Kabar Kawat

Siji saka Lima Wong Amerika Ngrokok utawa Ngombe Liyane

ditulis dening editor

Nalika negara-negara ngangkat syarat masking lan nomer infeksi mudhun ing pungkasan mangsa iki, mayoritas wong Amerika nglaporake swasana ati stabil wiwit Januari (64%) lan manawa pandemi kasebut ora ngganti kabiasaan saben dinane (49%) utawa wis ngganti. luwih apik (26%). Nanging, meh telu saka 10 (28%) menehi rating kesehatan mental mung adil utawa mlarat, lan meh seperlima nyatakake yen dheweke ngrokok (17%) utawa ngombe (18%) luwih akeh.

Wong sing nggawe kurang saka $ 50,000 (35%) luwih saka kaping telu tinimbang sing nggawe $ 100,000 utawa luwih (11%) kanggo menehi rating kesehatan mental sing adil utawa mlarat, lan 7% luwih cenderung tinimbang kabeh wong diwasa (28%).

Iki miturut edisi paling anyar saka American Psychiatric Association (APA)'s Healthy Minds Monthly, jajak pendapat sing ditindakake dening Morning Consult, sing ditindakake tanggal 18-19 Februari 2022, ing antarane sampel wakil nasional saka 2,500 wong diwasa. Jajak pendapat kasebut fokus ing kabiasaan sing ana gandhengane karo pandemi lan swasana ati Amerika.

Bapak (37%) meh kaping pindho minangka ibu (19%) lan kabeh wong diwasa (18%) ujar manawa swasana ati wis owah dadi luwih apik ing wulan kepungkur. Dheweke uga luwih seneng ngomong yen mbuwang wektu ing omah ngganti kabiasaan saben dina dadi luwih apik (45%) tinimbang ibu (29%) lan kabeh wong diwasa (26%).

Bedane uga muncul ing kelompok ras/etnis: Seperlima wong diwasa Hispanik (20%) ujar manawa swasana ati saya tambah parah dibandhingake wulan kepungkur, dibandhingake karo 15% kabeh wong diwasa. Ing sisih liya, wong diwasa Hispanik (32%) lan wong diwasa ireng (36%) luwih cenderung tinimbang wong diwasa saka etnis liyane (24%) ujar manawa kabiasaan saben dinane saya apik sajrone pandemi.

Wong diwasa sing ujar manawa dheweke rumangsa luwih apik ing wulan iki amarga umume krasa apik (45%) lan cuaca (27%). Wong-wong sing rumangsa luwih elek nyebutake babagan finansial (20%), inflasi (10%), stres finansial (10%), dhuwit (10%) lan COVID-19 (20%).

"Nalika akeh wong Amerika katon metu saka pandhemen sing rumangsa apik babagan kabiasaan anyar, ana sawetara masalah ing kene, kayata wong-wong sing wis wiwit nggunakake zat luwih akeh tinimbang sadurunge," ujare Presiden APA Vivian Pender, MD "Uga, Keuangan rakyat bisa dadi penting kanggo kesehatan mental, sing penting kanggo ngawasi nalika ekonomi negara ana flux.

Wong lanang luwih cenderung tinimbang wanita ngomong yen wis nambah jumlah sing olahraga, adus, ngombe alkohol, lan ngrokok utawa nggunakake obat-obatan. Wong diwasa Hispanik (36%) lan wong diwasa ireng (33%) luwih cenderung tinimbang wong diwasa saka etnis liyane (27%) kanggo ngomong yen jumlah sing diomongake babagan kesehatan mental wis tambah.

Kira-kira sapratelo wong diwasa ujar yen dheweke kerep (35%) kepengin weruh yen kebiasaane bisa uga ana hubungane karo masalah kesehatan mental sing luwih penting (kayata kelainan obsesif-kompulsif, kuatir, utawa gangguan panggunaan zat). Keprigelan kasebut luwih dhuwur ing antarane wong diwasa Hispanik (46%), tinimbang sing putih (34%), Ireng (40%), utawa saka etnis liyane (36%). 

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...