Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Yunani Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan

Pariwisata Yunani Streaking Menuju Pemulihan Penuh ing 2022

Pariwisata Yunani
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Menteri Pariwisata Yunani, sing biyen dadi Menteri Kesehatan ing Yunani nalika pandemi, Pak Vasilis Kikilias, nampani para delegasi menyang Pasar Perjalanan Dunia ing London, Senin 1 November lan nerangake kepiye kabijakan pandemi kasebut ndhukung kauntungan kompetitif negara ing taun 2021 lan kepiye carane negara ngarepake pariwisata, sing nyedhiyakake 25% ekonomi, bakal pulih kanthi lengkap ing 2022.

  1. 2021 ing 65% saka rekor 2019 taun.
  2. Pemulihan lengkap pariwisata samesthine ing 2022.
  3. Ngluwihi mangsa pariwisata maju lan bakal mbantu pemulihan.

Pak Kikilias uga njlentrehake prasetya kanggo praktik pariwisata sing lestari lan menehi katrangan babagan kemajuan positif sing ditindakake negara ing perpanjangan musim.

Yunani uga wis mbatesi strategi 10 taun (Perencanaan Strategis Nasional kanggo Pembangunan Pariwisata 2030), sing diluncurake ing tengah-tengah periode sing angel banget, ing babagan tantangan lan kompetisi. Poin-poin utama kalebu pangembangan lan promosi produk, aksesibilitas lan konektivitas, infrastruktur ijo/pembangunan lestari pariwisata, manajemen pengalaman, pendhidhikan lan pelatihan pariwisata, pendekatan sakabehe pemerintah, kerangka regulasi lan manajemen krisis.

PEMULIHAN

  1. Wutah pasca-pandemi

Tujuan Yunani kanggo pariwisata ing taun 2021 yaiku tekan 50% saka angka rekor 2019. Target iki wis kenek lan ngluwihi 65%, amarga kinerja sing apik banget ing musim gugur iki.

Pak Kikilias ujar: "Sektor Pariwisata Yunani nuduhake daya tahan sing luar biasa."

Menteri uga ujar: "tokoh kasebut nuduhake yen kuitansi perjalanan luwih saka tikel kaping pindho saben taun. Kabeh indikator kualitas kayata mbuwang rata-rata lan suwene tetep uga saya apik banget.

  • "A lengkap pemulihan ing pariwisata Yunani samesthine ing 2022 (anggere ora ana varian anyar sing berkembang). Iki ora adhedhasar angan-angan nanging ing data hard kita njupuk ing nomer penerbangan anyar rute anyar lan kapentingan ditulis kanggo Yunani saka industri.
  • "Kebangkitan pariwisata bakal ndhukung pemulihan ekonomi umum. Malah ing taun iki prakiraan wiwitan pertumbuhan 3.6% direvisi dadi 5.9% amarga kinerja sing berlebihan ing sektor pariwisata.
  • Rencana Pemulihan lan Ketahanan Nasional Yunani duwe anggaran 320 yuta euro kanggo pangembangan pariwisata, infrastruktur, reskilling lan upskilling pendidikan pariwisata lan digitalisasi.
  • Pariwisata minangka kira-kira 25% saka Ekonomi Yunani. Ana investasi sing signifikan ing saluran pipa kanggo pangembangan anyar utawa upgrade sing luwih lawas.
  • Statistik utama

imbangan travel

  • Saka Januari-Agustus 2021: Surplus 5.971 milyar euro (Januari-Agustus 2020: Surplus 2.185 milyar euro)

Kuitansi Plancongan

  • Januari-Agustus 2021: 6.582 milyar euro (Januari-Agustus 2020: 2.793 milyar euro, mundhak 135.7%)

Lalu lintas lelungan mlebu

  • Agustus 2021: Tambah 125.5%. Januari-Agustus 2021: Mundhak 79.2%

Kuitansi Perjalanan / Negara

Januari-Agustus 2021

  • Pendhudhuk negara EU-27: 4.465 milyar euro, mundhak 146.2%
  • Pendhudhuk negara non-EU-27: € 1.971 milyar, mundhak 102.0%
  • Jerman: 1.264 milyar euro, mundhak 114.7%
  • Prancis: 731 yuta euro, mundhak 207.7%
  • Inggris: EUR 787 yuta, mundhak 75.2%
  • AS: 340 yuta euro, mundhak 371.5%
  • Rusia: 58 yuta euro, mundhak 414.1%

Menteri terus: "Temtu pandemi mengaruhi kabeh sektor ekonomi ing kabeh negara. Kanggo Yunani sing akeh banget kena pengaruh dening bathi pariwisata minangka 1 saka 4 euro teka langsung utawa ora langsung saka sektor pariwisata. Iki minangka tantangan sing penting kanggo ngatasi masalah kesehatan lan keamanan warga lan pengunjung lan nyoba supaya ekonomi tetep mbukak. Ing babagan iki, kirimanku sadurunge minangka Menteri Kesehatan sajrone rong taun kepungkur nggawe ikatan sing durung ana sadurunge antarane Pariwisata lan Kementerian Kesehatan.

