitas. Label kasebut, Sud de France, saiki kalebu luwih saka 11,000 produk (sing 2,100 organik), miturut 24 set aturan sing beda. Kabeh produk dideleng dening klompok independen kanthi tujuan nambah pangenalan jeneng ing pasar manca, lan fokus geografis ing Eropa, China lan Amerika Serikat.

Pariwisata

Cedhak Barcelona, ​​Occitanie kalebu wilayah Languedoc-Roussillon lan Mid-Pyrenees lan dicathet kanthi pesona Montpellier, Toulouse lan Perpignan sing nyedhiyakake kaendahan Prancis Kidul kanthi pengunjung luwih sithik tinimbang Paris lan Provence. Lokasi kasebut nyedhiyakake pesisir, kebon anggur, taman nasional lan situs budaya, bebarengan karo hiking, sepedaan lan jalur nunggang jaran. Amarga iku zona prodhuksi anggur kacathet lan birthplace saka anggur sparkling ing kutha Limoux anggur / petualangan kuliner paling apik utamané ing Collioure (anchovies) lan Set (iwak lan oysters).

Pikiran Anggur Roussillon

Ing acara anggur anyar ing New York City, Aku duwe rejeki kanggo meander liwat sawetara anggur banget saka Roussillon. Ing ngisor iki sawetara favoritku:

  1. Domaine Cabirau, AOP Cotes du Roussillon 2013. 70 persen Grenache Noir, 20 persen Syrah, 10 persen Carigan Noir.

Presiden Dan Kravitz tuku kebon anggur 13.5 hektar ing Roussillon (sebutan Cotes du Roussillon digawe taun 1977), ana ing desa Maury (bagean Prancis Catalonia) ing taun 2007. Roussillon dikenal kanthi produksi garing, abang, putih lan mawar. anggur. Wilayah iki kalebu separo wétan Pyrenees Orientales (sisih wétan Pagunungan Pyrenees) lan bagéan ngisor Roussillon.

Kebon anggur punika 20 mil daratan saka Mediterania lan 20 mil sisih lor Spanyol. Jeneng Cabirau asliné dipetakan luwih saka 100 taun kepungkur. Anggur ditandur ing lereng curam saka schist, watu landhep peteng sing menehi identitas mineral sing khas kanggo Grenache.

Lemah kasebut minangka campuran schist, watu gamping, gneiss lan granit. Manual harvested saka 25-60-taun-lawas Grenache vines nandur ing schistous lemah, lan campuran lawas vines lan mentas nandur Syrah lan Carignan. The Grenache unoaked nalika Syrah lan Carignan ngalami fermentasi malolactic lan mateng 5 sasi ing 500 I demi-muids (600 liter tong kayu oak).

Cathetan

Ing mripat, garnet jero tren dadi jambon. Irung diganjar karo ambune pai ceri, strawberries enom, raspberries, blueberries - nglawan licorice, cengkeh, oak, cola, vanilla, kembang liar lan rempah-rempah (yaiku, mrico ireng). Langit diganjar woh-wohan garing lan lemah teles. Bodied medium kanthi kaasaman alus lan tannin alus/bunder. Rampung dawa ditambah karo tannin. Digabungake karo daging sapi, pasta lan veal.

  • Koleksi Domaine du Mas Blanc, AOP Banyuls 1975. Grenache Noir, Grenache Gris.

Anggur dipanen nganggo tangan lan diidak-idak nganggo sikil, difermentasi nganggo baja tahan karat kanthi ragi asli lan umure ing 650 liter oak demi-muids suwene 10 taun.

Oyod Domaine du Mas Blanc bisa dilacak bali menyang pertengahan 17th abad, kanthi langkah menyang 20th abad ing 1921 nalika Dr. Gaston Parce miwiti botol anggur lan dadi panyengkuyung utama saka jeneng Banyuls (1936). Putrane, Dr. Andre Parce ngetutake lakune bapake lan miwiti sebutan Collioure (1971)

Banyuls minangka sing paling apik lan paling kompleks saka Vin Doux Naturels sing dikubengi Prancis, anggur peteng sing ngrebut segara, srengenge lan watu. Amarga saka cedhak segara sing tempers kekuatan dhasar, asil gurih, smoky karo pitunjuk kanggo asal maritim.

Banyuls minangka respon Prancis marang Port Wine. Manis, kuwat lan asalé saka Grenache sing dipanen saka anggur Grenache paling tuwa ing Domaine du Mas Blanc.

Cathetan

Garnet Rusty kanggo mripat, karo ambu port nyaranake kayu bakar lan manis / rempah-rempah kanggo irung. Ing langit-langit iku sugih karo ceri, pala, vanilla lan kayu manis. Ngirim rasa coklat mousse manis / pedhes sing dawa. Digabungake karo keju Biru, Daging sing diobati, Coklat lan Kopi, Vanila lan Karamel, Woh-wohan lan Kacang-kacangan.

Iki minangka seri sing fokus ing Sud De France.

Waca Part 1 ing kene:  Saka Petani kanggo Protes kanggo Winemakers

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

#anggur

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar

Share to...