Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

negara | wilayah Malta News wong tanggung jawab Pariwisata

Pariwisata Kualitas ing Malta ora mung kedadeyan

Dr. Julian Zarb
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ketua Masyarakat Pariwisata Malta Dr Julian Zarb prihatin babagan kahanan pariwisata ing negarane. Pariwisata Kualitas minangka kunci.

Dr. Julian Zarb minangka peneliti, konsultan perencanaan pariwisata lokal, lan akademisi ing Universitas Malta. Dheweke uga wis diangkat dadi pakar kanggo High Streets Task Force ing Inggris. Wilayah riset utamane yaiku pariwisata berbasis komunitas lan perencanaan pariwisata lokal kanthi pendekatan terpadu.

Ing komentar anyar babagan Pariwisata ing Malta, kudu diakoni, manawa pariwisata kualitas wis dadi diskusi ora mung ing Malta nanging ing pirang-pirang tujuan ing saindenging jagad.

Pariwisata HAWAII ana ing proses kanggo ngowahi saka pariwisata massal menyang pariwisata budaya, karo wong asli Hawaii saiki dadi Dewan Pariwisata lan pemasaran.

Dr Zarb wis kirim bebaya ing ngisor iki yen dhuwit iku kabeh kanggo pariwisata kanggo negara pulo kang, Malta. Dheweke nulis:

Iku bukti sing kanggo Malta iki dhuwit pemerintah iku kabeh.

Bisa tuku pamilih, bisa nyengkuyung para pangembang kanggo ngrusak warisan, karakter, lan budaya lan bisa dadi wuta wong saka keprihatinan nyata negara.

Sing paling penting yaiku nyatane sajrone sepuluh taun kepungkur kita wis ngalami penurunan semangat komunitas ing kutha lan desa kita. Wong-wong dadi agresif, ora sopan, ora grapyak, lan pancen njijiki.

Aku bakal mbatesi studi kasus ing wilayahku dhewe - Iklin. Iklin iku sawijining désa ing Wilayah Tengah Malta, kanthi populasi 3,247 jiwa ing taun 2021. Iklin diadegaké ing pertengahan abad kaping-20. Sawetara situs arkeologi lan kapel abad tengahan, jenenge Kapel St. Michael, minangka bukti pemukiman sadurungé.

Aku wis weruh degradasi bertahap iki kelakon kene - saka lokal ngendi wong bener mesem ing saben liyane, pengin saben dina apik, lan padha grapyak. Sisih ngisor Iklin wis dadi kutha hantu.

Wong-wong padha frown ing sampeyan, padha katon daggers ing sampeyan lan padha adoh banget siap dadi agresif lan provokatif ing prilaku.

Sawetara wektu aku nulis babagan bebaya iki (wis limalas taun kepungkur) lan aku ngusulake dewan supaya bisa mbangun semangat komunitas liwat acara sosial, pusat sosial (kalebu perpustakaan, papan patemon, lan warung kopi ing ngendi wong bisa ketemu lan entuk. supaya luwih ngerti saben liyane).

Sayange, dewan lokal wis adoh banget engrossed ing karya infrastruktur lan reresik kanggo mikir ideal dhuwur kaya semangat masyarakat.

Tinimbang ndeleng inovasi sipil, kita ndeleng individualisme, kita ngalami agresivitas lan aku mesthi ora kepenak ing wilayahku dhewe.

Dadi, mbok menawa kita luwih becik mikir babagan carane bisa nuwuhake semangat komunitas, prilaku sipil, lan lokalitas urip tinimbang kabeh adhedhasar dhuwit.

Esuk sing menarik ing salah sawijining acara pribadiku sing pertama wiwit pandemi.

Minangka ketua Malta Tourism Society, aku lungguh ing panel ngrembug kualitas versus pariwisata kuantitas.

Fokus utamaku yaiku kepiye carane narik pengunjung sing pengin teka ing kene lan kudu ngatur pariwisata ing tujuan kanthi profesional liwat pendekatan terpadu kanggo perencanaan pariwisata.

Nganti kita sinau kanggo ngetrapake tanggung jawab sipil iki, ora ana pariwisata sing berkualitas, ora bakal ana pariwisata sing nyata lan ora bakal ana kesempatan kanggo pulo-pulo kasebut entuk pijakan minangka tujuan sing berkualitas lan pilihan pertama kanggo pengunjung sing pengin ana. .

Sampeyan bakal tansah ana ing posisi katelu yen sampeyan adhedhasar pasar ing rong faktor - rega lan kasedhiyan tinimbang daya tarik, karakter, lan budaya.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...