Kabar Kawat

Pati Opioid Tekan 1.22 Yuta ing 2029 Yen Ora Ana Ganti

ditulis dening editor

United Recovery Project (URP) wis nduwe driji ing denyut nadi epidemi opioid sing saya suwe saya suwe. Pendiri URP Brian Alzate lan timnya wis weruh faktor-faktor sing nyebabake krisis sing terus-terusan. Ing taun-taun pungkasan, utamane, krisis opioid saya tambah akeh amarga prilaku nggegirisi saka perusahaan farmasi gedhe, isolasi pandemik lan rasa wedi, lan introduksi zat overdosis sing cepet mateni kaya fentanyl sintetik.

Laporan anyar sing dirilis tanggal 2 Februari nemokake manawa epidemi opioid dijangkepi bakal nuntut 1.22 yuta jiwa AS antarane 2020 lan 2019 yen ora ana owah-owahan. Laporan Stanford-Lancet ngrujuk babagan "golek bathi sing ora dikendhaleni" lan "gagal regulasi" sing nyebabake epidemi seprapat abad kepungkur lan ora owah sacara signifikan wiwit saiki.

Bebarengan karo mangsa ngarep, informasi babagan tingkat kematian opioid nganti titik iki arang banget. Data kasebut nuduhake manawa angka kematian wiwit taun 1999 luwih elek tinimbang momen paling murah saka epidemi HIV/AIDS. Kajaba iku, jumlah tiwas saiki wis paling dhuwur ing jumlah kolektif tiwas sing dialami AS lan Kanada sajrone Perang Donya.

Salah solusi tombol ngajokaken dening Stanford Kedokteran Keith Humphreys, Ph.D., kanggo ngalih saka mikir kecanduan minangka gagal moral lan, tinimbang, fokus ing minangka masalah kesehatan. Humphreys nambahake, "Ya, iki penyakit. Ya, iku bisa nambani. Lan ya, sampeyan duwe kesempatan kanggo pulih.

Sudut pandang iki dituduhake dening tim ing United Recovery Project, uga. Loro-thirds saka ngedegaken saka program perawatan kecanduan sing mbalekake addicts lan Staff sing organisasi wis nglumpuk wis intimately kenalan karo perjuangan kanggo break metu saka urip kecanduan tamba lan penyalahgunaan zat.

Pramila URP wis njupuk pendekatan sing inovatif lan individual karo programe. "Kahanan saben wong beda-beda," ujare pendiri URP, Bryan Alzate, lan nambahake yen "kita nganggep iki kanthi menehi rencana perawatan khusus kanggo saben wong. Luwih saka 95% anggota staf ing URP lagi pulih lan duwe minat kanggo nulungi wong liya sajrone lelungan pemulihan.

Keruwetan epidemi opioid sing terus-terusan bisa dideleng amarga kasunyatane wis dadi berita utama, sanajan ana pandemi sing isih ana. Yen langkah-langkah ora ditindakake kanggo nanggapi kanthi menehi pitulung nyata, efektif, lan jangka panjang kanggo wong-wong sing nandhang ketagihan, krisis kasebut mung bakal saya suwe saya suwe.

URP kerja keras kanggo mimpin tanggapan kasebut. Program kasebut kanthi cepet tuwuh ing popularitas lan dipanggonke minangka mercusuar pangarep-arep amarga ana ing garis ngarep perang sing isih ana. Staff informed, sumber daya kualitas, lan fasilitas kemewahan menehi persis jenis dhukungan kecanduan sing dibutuhake ing donya sing berjuang kanggo nemtokake cara kanggo nanggepi epidemi opioid kaya saiki.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...