"Inisiatif sing ditindakake dening PM Kyriakos Mitsotakis nggawe wangun umum kanggo ngenali wong sing divaksinasi saka negara-negara Uni Eropa lan ngidini dheweke lelungan, nalika uga ngetrapake protokol sing ketat ing sektor perhotelan sing mbangun tingkat kepercayaan sing ora ana tandhingane kanggo Yunani lan mbantu ketahanan negara kasebut. sektor pariwisata. 

"Kemitraan sing luwih cedhak saka sektor swasta lan publik diadegake, sing nyebabake pambukaan maneh industri perjalanan Yunani, kanthi safety, profesionalisme lan protokol ketat sing ditindakake kanthi cara sing apik. Kemitraan iki nduwe pengaruh positif marang ekuitas merek Yunani.

"Kabeh data sementara nuduhake yen kita ngluwihi prakiraan asli kita. Sawise wiwitan ragu-ragu ing Mei Juni nganti saiki ing Oktober lan ing sawetara wilayah November nuduhake yen kita wis bisa ngluwihi goal asli 50% saka 2019. Salajengipun data nuduhake gaya positif ing tokoh kualitatif uga. Conto bisa dadi pengeluaran rata-rata saben trip sing mundhak cedhak karo 700 € saka (2020: € 583, 2019: € ​​535) uga rata-rata dawa tetep.

"Amarga Yunani ngumumake awal babagan mbukak pariwisata internasional, operator, klien lan maskapai diwenehi kapercayan kanggo ngrancang.

  • Ekstensi mangsa

Pak Kikilias ujar: "Ngluwihi musim minangka tujuan sing isih ditindakake. Musim gugur iki nuduhake manawa ing pirang-pirang lokasi 'musim panas' bisa nampung pengunjung nganti Nopember lan kita wis siyap-siyap nampa tamu maneh wiwit pertengahan Maret. Yunani uga nduweni lokasi ing saindhenging taun kalebu kutha kayata Athena lan Thessaloniki sing bisa narik kawigaten kabeh segmen pengunjung.

"Rencana aksi kanggo 2022 kalebu pangembangan strategi kanggo pasar jarak jauh lan bentuk pariwisata khusus, nggawe Yunani minangka tujuan kanggo ngunjungi kabeh taun. Tujuan strategis utama Rencana Pemasaran Strategis 2021 Pariwisata Yunani yaiku pemulihan industri pariwisata ing Yunani kanthi nimbang kahanan saiki, tren nasional lan global. Saben uwong sing melu industri perjalanan, kanggo kita, minangka bagean penting; pramila kita nyoba nguatake kabeh upaya, liwat Organisasi Pariwisata Nasional Yunani, kanthi kolaborasi sing ditargetake, iklan bareng lan kegiatan promosi.

KEKAYAAN

Yunani nduweni tujuan kanggo dadi panutan ing pariwisata lestari

Pak Kikilias ujar: "Kita pengin nggawe Yunani dadi panutan pariwisata sing lestari. Yunani wis mlebu kanggo inisiatif kayata Mediterania: model segara ing taun 2030 sing tujuane kanggo nglindhungi keanekaragaman hayati lan nyuda nelayan lan polusi uga nggawe pulau bebas karbon lan plastik. Ing puncak pangowahan iklim COP26 ing Glasgow, Perdana Menteri Yunani wis nampilake asil riset awal babagan carane Yunani bisa ngowahi loro aset sing paling kuat - Santorini lan Mykonos - dadi tujuan sing bebas plastik lan dadi Model Peran Kelestarian liwat pendekatan holistik. Sauntara kuwi, ana rencana kanggo pulo Chalki mung didhukung liwat sumber energi sing bisa dianyari.

Pangembangan ijo lan biru

Pak Kikilias ujar: "Kita pengin ngenalake calon pengunjung ing pirang-pirang bagean ing negara sing nganti saiki kurang dikenal nanging dadi papan sing cocog kanggo ngrasakake keramahan asli negara kita. Iki kalebu pulo sing adoh lan wilayah pegunungan daratan.

Kamentrian Pariwisata nduweni tujuan kanggo ndhukung pariwisata Yunani liwat rong pilar, yaiku pembangunan ijo lan biru.

  • Pangembangan Ijo bisa dadi akselerator kanggo pangembangan sektor pariwisata sing lestari lan inklusif, kanthi nggawe proposisi sing luwih dhuwur ing wilayah sing industri pariwisata kurang berkembang, ngrangsang investasi lan nambah perspektif lapangan kerja ing wilayah sing kena pengaruh pandemik.
  • Blue Development nduweni tujuan kanggo ningkatake aksesibilitas ing pesisir pesisir lan fasilitas pelabuhan supaya bisa ningkatake kualitas produk pariwisata maritim nasional.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...