Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Uganda

Otoritas Margasatwa Uganda Tandatangani Perjanjian Anyar kanggo Ndhukung Pariwisata Konservasi

gambar duweni saka UWA
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Otoritas Margasatwa Uganda (UWA) saiki wis nandhatangani perjanjian konsesi karo Wildplaces Africa lan Grup Tian Tang kanggo ngembangake fasilitas akomodasi pariwisata dhuwur ing Taman Nasional Murchison Falls lan Cadangan Margasatwa Kyambura ing Wilayah Lindung Ratu Elizabeth.

Upacara penandatanganan kasebut dipimpin dening Menteri Pariwisata, Margasatwa lan Purbakala, Hon. Kolonel Tom Butime, ing Kantor Kementerian ing Kampala. Acara kasebut dirawuhi dening Sekretaris Tetap Kementerian Pariwisata, Margasatwa lan Purbakala, Doreen Katusiime; Ketua Dewan Pembina UWA, Dr. Panta Kasoma; Akting Direktur Eksekutif UWA, John Makombo; lan Direktur Negara kanggo ruang NGO konservasi kanggo Raksasa, Justus Karuhanga; antarane liyane.

Perjanjian konsesi ditandatangani minangka asil saka inisiatif antarane Space for Giants lan Otoritas Margasatwa Uganda kanggo narik kawigaten panyedhiya pariwisata sing ndhukung konservasi kanggo nandur modal ing Taman Nasional Uganda. Dibukak dening HE Presiden Uganda Yoweri Museveni, Giants Club Conservation Investment Initiative ngupaya golek sumber keuangan anyar kanggo mbantu ndhukung Otoritas Margasatwa Uganda kanthi sukses, contone kanthi ngembangake pariwisata ing wilayah sing dilindhungi.

Hon. Buteme seneng dicathet yen Uganda terus narik investor ing fasilitas akomodasi dhuwur ing wilayah sing dilindhungi, ujar manawa iki bakal dadi tujuan pasar Uganda lan wilayah sing dilindhungi khusus sing duwe investasi. Dheweke kandha, "Aku optimis yen:

"Investor tingkat dhuwur bakal narik kawigaten pengunjung lan bali menyang negara nalika njaga konservasi lan integritas lingkungan."

Dheweke ngajak para investor supaya bisa ngrampungake investasi ing wektu sing disepakati kaya sing wis ditemtokake ing perjanjian konsesi sing ditandatangani.

Menteri kasebut luwih nerangake manawa pamrentah ngluncurake merek nasional sing bakal nuntun promosi tujuan Uganda lan njaluk supaya dheweke ngerti. "Kamentrian Pariwisata bubar ngluncurake merek nasional, Jelajahi Uganda, Mutiara Afrika. Iki bakal menehi arah babagan strategi pemasaran lan nggawe harmonisasi.

Ketua Dewan Pembina UWA, Dr. Pantaleon Kasoma, sing nandhatangani atas jenenge UWA, ujar manawa otoritas duwe kapercayan manawa para investor bakal miwiti lan ngrampungake konstruksi ing wektu sing tepat lan promosi wilayah sing dilindungi minangka tujuan pariwisata. Dheweke kandha, saliyane menehi kontribusi kanggo pembangunan nasional, investasi ing wilayah sing dilindungi ngasilake penghasilan kanggo UWA kanggo nindakake karya konservasi.

Space for Giants Country Director, Justus Karuhanga, ngandika: "Iki minangka tonggak sejarah sing penting kanggo ndeleng kontrak pisanan sing ditandatangani dening UWA miturut Inisiatif Investasi Konservasi Giants Club. Pandemi lan pengaruhe ing pariwisata nggawe tantangan, nanging saiki kita ndeleng maneh kepiye para investor sing mikir babagan konservasi pengin nandur modal ing kaendahan alam Uganda. Iki bakal ngasilake dhuwit kanggo UWA lan nggawe proyek lan investasi kanggo negara kasebut. Kita kerja keras kanggo mesthekake akeh woro-woro sing padha ing wulan-wulan sing bakal teka.

Managing Director of Wildplaces Africa, Jonathan Wright, matur nuwun kanggo inisiatif kanggo nggawe iklim investasi sing wis menehi motivasi kanggo nambah investasi liyane ing Uganda saliyane liyane sing wis duwe. Dheweke mirsani kabutuhan hotel dhuwur sing bakal narik kawigaten pengunjung sing bakal nggawa menyang negara sumber daya sing dibutuhake kanggo ndhukung konservasi satwa. "Lodges dhuwur nawakake layanan kualitas sing bakal narik kawigaten wong menyang negara; nalika wong-wong iki teka, padha ninggal [a] dhuwit sing akèh; kuwi sing dibutuhake UWA saiki,” ujare.

Wakil Manajer Umum Tian Tang Group, Shawn Lee, ujar manawa sawise sukses nandur modal ing sektor liyane kalebu manufaktur, dheweke seneng nandur modal ing wilayah sing dilindhungi UWA, nambahake manawa bakal narik akeh pengunjung Tionghoa menyang Uganda. Dheweke ngandhakake yen dheweke rencana bakal ngrampungake fasilitas ing Taman Nasional Murchison Falls ing pungkasan taun iki.

Penandatanganan perjanjian konsesi kasebut nyusul panjaluk ekspresi kapentingan kanggo nandur modal ing wilayah sing dilindhungi UWA ing taun 2020. Perusahaan loro kasebut nyukupi kabeh syarat.

Tian Tang Group menang konsesi 20 taun kanggo ngembangake lan ngoperasikake fasilitas akomodasi dhuwur-end / low-impact 44-amben ing Kulunyang ing Taman Nasional Murchison Falls ing Bank Kidul. Wildplaces menangake rong konsesi 20 taun - siji kanggo ngembangake kemah mewah 24-amben kanthi dhuwur / low impact ing Taman Nasional Kibaa Southern Bank of Murchison Falls lan Katole, Kyambura Wildlife Reserve ing wilayah sing dilindhungi Ratu Elizabeth.

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar

Share to...