Asosiasi Warta Breaking Travel Kepulauan Cook negara | wilayah Fiji Warta Pamrentah Kiribati News Samoa Sang Prabu Suleman Kapuloan Tonga Trending Vanuatu

Pariwisata Pasifik mbukak maneh negara kanthi aman lan koordinasi

wong pasifik
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kerangka kerja mbukak maneh pariwisata lengkap kanggo negara-negara pulo Pasifik (PICs) wis diluncurake minangka asil saka inisiatif kemitraan gabungan antarane Organisasi Pariwisata Pasifik (SPTO) lan Pacific Private Sector Development Initiative (PSDI).

Laporan rinci sing njlentrehake pelajaran penting saka dibukak maneh wates Pariwisata Pasifik dirilis lan kasedhiya kanggo umum. (download gratis ing pungkasan artikel iki)

Pembukaan maneh tapel wates sing aman lan sukses gumantung saka koordinasi antarane kementerian lan lembaga sing tanggung jawab kanggo pariwisata, kesehatan, keuangan, urusan luar negeri, transportasi, penerbangan, bandara, pelabuhan, perdagangan/bisnis, polisi, urusan masyarakat, adat istiadat, imigrasi, lan hukum mahkota.

Partisipasi industri ing rencana lan implementasine mbukak maneh, saka awal lan kanthi rutin, ndhukung tujuan mbukak maneh kanthi aman, pas wektune, lan "siap pasar". Koordinasi publik-swasta sing ora cukup bisa nyebabake rencana lan protokol kesehatan lan safety sing ora praktis sing nundha mbukak maneh lan kompromi keamanan penduduk lan pengunjung lokal. Iki uga bisa nyebabake pasokan pariwisata sing ora disiapake, sing ngrusak reputasi lan kualitas tujuan kasebut.

Mbukak maneh mekanisme perencanaan lan koordinasi mbutuhake pertimbangan sawetara faktor, kalebu ukuran ekonomi, struktur kementerian/portofolio pemerintah, mekanisme respon krisis lan koordinasi sektor pariwisata sing ana, kahanan COVID-19, lan prioritas pemerintah liyane. Nggarap utawa nyesuekake struktur sing wis ana kanthi istilah referensi sing cocog katon minangka pendekatan sing paling efektif.

Kepulauan Cook

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Cook Islands nggawe Border Easement Taskforce (BET), dipimpin dening wakil perdana menteri lan kalebu wakil saka Kementerian Luar Negeri lan Imigrasi, Kesehatan, Pariwisata, lan Keuangan lan Manajemen Ekonomi, uga Kantor Hukum Mahkota.

Satgas Sektor Swasta diadegake kanthi dhukungan pemerintah kanggo menehi informasi lan saran menyang BET, sing menehi rekomendasi menyang kabinet.

Fiji

Fiji ngembangake struktur runtun sing njamin pendekatan kabeh pamrentah kanggo mbukak maneh wates lan ngaktifake perencanaan lan koordinasi publik-pribadi.

Para pemangku kepentingan nyatakake yen pendekatan iki, sing diringkes ing ngisor iki, wis efektif:

Tim Manajemen Insiden-klompok lintas pamrentahan wiwitan sing diadegake sajrone gelombang COVID-19 pisanan (Maret 2020) kanggo nggawe keputusan penting sing ana gandhengane karo krisis kasebut (contone, kesehatan, perencanaan, keuangan, logistik, lan koordinasi donor).

Gugus Tugas Mitigasi Risiko COVID-19 dibentuk miturut mandat kabinèt kanggo nggawe keputusan sing ana gandhengane karo ekonomi, kalebu mbukak maneh bisnis lan wates internasional lan diskusi bilateral.

Iki kalebu sekretaris permanen kanggo Kamentrian Ekonomi, Kamentrian Kesehatan lan Layanan Medis, lan Kamentrian Perdagangan, Perdagangan, Pariwisata, lan Transportasi (MCTTT).

Tim Pemulihan Pariwisata—mekanisme publik-pribadi sing diadaptasi saka Tim Tanggap Pariwisata sing fokus ing bencana sadurunge.

Iki diketuai dening sekretaris permanen kanggo MCTTT, lan anggota kalebu sekretaris permanen kanggo Kesehatan, Pariwisata Fiji, Asosiasi Hotel lan Pariwisata Fiji, Fiji Airways, Fiji Airports Limited, Society of Fiji Travel Associates, Fiji National Provident Fund, Reserve Bank of Fiji , lan (mengko) Kolektif Duavata (kanggo makili operator cilik). Uga duwe pengamat sok-sok.

