Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Asosiasi Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Health News Thailand Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Internasional bali menyang 48%, 74% utawa 96% ing taun 2023?

COV19: Gabung karo Dr. Peter Tarlow, PATA, lan ATB kanggo sarapan sajrone ITB
patalogo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Industri pariwisata lan pariwisata global ngupayakake slamet. Saya suwe saya gelut, saya angel. PATA dina iki nerbitake perkiraan jumlah pemulihan kanggo 2021/2022/2023 kanthi telung skenario.

  1. Ana telung skenario miturut panliten sing dirilis dina iki dening PATA kanggo taun 2023. Skenario paling apik ngarepake 96% pariwisata bakal bali adhedhasar taun 2019
  2. China, Hong Kong, USA, Thailand - sapa sing bakal menang, sapa sing bakal dadi pelopor?
  3. CEO PATA nganggep vaksin dadi luwih akeh kasedhiya lan inokulasi diterusake kanthi cepet, nanging sanajan, lan sanajan asil pisanan nyenengake, efektifitas babagan proporsi populasi sing luwih akeh durung bisa dibuktekake.

Ing 2023 Amerika Utara, Karibia lan Amerika Selatan bisa nampani 96.5% kabeh pengunjung internasional sing dibandhingake karo taun 2019. Ing taun 2022 jumlah iki bisa dadi 61.3% lan 27.7% taun iki. Iki minangka skenario impen sing dirilis dening Asosiasi Plancongan Asia Pasifik (PATA) dina iki.

1 1
1 1

Gambar sing luwih realistis yaiku skenario medium kanthi 77.3% pengunjung internasional ing taun 2023, 47% ing taun 2002, lan mung 19.1% ing taun iki.

Gumantung saka pangembangan Coronavirus, angka sing luwih abot bakal ngira-ngira 54.7% ing taun 2023, 47% 32.3% ing taun 2022 lan 14.3% ing taun iki ing taun 2021.
Iki miturut laporan lengkap Prakiraan Pengunjung Asia Pasifik 2021-2023 dina iki diluncurake dening Asosiasi Perjalanan Asia Pasifik (PATA), ing endi digawe telung prospek pertumbuhan para pengunjung internasional menyang 39 tujuan ing Asia Pasifik, kalebu skenario entheng, medium lan abot. 

2
Ana uga beda-beda kanggo saben wilayah tujuan ing Asia Pasifik uga, kayata Pasifik, diprakirake ngluwihi volume kedatangan asing asing menyang wilayah kasebut kanthi luwih saka rong persen ing taun 2019.
Ing skenario medium, proporsi kasebut diarepake bisa nggayuh sekitar 78%, nanging ing skenario abot, kemungkinan bakal tetep ana ing 52% volume 2019.

Amerika ana ing kahanan sing meh padha, nanging proporsi IV2023 sing ana gandhengane karo taun 2019 isih dikepengini kurang saka skenario entheng sanajan mung kanthi wates minimal.
3
Skenario medium lan abot saiki nyuda proporsi IVA sing padha ing taun 2023 udakara taun 2019, karo Pasifik.

Asia, sing dikenal minangka tenaga listrik kanggo para rawuh internasional ing lan ing saindenging wilayah Asia Pasifik bakal ngalami angka sing padha karo sing diarepake Amerika ing skenario entheng. Nanging, skenario medium lan abot bisa uga mundur maneh. Ing skenario pungkasan kayata, proyek laporan sing IVA mlebu lan ing saindenging Asia Pasifik bisa mudhun maneh nganti kurang saka setengah volume 2019 ing taun 2023.
4
4
Keprigelan langsung, kanggo kabeh wilayah tujuan Asia Pasifik ing saben skenario, 2021 bisa uga taun angel kanggo gerakan lelungan internasional. Wutah apa wae bisa uga ora rata, lan kanggo sawetara sub-wilayah bisa uga luwih murah tinimbang level 2019 lan uga ing taun 2020.
5
5
Khusus Asia Kidul, miturut skenario entheng iki, samesthine bakal ilang luwih akeh IVA kanthi proporsi relatif ing taun 2019, mudhun udakara 14% ing 2021, sadurunge rebound banget ing taun 2022 lan 2023.

