Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean negara | wilayah Warta Pamrentah Industri Hospitality Jamaika News Pariwisata News Wire Plancongan Trending WTN

Pariwisata Komunitas Sambutan Proyek Pariwisata Desa Baru Menteri Bartlett

Wisata Kenya
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pengumuman Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Bartlett, tanggal 3 Desember 2021, ing sesi kaping 24 Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) Majelis Umum ing Madrid, Spanyol, saka niat kanggo nandur modal lan promosi Desa Wisata ing Jamaika disambut dening kabeh mitra Wisata Komunitas. Delegasi sing nyetujoni Redesigning Tourism for the Future Task Force sarujuk yen iki minangka kamenangan gedhe kanggo Pariwisata Dunia.

BRAND Jamaika dikenal minangka omah saka wong paling cepet lan wanita paling cepet ing planet bumi, Usain Bolt lan Elaine Thompson-Herah, Reggae, Bob Marley lan Pahlawan Nasional pisanan sawijining, Marcus Mosiah Garvey. Jamaika uga dadi HOME OF COMMUNITY TOURISM, sawise lair kira-kira 47 taun kepungkur lan dicap ing taun 1994 dening Dr. Louis D'Amore, pangadeg, International Institute for Peace through Tourism (IIPT). Judhul kasebut wiwit tuwuh kalebu Wilayah Karibia. Pariwisata Komunitas banjur nglairake Desa minangka Bisnis, program sing diakoni lan diakoni ing donya digawe ing Jamaika lan diimplementasikake lan diekspor sacara lokal, regional lan internasional kanthi fokus ing pariwisata ekonomi masyarakat.

Penghargaan Perintis Pariwisata Komunitas & Asosiasi Wisata Jamaika (JHTA) (2021). Clifton Reader (tengah), presiden Jamaica Hotel & Tourist Association (JHTA) menehi "Community Tourism Pioneer Award" kanggo Diana McIntyre-Pike, OD (tengen) lan rapat Umum Tahunan, 24 November 2021. Nuduhake wektu kasebut yaiku Camille Needham, direktur eksekutif JHTA. Foto duweni saka Caribnewsroom.com

Pengumuman Menteri Pariwisata nyatane minangka keputusan sing menang penghargaan adhedhasar bebener ing ngisor iki: nyengkuyung semangat, filosofi lan komitmen Diana McIntyre-Pike, perintis pariwisata, sing wis entuk dheweke lan Villages as Businesses udakara 25 penghargaan sajrone 40 taun. . Diana minangka kepala Countrystyle Community Tourism Network, klompok kapentingan Jamaika kanggo World Tourism Network (WTN).

Antarane penghargaan kasebut yaiku United Nations Decade of Women Award kanggo kontribusi luar biasa kanggo pariwisata ing Jamaika (1982), Penghargaan Asosiasi Hotel Karibia kanggo kontribusi luar biasa kanggo pariwisata ing Wilayah Karibia (1988), Penghargaan Pariwisata Tanggung Jawab Virgin Holidays kanggo Kontribusi Pribadi Paling Apik. ing Donya, menang bebarengan karo Jane Ashton saka TUI Travel UK saka antarane 10,000 nominasi (2008); Order of Distinction (OD) kanggo Pariwisata lan Pengabdian Masyarakat (2009), ing World Tourism Network (WTN) Penghargaan Hall of Fame Para Pahlawan Pariwisata Internasional (2020), lan Jamaica Hotel & Tourist Association (JHTA) Community Tourism Pioneer Award (2021).

We welcome endorsement Menteri Pariwisata Desa amarga potensial kanggo seamlessly Integrasi karo Villages as Businesses lan akeh inisiatif wis ngasilaken, inspirasi lan kolaborasi karo ing berkembang global industri pariwisata multi-yuta dolar. Kadamawe K'nife, Dosen/Peneliti Mona School of Business and Management (MSBM), Universitas Hindia Barat, Mona, Jamaika, sing nyatakake "Rencana Induk Pariwisata (2000). malah luwih relevan saiki yen Jamaika arep nggayuh tujuan visi 2030 lan SDGs. Pariwisata Desa ndhukung prentah owah-owahan iklim lan nggabungake jender, pemuda, wong sing duwe kabutuhan khusus lan praktik paling apik pembangunan lestari.

Akeh mitra lan konsultan Pariwisata Komunitas, mula, ngenteni lan gelem menehi kontribusi kanggo cithak biru sing bakal nuduhake kepriye rencana Menteri kanggo nggabungake proyek pariwisata sing fokus ing komunitas karo Desa minangka Pariwisata Bisnis lan nggawe usaha iki menang-menang kanggo kabeh.   

Jamaika duwe kesempatan kanggo nuduhake negara-negara ing wilayah kasebut carane ngembangake pendekatan strategis, kolaborasi lan terkoordinasi kanggo Desa / Wisata Komunitas kanggo nggayuh visi masa depan sing makmur lan adil.  

