Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Rusia Thailand Pariwisata

Pariwisata Rusia menyang Thailand: Apa 10,000 ing 2021 bakal dadi 435,000 ing 2022?

Cross Hotels & Resorts mlebu hotel nomer telu ing Pattaya
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kanthi macem-macem sanksi Barat sing ditampa ing Federasi Rusia amarga agresi kasar sing ora ditindakake marang Ukraina, mung sawetara papan sing isih ana ing saindenging jagad, ing ngendi turis Rusia bisa lelungan kanggo bisnis lan luang.

Umume tujuan Eropa, kalebu kabeh negara Uni Eropa, Amerika Serikat, Kanada, Australia, Selandia Baru lan akeh negara liyane sing ora ana watesan kanggo Rusia, lan mung sawetara pilihan, utamane ing Afrika lan Asia Tenggara, kanggo liburan lan lelungan liburan.

Thailand, sing wis dadi tujuan lelungan utama kanggo turis Rusia sajrone pirang-pirang taun sadurunge wektu sing ora mesthi lan geger, lan ora ngetrapake larangan ing Federasi Rusia babagan perang agresi Rusia sing ditindakake marang tetanggan Ukraina, duwe kesempatan unik. dadi tujuan utama kanggo lelungan Rusia.

Jumlah turis Rusia sing ngunjungi Thailand dijangkepi mundhak saka 10,000 kunjungan ing 2021 dadi 435,000 ing 2022.

Pakar industri lelungan ngajak para pejabat pariwisata Thailand supaya bisa ngetrapake panjaluk kasebut kanthi nambah penerbangan langsung saka Rusia lan mesthekake aspek kayata pembayaran kertu bisa ditampung ing titik panas wisata.

Nalika ndeleng Siprus - tujuan outbound paling dhuwur kanggo Rusia sadurunge invasi negara ing Ukraina, kunjungan menyang negara pulo kasebut dijangkepi mudhun 42.6% taun-taun (YoY) ing 2022.

Thailand bisa uga bisa ngebaki akeh pengunjung Rusia sing saiki nganggep logistik lelungan menyang negara-negara Uni Eropa angel banget.

Thailand disetel kanggo mbukak maneh watese kanggo turis internasional ing taun iki tanpa tes PCR pra-budhal negatif.

Sanajan jumlah turis Rusia sing lelungan menyang Thailand diprediksi mung ana ing 29.2% saka tingkat pra-pandemi (2019) ing taun 2022, faktor sing kasebut ing ndhuwur bisa uga bakal nggawe kenaikan 4,421% YoY ing kunjungan Rusia menyang Thailand ing taun 2022.

Miturut survey anyar, 61% responden Rusia nyatakake yen biasane lelungan srengenge lan pantai, kanthi jinis trip iki sing paling populer kanggo pasar iki.

Thailand misuwur ing saindenging jagad amarga produk srengenge lan pantai, kanthi lokasi kayata Pantai Maya lan Teluk Monkey sing narik turis saka saindenging jagad.

Wisata budaya uga populer ing pasar iki, kanthi 39% wong Rusia nyatakake yen dheweke biasane nindakake jinis liburan iki.

Budaya Thailand sing unik banget dadi faktor tarik penting kanggo turis internasional kanthi kuil lan kraton Thai.

Thailand wis ngakoni saiki duwe kesempatan utama kanggo dadi tujuan utama kanggo lelungan Rusia ing taun-taun sing bakal teka.

Ing Mei 2022, Menteri Perdagangan Thailand nyatakake yen bank-bank Thailand wis nuduhake minat marang proposal Rusia kanggo ngenalake sistem pembayaran MIR Rusia kanggo lelungan Rusia ing Thailand lan janji bakal koordinasi karo kementerian Pariwisata lan Transportasi sing cocog kanggo nggampangake penerbangan langsung saka Rusia.

Kanthi lelungan Rusia mbuwang total $22.5 milyar ing 2021, sing ndadekake Rusia ing 10 paling dhuwur ing saindenging jagad kanggo total pengeluaran turis metu, Thailand bisa entuk manfaat sacara signifikan saka larangan EU kanggo lelungan Rusia amarga pasar kepeksa ngganti tujuan sing disenengi amarga krisis sing terus-terusan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...