Ing skenario medium, sub-wilayah tujuan liyane sing samesthine bakal mudhun maneh ing 2021 relatif nganti taun 2019, sadurunge pindhah menyang pemulihan sementara ing 2022 lan 2023. 
6
6
Salajengipun, 2021 diantisipasi bakal nantang tantangan ing skenario parah.
7
7
Ing level tujuan, limang pasar Asia Pasifik paling dhuwur kanthi volume IVA sing ditampa ora bakal owah miturut urutane penting lan nyekel posisi sing tetep ing saben skenario. Sanajan ana sawetara pangowahan supaya rangking, paling tithik. Kajaba iku, ing saben skenario, limang tujuan utama kanthi rutin nyumbang luwih saka setengah saka total IVA ing wilayah kasebut.
8
8
Sing narik kawigaten yaiku nemokake manawa China ambruk saka jabatan dominasi ing taun 2020, nanging diajab bisa entuk posisi iki wiwit taun 2021 lan sabanjure. Ing skenario parah, iki butuh wektu luwih suwe nalika China bali menyang posisi kaping pisanan ing taun 2022. Kajaba iku, Hong Kong SAR, sing sawise entuk posisi kaping 12 ing rangking ing taun 2020, isih diarepake bakal bali menyang posisi kaping telu ing taun 2023, preduli saka skenario.

Kajaba iku, klompok saka limang tujuan paling dhuwur dadi luwih penting ing istilah relatif, paling ora ing taun 2021, amarga skenario ganti saka entheng dadi medium banjur dadi abot.
9
9
Sajrone pirang-pirang taun nganti 2023, klompok iki cenderung bali menyang meh saham sadurunge COVID-19.

Sajrone wektu sing luwih suwe, limang wilayah sumber lan pasangan tujuan paling dhuwur kanthi kenaikan volume antara taun 2020 lan 2023, diarep-arep tetep dadi urutan rangking sing padha ing telung skenario kasebut, sanajan paningkatan jumlah wong asing sing absolut jelas bakal owah.
10
10
Lima klompok paling dhuwur nambah pentinge nalika skenario ganti, obah meh 48% saka total kenaikan IVA ing skenario entheng dadi 49% ing sangisore medium lan 52% ing skenario abot. 

CEO PATA Dr Mario Hardy mratelakake, "Tanggalan taun 2021 bisa uga angel kanggo tujuan paling akeh, kanthi meh 40% saka 39 tujuan sing diliputi ramalan kasebut luwih mudhun saka titik tekane sing kurang ing taun 2020, sanajan ing skenario entheng . Ing skenario medium, proporsi kasebut bakal nambah dadi 85%, nanging ing skenario parah bisa uga kedadeyan ing kabeh 39 tujuan. "

"Cetha, langkah sabuk pengetatan sabanjure bakal dibutuhake ing sektor internasional, kanthi inovasi luwih dibutuhake kanggo ngembangake apa sing kasedhiya ing sektor domestik," ujare.

Dr Hardy nyimpulake kanthi ngelingake sektor lelungan manawa, "Vaksin dadi luwih akeh kasedhiya lan inokulasi kanthi cepet, nanging sanajan, lan sanajan asil pisanan nyenengake, efektifitas babagan proporsi populasi sing luwih akeh durung bisa dituduhake. . Ana kemungkinan manawa para wisatawan ing mbesuk kudu nggawa bukti inokulasi lan bebas COVID-19, ana macem-macem agensi lan maskapai sing lagi ngembangake lan wis nyoba. Apa wae asil, lelungan ora bakal padha maneh lan kita ora duwe pilihan kajaba nyetel lan adaptasi karo iki. "

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Share to...