Grup Kerja Komunikasi diadegake sawise dibukak maneh kanggo ngatasi kabutuhan komunikasi industri sing penting, biasane liwat saluran online amarga masalah sing cepet-cepet. Iku kalebu MCTTT, Asosiasi Hotel lan Pariwisata Fiji, Pariwisata Fiji, Unit Perlindungan Kesehatan Perbatasan, Pusat Kontrol Penyakit Fiji, Fiji Airways, lan Pariwisata Fiji.

Vanuatu

Vanuatu aktif ing awal nggawe mekanisme koordinasi umum-swasta kabeh pemerintah kanggo manajemen krisis khusus pariwisata liwat Komite Penasehat Krisis Pariwisata lan Penasihat Pemulihan.

Panitia penasehat kasebut dumadi saka limang tim sing mimpin Departemen Pariwisata, Kantor Pariwisata Vanuatu (VTO), Kamar Dagang lan Industri Vanuatu (VCCI), lan Bandara Vanuatu Limited (AVL), lan Kepala lan Masyarakat Sipil.

Iki banjur didhukung dening Tamtam Travel Bubble Taskforce lan kalebu wakil tingkat dhuwur saka Kantor Perdana Menteri, Departemen Luar Negeri, Departemen Pariwisata, VTO, Departemen Kesehatan Umum, Air Vanuatu, AVL, VCCI, lan asosiasi industri pariwisata.

Tugas Tamtam Travel Bubble Taskforce yaiku ngumpulake informasi, ngaktifake kolaborasi, lan menehi saran kebijakan babagan mbukak maneh pariwisata, kanthi keputusan adhedhasar saran saka Departemen Kesehatan Umum lan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Kiribati

Kiribati nggawe Taskforce COVID-19 tingkat dhuwur, kalebu menteri pariwisata, kanggo kabeh keputusan penting sing ana gandhengane karo krisis kasebut. Kanggo masalah mbukak maneh khusus pariwisata, Otoritas Pariwisata Kiribati nggawe Kelompok Kerja Wiwiti maneh Pariwisata sing kalebu wakil saka sektor swasta, pemerintah, WHO, Palang Merah, lan lembaga pelatihan.

Negara-negara kudu nggunakake pendekatan terpadu kanggo mbukak maneh tapel wates menyang pariwisata, kalebu rencana lintas agensi sing nemtokake tujuan, prioritas, tanggung jawab, lan garis wektu nalika ngidini keluwesan.

Negara-negara sing nyiapake rencana mbukak maneh tapel wates awal nemokake manawa owah-owahan COVID-19 mbatalake sawetara aspek perencanaan, nyebabake para pemangku kepentingan takon babagan nilai dokumen perencanaan sing rinci banget. Kosok baline, sawetara negara tanpa rencana mbukak maneh sing didokumentasikan kuwatir yen ora dilengkapi kanggo mbukak maneh kanthi aman.

Rencana terpadu sing nemtokake tujuan sing disepakati, aktivitas prioritas, peran lan tanggung jawab, garis wektu sing diantisipasi, lan syarat anggaran sing kritis.

Rencana mbukak maneh kudu dikembangake kanthi kolaborasi dening para pemangku kepentingan sektor publik lan swasta. Ing kasus kementerian / lembaga pemerintah, iki kalebu entuk masukan lan persetujuan babagan tanggung jawab kanggo kabeh wong sing fungsine nyentuh pariwisata.

Nyiapake rencana mbukak maneh kudu nimbang gelombang/galur COVID-19 sacara global lan regional, prediksi lan saran saka panguwasa kesehatan; ramalan lan tren lelungan internasional global lan regional paling anyar; kesiapan pasokan pariwisata lokal, lan kapasitas layanan kesehatan lokal. Kanthi modeling skenario ing variabel kasebut,

Kepulauan Cook

Kapuloan Cook ora njaga dokumen rencana pembukaan maneh sing rinci amarga kahanan tetep ganti. Nanging, Border Easement Taskforce (BET) nggunakake menit rapat lan item tumindak kanggo setuju ing langkah sabanjure lan ngawasi kemajuan. BET nyiapake makalah informasi kanggo keputusan kabinet sing ana gandhengane karo rencana mbukak maneh lan ngawasi tumindak sing cocog.

Gugus Tugas Mitigasi Risiko COVID-19 Fiji nyiapake rencana umum kanggo pemulihan pariwisata wiwit awal, nyelarasake rencana kasebut karo telung fase pemulihan sing diatur ing Kerangka Pemulihan Ekonomi Aman COVID-Nasional. Rencana kasebut nduweni tujuan, aktivitas, lan tanggung jawab, sing diganti nalika kondisi berkembang.

Gulung mudhun kanggo Video lan download laporan lengkap.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...