Pajak Pariwisata Anyar Ditemokake ing Bali

Pajak Pariwisata Bali
Pajak Pariwisata Bali
Avatar Binayak Karki
ditulis dening Binayak Karki

Implementasine pajak iki nduweni tujuan kanggo ningkatake layanan wisata, nglestarekake budaya Bali, lan ningkatake upaya konservasi lingkungan, utamane kanggo ngatasi masalah sing disebabake saka akehe pariwisata.

Wiwit tanggal 14 Februari, kabeh turis manca teka ing Bali, Indonesia, kudu mbayar pajeg pariwisata 150,000 rupiah (kira-kira US$9.55).

Ragad iki ditrapake ora mung kanggo daratan Bali nanging uga kanggo pulo-pulo ing saubengé kayata Nusa Penida, Nusa Lembongan, lan Nusa Ceningan. Malah turis sing teka saka wilayah liyane ing Indonesia liwat penerbangan darat utawa domestik kudu mbayar pajak, tanpa pengecualian kanggo bocah-bocah.

Pembayaran bisa digawe ing advance liwat ing Tresna Bali situs web, lan sawise rampung, turis bakal nampa tiket tax pariwisata liwat email. Tiket digital iki kudu disimpen ing ponsel amarga bakal dipriksa ing Bandara Bali lan pelabuhan laut.

Implementasine pajak iki nduweni tujuan kanggo ningkatake layanan wisata, nglestarekake budaya Bali, lan ningkatake upaya konservasi lingkungan, utamane kanggo ngatasi masalah sing disebabake saka akehe pariwisata. Taun kepungkur, Bali nampa 5.2 yuta sing teka lan ngarepake 7 yuta turis ing taun iki.

Nanggepi sawetara kedadean sing ora ngurmati budaya Hindu ing pulo kasebut, panguwasa Bali wis miwiti tumindak keras marang turis sing ora sopan.

Pajak iki minangka bagean saka upaya sing luwih jembar kanggo ngatur pariwisata kanthi luwih lestari lan hormat ing salah sawijining tujuan wisata sing paling misuwur ing donya.

Masa Depan Pariwisata Indonesia: Pajak Massive lan Kurang Pengunjung?

Pengunjung saka Australia, ASEAN, utawa malah Eropa lan Amerika Utara wis weruh Bali lan Indonesia liyane minangka tujuan liburan sing terjangkau lan menarik. Iki bisa uga enggal ganti.

About penulis

Avatar Binayak Karki

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...