Mitra lan konsultan industri Pariwisata Komunitas sing ngupaya fasilitasi pemerintah kanggo pendekatan Siji-Swara iki kalebu, nanging ora diwatesi ing:

  • Theo & Sharon Chambers, pangadeg Konferensi Spa Pariwisata Kesehatan Karibia taunan wiwit 2005;
  • Valerie Dixon karo proyek warisan budaya, Marcus Garvey Fair lan Taino Warisan ing Resource Village;
  • Beeston Spring Village dipimpin déning Astil Gage;
  • Arlene McKenzie karo Warisan Budaya Rastafari (Desa Adat Rastafari);
  • Robert Stephens karo proyek Port Royal;
  • Alison Kenning Massa karo profil pembangunan kutha lan lingkungan lan plans kanggo North Coast, Bath / St. Thomas, Kingston & St Andrew, Portland, St Elizabeth lan Manchester;
  • Koalisi Perdamaian Manchester (MPCo) nyengkuyung lan ngatur komunitas 18 kanthi resiko;
  • Kampus Terbuka UWI nyedhiyakake sertifikasi kanggo pelatihan Kewirausahaan Wisata Komunitas Countrystyle Community Tourism Network;
  • Kompetisi Road Best Komunitas Bluefields dipimpin dening Keith Wedderburn;
  • Reliable Adventures Jamaika didegaké dening Wolde Kristos;
  • Kompetisi Komunitas Terbaik Nasional sing dipimpin dening Jacqueline DaCosta;
  • Negril Environment Education Trust (NEET - Tablet ing tangan lan komputer saben bocah ing saben kelas) dipimpin dening Winston Wellington lan Jean Brown;
  • Proyek Wisata Komunitas Treasure Beach dipimpin dening Jason Henzell;
  • Edward Wray lan wisata pribumi lan upacara;
  • Hugh Dixon lan STEA mbukak Cockpit Country kanggo spesialis hiking, caving lan pariwisata budaya;
  • Komunitas Maroon lan Taino ngakoni pentinge warisan budaya asli lan asli Jamaika ing Karibia;
  • Akeh organisasi Diaspora, kalebu Making Connections Work UK, sing kanthi antusias nyengkuyung Pariwisata Ekonomi Komunitas; lan
  • Wong-wong sing wis kerja kanggo mesthekake yen kita duwe industri pariwisata liwat advokasi lan stewardship lingkungan, kalebu Jamaica Environment Trust (JET), Negril, Montego Bay lan taman laut Portland, Jamaica Conservation and Development Trust (JCDT), Negril Environment Protection Trust (NEPT) lan LSM lingkungan liyane.

We njupuk presentation Mentri ing Madrid minangka prasetya kanggo ngiyataken kapasitas masyarakat deso kanggo swa-governance lan pembangunan sustainable didhukung dening pariwisata tinimbang nggawe mung atraksi lan museum. Kita uga pitados bilih pangandikanipun bab redressing boten seimbang kalebet antarane panyedhiya lan ahli waris pariwisata bakal sijine kanggo ngaso Kerep misconception sing Pariwisata Komunitas nanging liya kanggo sawetara wong njaba kanggo ngeksploitasi kasugihan Jamaika.  

Nyatane, pariwisata diarani minangka wahana sing mbagi maneh kasugihan global marang wong miskin. Iki wektu kanggo nguji postulat kasebut. Ing wektu sing padha, kita ngarep-arep uga ana prasetya kanggo mungkasi ngembangaken wilayah resort pariwisata minangka enclaves pariwisata sing nglirwakake kabutuhan masyarakat jejer lan buruh pariwisata kanggo omah sing tepat, prasarana dhasar lan lingkungan sehat, sregep lan menarik. 

Dadi, kita njaluk rapat cepet karo Menteri Pariwisata Bartlett lan timnya kanggo nampilake lan njaluk pengakuan pemerintah babagan prestasi kepungkur Pariwisata Komunitas sing inklusif, kanggo nyedhiyakake dhukungan lan imbuhan sing cocog kanggo upaya ing mangsa ngarep, lan menehi saran penting adhedhasar sukses sing diraih, praktik paling apik lan pelajaran sing disinaoni sajrone pengalaman praktis sing dawa. 

Warta liyane babagan Jamaika.

#wisata jamaica

#wisata kampung

#wisata masyarakat

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

3 Komentar

  • Matur nuwun editor kanggo njupuk crita warta iki lan mbantu kanggo nggawa kesadaran kanggo Wisata Komunitas ing Jamaika, liwat menehi kita kesempatan kanggo nyebut dhéwé ing tataran donya. Kathah Tresna lan Respect ETurbonews.
    -Caribnewsroom.com

Share to...