Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Thailand Pariwisata Rahasia Plancongan Trending Maneka Warta

Ora ana karantina kanggo Phuket wiwit tanggal 1 Juli

Ora ana karantina kanggo Phuket wiwit tanggal 1 Juli
Phuket

Turis sing pengin ngunjungi Phuket, Thailand, sing wis divaksinasi bakal bisa nindakake tanpa kudu ngalami karantina wiwit tanggal 1 Juli 2021.

  1. Industri Pariwisata lan Pariwisata ing Thailand nglobi pamrentah sing mung nyetujoni pambatalan syarat karantina kanggo pengunjung sing divaksinasi sing teka ing Phuket.
  2. Phuket ora ana kasus COVID-19 anyar sajrone 89 dina.
  3. Tanpa ana pangowahan positif ing ekonomi, penghasilan warga bakal mudhun ing garis kemiskinan.

Ing pamindhahan sing diarepake sawise lobi intensif saka industri Pariwisata lan Pariwisata sing gedhe ing Thailand, pamrentah nyetujoni pambatalan syarat karantina kanggo pengunjung sing divaksinasi sing teka ing Phuket wiwit tanggal 1 Juli, minangka pambukaan penting sing pertama kanggo tujuan pariwisata sing populer. 

Panel ekonomi sing dipimpin Perdana Menteri Prayut Chan-o-cha wingi nyetujoni proposal sektor swasta lan klompok bisnis Phuket kanggo inokopsi paling ora 70% warga pulau kasebut kanggo mbukak maneh turis sing divaksinasi, ujare Menteri Pariwisata lan Olahraga Phiphat Ratchakitprakarn.

Bisnis pariwisata lan maskapai Thailand, kanthi dhukungan saka Dewan Pariwisata Thailand (Points), Kamar Dagang Thailand, Asosiasi Hotel Thailand (THA), Asosiasi Agen Perjalanan Thailand (ATTA), SKAL THAILAND, PATA TH, Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), kampanye #OpenThailandSafely, Dewan Bisnis Perwakilan maskapai penerbangan (BAR), lan Asosiasi Airlines Thailand (AAT), kabeh memuji pamrentah babagan sukses ngemot pandemi COVID-19 ing Thailand, ujare kekarepane saiki miwiti maneh pariwisata saka luar negeri kanggo wisatawan sing divaksinasi.

Phuket ora ana sing anyar Kasus COVID-19 suwene 89 dina. Pejabat Phuket wis nyetujoni rencana kanggo nyambut tamu tanpa karantina tanggal 1 Juli kanggo ngrangsang ekonomi lokal lan bakal duwe sejuta dosis vaksin COVID-19 sadurunge. Ana kebutuhan mendesak para turis asing ing Phuket kanggo ngrangsang ekonomi lan sektor pariwisata. Sadurunge, warga lokal entuk udakara 40,000 baht saben wulan kanthi rata-rata. Ing wulan Februari iki udakara udakara 8,000 baht. Tanpa ana owah-owahan, iki bakal mudhun dadi 1,964 baht ing wulan Juli, yaiku ing sangisore garis kemiskinan.

Survei ngumumake manawa wong asing kepengin ngunjungi Phuket nanging ora ngalami karantina. Pejabat lokal ujar manawa wong asing sing ngunjungi tanpa ngalami karantina, bakal dilacak nggunakake aplikasi seluler COVID-19 sing dilacak.

Pamrentah arep nyoba rencana pambukaan maneh ing Phuket sadurunge papan panas utama liyane, kayata Koh Samui, kanggo mbantu restart industri pariwisata sing dipateni setaun tanpa jutaan turis sing nyumbang kanggo seperlima ekonomi sadurunge pandemi kasebut. Koh Samui, nderek Phuket, uga njaluk persetujuan kanggo ngidini para turis manca ngilangi syarat karantina. Ratchaporn Poolsawadee, presiden Asosiasi Pariwisata Koh Samui, ujar manawa dheweke ngarep-arep Samui nampa persetujuan.

Persetujuan kanggo Phuket tegese bakal dibukak maneh telung wulan luwih dhisik tinimbang negara liya, sing diarepake bakal dibukak maneh kanggo wong sing divaksinasi mung ing wulan Oktober.

Pendhudhuk Phuket uga bakal prioritas ing peluncuran vaksin, kanthi luwih saka 930,000 dosis sing diarepake sadurunge dibukak maneh, ujare Pak Bhummikitti Ruktaengam, presiden asosiasi turis pulau kasebut.

#bajangbali

Berita sing gegandhengan

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand

Share to...