Kabar Kawat

Kaslametané Kanker Ovarium Bisa Diprediksi

ditulis dening editor

Penyidik ​​​​ing Institut Kanker Nagourney lan Metabolomycs, Inc. bakal nglaporake dina iki ing Rapat Tahunan American Association for Cancer Research (AACR) ing New Orleans sing prédhiksi kaslametané pasien kanker ovarium kanthi ngukur tandha metabolisme ing lingkungan mikro tumor. Asil kasebut bisa harken masa depan sing ahli onkologi bisa nemtokake luwih dhisik kepiye pasien bakal nanggapi perawatan kanggo nambah asil kaslametan.

Miturut peneliti, biologi tumor manungsa nggambarake kontinum saka normalitas menyang transformasi ganas kanggo resistensi obat sing kabeh didorong dening pemrograman ulang metabolik global.

"Sadurunge kita wis nuduhake yen resistensi platinum ing malignancies ginekologi diprediksi kanthi owah-owahan metabolisme sing diukur ing plasma pasien nalika diagnosa," ujare Dr Robert Nagourney, Pendhiri lan Direktur Medis Institut Kanker Nagourney. "Saiki kita nuduhake yen lingkungan mikro tumor sing diukur ing media eksplan kultur tumor 1o manungsa nyedhiyakake pemahaman sing padha babagan respon obat kanggo terapi adhedhasar platinum."

Kanker ovarium minangka panyebab utama kematian kanker ginekologi. Nalika 80% kasus ovarium nanggapi terapi adhedhasar platinum, mayoritas kasus kambuh, lan pasien mati sajrone limang taun. Kanthi minat sing tuwuh ing metabolisme manungsa minangka komponen penting ing biologi kanker, laporan babagan kanker ovarium iki minangka sing paling anyar saka sawetara analisis tim ing sawetara kanker lanjut sing negesake peran metabolomik kanggo nemtokake kaslametan.

Penyidik ​​​​nganakake tandem kuantitatif Mass Spectrometry (MS / MS) ing media kultur jaringan eksplan kanker ovarium manungsa kanggo mriksa tandha metabolik saka lingkungan mikro tumor sawise 3 dina kultur ing RPMI 1640 sing dimodifikasi.

Spektrometri Massa sing ditindakake ing media kultur jaringan 11 pasien dibandhingake karo pasien 8 sing entuk remisi lengkap patologis (pCR) karo telung pasien karo penyakit residual kabeh sawise kemoterapi induksi karo Carboplatin ditambah Paclitaxel. Analisis kalebu asam amino, amina biogenik, heksosa, fosfatidilkolin, liso-fosfatidilkolin lan sphingomielin.

"Kanthi wawasan kasebut, kita bakal nemtokake cara perawatan sing paling apik kanggo wong sing duwe tumor ovarium," ujare Dr. Nagourney.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar