Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Pakistan tanggung jawab Pariwisata

Pakistan Tourism Development Corporation dituduh korupsi

PPTDC
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pakistan Tourism Development Corporation utawa PTDC minangka organisasi saka Pamrentah Pakistan. PTDC diatur dening Dewan Direksi lan nyedhiyakake transportasi menyang macem-macem wilayah lan duwe lan mbukak sawetara motel ing saindenging negara. Iki digabung tanggal 30 Maret 1970.

Nalika pemerintah utawa dewan pariwisata ngoperasikake hotel, iki bakal mbukak lawang kanggo korupsi ing akeh panggonan. Pakistan ora istiméwa.

Tilas karyawan Pakistan Tourism Development Corporation (PTDC) lan anak perusahaan PTDC Motels nuntut diselidiki babagan kemungkinan korupsi sing kedadeyan ing PTDC sajrone pamrentahan mantan Perdana Menteri Imran Khan,

Biro Akuntabilitas Nasional (NAB) ing Pakistan dijaluk neliti penutupan 39 perusahaan Pengembangan Pakistan, kalebu 23 motel sing ditutup ing taun 2019. Penutupan iki nyebabake kerugian gedhe lan biaya luwih saka 250 karyawan perhotelan sing trampil.

Akomodasi iki ditutup kanthi pretext yen motel nyebabake kerugian lan PTDC kudu direstrukturisasi. Katrangan sing diwenehake dening Ketua PTDC Zulfi Bukhari nalika motel nggawe kerugian kasebut bertentangan karo kasunyatan manawa motel kasebut mbayar pajak 10 Yuta ($ 53,263 USD) saben lokasi. Nanging, akomodasi ditutup kanthi lengkap ing musim dingin 2019, banjur ora dibukak maneh.

Kabar ditanggepi ing Juli 2020 sing nyatakake yen perusahaan kasebut kepeksa nutup motel / perusahaan amarga terus-terusan ngalami kerugian.

Kabar kasebut ujar manawa amarga kerugian finansial sing terus-terusan ora duwe sumber daya liyane lan pandemi Covid-19 saiki, pamrentah federal lan Dewan Direksi PTDC kanthi bulat mutusake kanggo nutup operasi perusahaan kasebut.

Ing wektu sing padha, pemerintah PTI wanted kanggo nyewakake motels antarane kanca-kanca lan wanted rampung nutup mudhun Anak perusahaan PTDC Motel saka Corporation. Nanging, ora gampang banget kanggo ngedol motel-motel kasebut amarga motel dibangun kanthi njupuk tanah ing sebagian besar wilayah miturut bagean 4 lan bagean 5 Undhang-undhang Pembebasan Tanah ing ngendi tanah kasebut dipikolehi saka pemilik tanah amarga dibutuhake kanggo umum. tujuan utawa kanggo Perusahaan.

Mantan karyawan PTDC ngaku yen nutup motel-motel PTDC nduweni motif tersembunyi.

Mulane dheweke menyang Pengadilan Tinggi Peshawar kanggo nglawan penutupan motel kasebut. Dheweke ngaku yen jaman peteng PTDC diwiwiti saka dina Azam Khan njupuk alih tanggung jawab Sekretaris Utama Perdana Menteri Imran Khan, amarga dheweke duwe dendam pribadi karo staf PTDC.

Dheweke ngaku yen Azam Khan, Sekretaris KPK Pariwisata sadurunge dadi Sekretaris Utama Perdana Menteri, nyoba ngrebut motel PTDC ing KPK kanthi paksa nggunakake 18th kemul amandemen nanging karyawan PTDC nolak.

Nalika dadi Sekretaris Utama Perdana Menteri, dheweke nggunakake kabeh kekuwatane kanggo nutup motel lan ngrusak PTDC.

Mantan karyawan ngaku yen mantan Perdana Menteri Imran Khan wis ujar manawa dheweke pengin promosi pariwisata ing Pakistan, nanging ana bedane.

