Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Kongo budaya Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Trending Uganda

Uganda Wildlife Authority Applauds 7 Taun Hukuman kanggo Wildlife Trafficking

gambar duweni saka T.Ofungi
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Pengadilan Standar, Utilitas lan Margasatwa wingi ngukum warga negara Kongo sing diidentifikasi minangka Mbaya Kabongo Bob penjara 7 taun kanggo saben 2 tuduhan ngimpor spesimen satwa menyang Uganda tanpa lisensi sing sah lan kepemilikan sing ora sah saka spesies satwa sing dilindhungi sing bertentangan karo bagean 62(2). ),(a)(3) lan 71(1),(b) saka Uganda Wildlife Act 2019.

Ukum kasebut ditindakake sawise Mbaya ngaku salah, lan dheweke bakal nindakake ukuman loro kasebut bebarengan.

Mbaya dicekel tanggal 14 April 2022, sajrone operasi gabungan sing ditindakake dening Otoritas Margasatwa Uganda (UWA), Uganda Peoples Defense Forces (UPDF), lan Polisi Uganda ing desa Kibaya ing dewan kutha Bungana distrik Kisoro. Dheweke ditemokake duwe 2 kandang sing ngemot 122 Parrots Gray Afrika, 3 sing mati lan 2 liyane sing tiwas.

Hangi Bashir, Manajer Komunikasi UWA: " Pitung taun kanggo Mbaya ing kunjara bakal dadi peringatan kanggo wong liya ing bisnis perdagangan satwa utawa wong-wong sing arep melu bisnis iki yen Uganda ora bisa digunakake minangka rute transit utawa tujuan kanggo spesies satwa sing diperdagangkan. Kita memuji badan kehakiman lan khususe, pejabat kehakiman sing mimpin kasus kasebut kanthi cepet menehi keadilan kanggo manuk beo sing diperdagangkan lan sing tiwas ing proses kasebut.

"The African Gray Parrot (Psittacus erithacus) minangka salah sawijining spesies sing kaancam punah, sing nyuda populasi amarga panen kanggo perdagangan internasional lan ilang habitat."

"Populasi global Parrot Gray Afrika saiki kira-kira antara 40,000 nganti 100,000. Mula, kita kudu nglindhungi manuk iki supaya ora punah.

Undhang-undhang Margasatwa 2019 nyedhiyakake nganti ukuman seumur hidup lan denda UGX 20 milyar, utawa loro-lorone, kanggo kejahatan satwa sing nglibatake spesies sing kaancam.

Ing taun 2018, manuk beo didaftar minangka spesies sing kaancam dening International Union of Conservation of Nature. Bayan abu-abu, uga dikenal minangka manuk beo abu-abu Kongo, iku manuk beo donya lawas ing kulawarga Psittacidae.

Miturut Wildlife Conservation Society, organisasi non-pemerintah adhedhasar AS sing tujuane kanggo ngreksa panggonan alam bébas paling gedhe ing donya ing 14 wilayah prioritas, nuri abu-abu Afrika wis ngalami penurunan populasi sing signifikan ing saindhenging wilayah ing Afrika Kulon, Tengah, lan Timur. Iku arang banget utawa wis punah sacara lokal ing Benin, Burundi, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Rwanda, Tanzania, lan Togo. Spesies alas sing biyen akeh banget iki sayangé saiki kaancam dening perdagangan internasional sing ora bisa dikontrol.

Yen manuk beo abu-abu bisa ngomong, lan pancen bener, dheweke bakal memuji ukumane Mbaya, kanthi harfiah tegese "bad" utawa "egregious" sing diterjemahake saka Swahili menyang Inggris.

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar

Share to...