Papua New Guinea Air Crash negesake kegagalan sadurunge

PNGPeta
PNGPeta
ditulis dening editor

Twin Otter sing nabrak pegunungan Owen Stanley sing biasane angel nggawe tragedi sing gawe kaget wong Australia lan uga nggawe akeh wong Papua New Guinea sing sedhih.

Print Friendly, PDF & Email

Twin Otter sing nabrak pegunungan Owen Stanley sing biasane angel nggawe tragedi sing gawe kaget wong Australia lan uga nggawe akeh wong Papua New Guinea sing sedhih.

Kematian 13 jiwa pancen sedhih ing kahanan apa wae. Penerbangan kasebut ditujokake kanggo nggawa prestasi sing nggawe urip kanggo akeh ing pesawat kasebut.

Kokoda Track minangka jeneng sing nambah emosi wong Australia. Iku ndudohke bab 6000 trekkers saben taun, wong-wong sing lawas lan enom, putih lan ireng, experienced walks lan wong anyar, sing digambar kanggo reliving pengalaman prajurit perang.

Iku meh minangka emosi kanggo Aussies minangka Gallipoli, perang liyane dreadfully getihen saka perang sadurungé. Gallipoli minangka drawcard ageng lan meh dadi ikon pariwisata, nanging Kokoda wis dadi daya tarik sing saya kuat kanggo wong Australia lan liya-liyane sing disedhiyakake karo kepahlawanan para prajurit paruh wektu sing dicemplungake menyang perang tanpa pengalaman ing alas tropis.

Kepahlawanane padha ditandingi karo pramuka lan operator Papua Nugini sing, umume, digandhengake karo tugas-tugas sing nyenengake awak munggah lan mudhun gunung.

Kacilakan pesawat ing dina Selasa bakal diselidiki kanthi lengkap. Australia wis ngirim tim papat kanggo nulung pejabat kita dhewe ing probing kacilakan.

Wis ana pitakonan sing muncul ing pikiran Australia babagan safety umum standar penerbangan kita. Ana bisa game nyalahke bab kacilakan Selasa ing tataran iki, iku adoh banget awal kanggo nyalahke mesin, wong utawa unsur.

Nanging "kerangka ing lemari" penerbangan kita ora digatekake dening panguwasa babagan perlune investigasi kacilakan sing tepat babagan 19 kacilakan pesawat wiwit taun 2000.

Katon manawa akeh kacilakan kasebut ora diselidiki, mung amarga pamrentah kita ora ngidini dhuwit cukup kanggo penyelidikan. Institusi anyar diadegake taun kepungkur kanthi sawetara anggota sing duwe kredensial kanggo miwiti tugas mriksa kacilakan sing kepungkur. Kita wis krungu banget wiwit wiwitan organisasi.

Kita bisa mesthekake yen kulawargané lan sederek saka penumpang mati lan kru saka kacilakan Twin Otter minggu iki bakal pengin ngerti apa kedaden ing kesempatan iki.

Kita kudu ngarep-arep yen dadi sorotan amarga alasan sing surem iki bakal mesthekake yen Pamrentah bakal mbiayai investigasi kasebut lan mesthekake yen kebocoran birokrasi kasebut ora bakal kedadeyan maneh. Negara kita gumantung banget marang transportasi udhara, mula kita ora bisa ngidini para politisi nglirwakake keamanan lelungan.

Kita ngarep-arep

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.