Pariwisata ngalami ambruk total ing pamrentahane amarga sawetara sebab.

Salah sawijining alasan yaiku penutupan motel PTDC sing ana ing tujuan wisata utama, nyedhiyakake akomodasi sing aman kanggo wong manca lan kulawarga turis domestik.

Menehi rincian babagan pratelan kasebut, dheweke ujar manawa kabar penutupan PTDC adhedhasar goroh lan keputusan kasebut ditindakake sawise "analisis jero babagan kahanan saiki lan nimbang kasunyatan lan kahanan ing perusahaan lan kanggo kepentingan sing paling apik kanggo perusahaan. karyawan, lan pemegang saham kanggo kaslametan lan kelangsungan masa depan. Dheweke ujar manawa kabeh kabeneran kanggo penutupan bertentangan karo kasunyatan.

Dheweke ngaku yen Asisten Khusus Perdana Menteri Pakistan Luar Negeri lan Pembangunan Sumber Daya Manusia Zulfiqar Bukhari wis terus-terusan ngapusi. Dheweke ujar ing Juli 2020, pamrentah ora nutup Pakistan Tourism Development Corporation (PTDC), negesake manawa owah-owahan ditindakake "minangka langkah kanggo nyusun ulang.

Nanging, restrukturisasi iki durung nate ditindakake. Dheweke ngaku yen Menteri provinsi Atif Khan, Shahram Khan Tarakai, Kepala Menteri Mahmood Khan, lan mantan Sekretaris Utama Perdana Menteri Azam Khan wis dadi instrumental ing bencana PTDC lan nutup motel PTDC.

Kaputusan kanggo nutup PTDC Motels akeh dikritik dening industri pariwisata sing luwih akeh ing Pakistan lan Pakistan Association of Tour Operators (PATO) diarani warta sing ora nyenengake.

Ing wektu sing padha, pamrentah ngaku promosi pariwisata ing negara kasebut.

PATO ujar manawa penutupan motel lan restoran PTDC sing ana ing rute perjalanan penting bakal nyebabake masalah serius kanggo operator tur amarga motel PTDC dianggep minangka pilihan pisanan kanggo kulawarga lan turis manca sing lelungan ing wilayah terpencil ing Pakistan.

"Ora ana keraguan manawa 18th amandemen pindah Kamentrian Pariwisata kanggo dhaftar bebarengan provinsi, Mulane, Pariwisata ora luwih subyek saka Federasi. Motel-motel PTDC sing duwe bathi wis ditutup lan staf wis dipecat. Ana rasa kuwatir yen properti sing larang iki bakal diselehake ing lelang yen ditransfer menyang provinsi. Properti kasebut dibangun ing mayoritas kasus kanggo nggunakake bagean 4 kanggo pengadaan tanah utama ing wilayah sing apik kanthi nggunakake klausa saka bagean 4 akuisisi tanah kanggo kepentingan umum. Bakal ana gelut hukum sing serius babagan motel-motel kasebut yen pamrentah mutusake kanggo lelang menyang perusahaan swasta amarga sing duwe properti / tanah sadurunge bakal nggunakake hak kanggo nyekel wong-wong mau sing nyatakake yen dheweke adol / ninggalake tanahe miturut bagean 4 lan mung kanggo "kapentingan umum sing luwih gedhe".

Kajaba iku, staf PTDC sing makarya ing motel-motel kasebut luwih saka telung puluh taun ora dibayar ganti rugi lan mung diwenehi gaji telung sasi sawise mandheg. Umume staf PTDC Motel padha trampil lan duwe pengalaman 25 nganti 30 taun.

Ana pratelan yen PTDC Motels minangka beban ing kas umum nanging iki bertentangan karo kasunyatan amarga PTDC Motels wis entuk surplus tinimbang njupuk beban sayap PTDC liyane lan sumber daya kanggo sawetara operasi liyane. Ing mangsa, kabeh PTDC Motels padha mbukak ing 100 persen pendhudhukan karo kurang saka 50 persen pangeluaran panyiapan.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar