Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah Industri Hospitality India News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Pariwisata Tanggung Jawab: New Normal

Gambar duweni Gerd Altmann saka Pixabay
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Departemen Pariwisata lan Manajemen Perhotelan ing Universitas Jamia Millia Islamia (JMI) ing New Delhi, India, nganakake Program Pengembangan Fakultas (FDP) online limang dina kanthi topik "Pariwisata Bertanggung Jawab ing New Normal" kanthi kolaborasi karo Pelatihan AICTE lan Akademi Pembelajaran (ATAL).

Program online 5 dina iki dianakake antarane 6-10 Desember 2021, ing platform Webex. Sajrone 5 dina, FDP ngarahake kanggo ngrumusake pemahaman lan mbangun konsep dhasar lan masalah manajemen pariwisata sing tanggung jawab, sing ndasari ing praktik lan pendekatan teoritis ing industri pariwisata lan perhotelan. FDP uga ngupayakake para peserta kanthi katrampilan sing dibutuhake kanggo ngatur perjalanan kanthi tanggung jawab ing kirim Situasi COVID-19n. Lokakarya kasebut dirawuhi kanthi antusias dening akeh sarjana, mahasiswa, lan dosen saka macem-macem negara.

Ing dina peresmian lokakarya tanggal 6 Desember 2021, Dr. Sarah Hussain, HoD, DTHM, JMI lan uga Convener FDP mratelakake alasane nindakake FDP. Dheweke negesake manawa pentinge melu maneh ing wacana umum sing luwih gedhe lan nggawa fokus sing dibutuhake kanggo pariwisata sing tanggung jawab supaya industri pariwisata entuk mandat sing wis ditemtokake ing pembangunan bangsa lan komunitas. Dheweke negesake peran FDP kasebut kanggo ngrampungake Tujuan Pembangunan Lestari PBB sing luwih gedhe, kajaba golek cara lan cara sing inovatif kanggo ngatasi wektu pandemi sing durung mesthi lan durung tau ana sadurunge. Rapat kasebut banjur diandharake dening Shri. Rakesh Mathur (Presiden Kehormatan, Masyarakat Pariwisata Bertanggung Jawab India), sing diterusake karo pidato saka co-convener Prof. Nimit Chowdhary (Profesor, DTHM, JMI).

FDP, ndeleng sesi pisanan ing 6 Desember karo diskusi pambuka dening speaker keynote lan panguwasa unggul ing tanggung jawab global ing pariwisata, Prof Harold Goodwin (Advisor, WTM Responsible Tourism Emeritus Professor) sing presented wawasan ing pariwisata tanggung jawab. Iki ditindakake dening Pak K Rupesh Kumar (Koordinator, Misi Pariwisata Bertanggung Jawab Negara, Petugas Nodal kanggo Kerala) sing nuduhake pengalaman Kerala, nuduhake model Misi Pariwisata Bertanggung Jawab lan sukses banget nalika ngomong babagan Pemetaan Sumber Daya Pariwisata Bertanggung jawab sing njlentrehake. babagan Alur PEPPER babagan keterlibatan masyarakat lokal, babagan produk lan layanan pariwisata sing potensial, sing nyebabake kegiatan wisata pengalaman.

Katrampilan khusus dibutuhake kanggo ngatur lelungan kanthi tanggung jawab sajrone pandemi COVID-19.

Dina-dina sabanjure ana sawetara sesi sing nyenengake ing ngendi Prof. Ashish Dahiya (IHTM & Dir. CLSS, MD University, Rohtak) sing ngomong babagan "Tantangan kanggo pariwisata sing tanggung jawab lan apa sing bisa dadi prospek," Prof. Nimit Chowdhary (The co- convener saka FDP) manggon ing "carane wisata bisa digawe tanggung jawab lan klebu. Salajengipun, Mbak Manisha Pande (MD Village Ways) ngrembag babagan "pentinge praktik tanggung jawab lan mupangat kanggo komunitas lokal.

Ing dina katelu, Dr. Saurabh Dixit (Departemen Pariwisata lan Manajemen Hotel, NEHU) ngomong babagan aspek sing wiyar babagan pariwisata panganan lan kuliner lan kepiye cara iki bisa ditindakake kanggo generasi sing bakal teka. Dheweke uga ngrembug produk pariwisata sing ana ing pariwisata panganan lan anggur. Sesi kapindho dijupuk dening Pak Sumesh Mangalasseri (Pendiri, Pariwisata lan Layanan Komunitas Kabani, Kerala) sing nyatakake panemune babagan pelestarian teknik budaya pribumi liwat pariwisata sing tanggung jawab. Dheweke uga nuduhake kontribusi perusahaan ing pariwisata tanggung jawab sing kalebu komunitas. Dina kasebut dipungkasi kanthi Prof. Joseph Antony (Kepala Sekolah, Loyola College of Social Sciences) nuduhake cara carane perusahaan Little Paradise Homestays nindakake pariwisata sing tanggung jawab liwat partisipasi masyarakat ing Kerala.

Sajrone rong dina pungkasan, FDP nyumurupi sawetara sesi saka pembicara terkenal sing kalebu sesi dening Prof. Inayat. Ali Zaidi (Mantan Dekan Departemen Humaniora, Jamia Millia Islamia) ngomong babagan "pariwisata tanggung jawab: persepsi lan aplikasi", Prof. SC Bagri (Mantan VC, Universitas Himgiri Zee; ex.-HoD, CMHS, HNB Garhwal University) njupuk munggah topik "mbukak negara Himalaya kanggo pariwisata sing tanggung jawab," lan Ms. Soity Banerjee (Editor Proyek - Pariwisata Tanggung Jawab Outlook) mimpin sesi kasebut dadi diskusi sing nyenengake babagan krisis iklim lan pengaruhe ing pariwisata sing nyathet pola negatif lan positif sing muncul. Dheweke ngrembug babagan ruang lingkup lan kesempatan sing luwih anyar ing domain pariwisata sing tanggung jawab ing India. Dheweke nuduhake macem-macem start-up inovatif lan solusi sing mengaruhi lanskap pariwisata sing tanggung jawab.

Ing dina kaping 5, Prof. Sampad Kumar Swain (DTS, Universitas Pondicherry) mbahas babagan "Paradigma masa depan pariwisata sing tanggung jawab lan bisnis perhotelan ing India" nalika Prof. Parikshat Singh Manhas (SHTM, Universitas Jammu) njupuk sesi babagan "pembangunan kapasitas. kanggo konservasi sumber daya pariwisata"

Dina pungkasan dipungkasi kanthi sesi valedictory Profesor Sheeba Hamid saka Universitas Muslim Aligarh. Pelindung FDP, Prof. Asaduddin (Dekan, Fakultas Humaniora dan Bahasa, JMI) ing sambutane memuji upaya kabeh departemen sing dipimpin dening Dr Sarah Hussain kanthi apik. Mengko laporan uga diwenehi ing FDP 5 dina dening Dr Vijay Kumar. Vote matur nuwun ditawakake Co-Convener lan Profesor senior Nimit Chowdhary lan Panutup diterusake saka Convener lan Kepala Departemen Dr. Sarah Hussain. Atas jenenge departemen, Dr. Sarah Hussain, ngaturake matur nuwun sing paling jero marang Kepala Patron FDP, Wakil Rektor JMI, Prof. Najma Akhtar kanggo dhukungan kanggo FDP, sanajan akeh acara penting sing diselenggarakake ing acara kasebut. Universitas.

Lokakarya menika dipunkoordinir dening Dr. Nusrat Yasmeen (Asisten Profesor) saha Bapak Mohd. Wasif (Asisten Profesor) sing melu aktif meh 200 peserta. Saben dina para peserta njupuk tes lan diwenehi materi sing relevan ing kelas google kanggo nambah pemahaman babagan sesi FDP.

#wisata tanggung jawab

Berita sing gegandhengan

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar

Share to...