Lelungan & Pariwisata Disaranake Nggawe Kurang Bisnis ing Dolar AS

ceramah Thai
Avatar saka Imtiaz Muqbil
ditulis dening Imtiaz Muqbil

De-Dollarisasi tegese industri lelungan & pariwisata kudu dielingake babagan nggunakake dolar AS kanggo transaksi bisnis. Disaranake nggunakake mata uang negara sing sampeyan lakoni bisnis.

Ing kuliah landmark ing Thailand ing rapat gabungan taun iki saka Asosiasi Agen Perjalanan Thai lan Asosiasi Hotel Thailand ing 5 Februari, Profesor Dr. Piti Srisangnam, kepala Yayasan ASEAN, nyebutake "De-Dolarisasi" minangka salah sawijining tren "6D" sing bakal ngrusak Travel & Pariwisata, lima liyane yaiku Decoupling / DeRisking saka rantai nilai global, Deglobalisasi, Destabilisasi, Digital Divide lan Degradasi Lingkungan.

de-Dolarisasi

Kuliah kasebut disetel kanggo ngreset isi wacana industri, ing Thailand lan liya-liyane. Kanggo pisanan, rong asosiasi industri pariwisata & pariwisata Thailand ngundang profesor kanggo ngrembug babagan pengaruh konflik geopolitik ing bisnise, ngilangi rembugan sing bola-bali mboseni babagan pemulihan, kelestarian, lan teknologi pasca-COVID.

Ing kuliah sing dibantah kanthi kuat, Dr Piti nantang akeh posisi sing disedhiyakake dening pamicara perusahaan ing forum industri. Ing antarane garis kasebut, dheweke nyorot peran masalah Amerika Serikat ing kabeh 6D, saka perang lan konflik nganti volatilitas mata uang, perang dagang, gangguan teknologi, lan degradasi lingkungan.

TH2 | eTurboNews | eTN

Sapa Dr. Piti Srisangnam?

Piti Srisangnam Dr. gelar Ekonomi lan Perdagangan saka Universitas Melbourne (Australia), lan gelar MA ing
Ekonomi lan Keuangan Internasional saka Universitas Chulalongkorn (Thailand). Dheweke wis ngajar Ekonomi Internasional lan Studi ASEAN kanggo mahasiswa sarjana lan master ing Universitas Chulalongkorn wiwit taun 2002.

Dheweke wis dadi Wakil Direktur Urusan Akademik Pusat Studi Eropa wiwit taun 2010 nganti 2012 lan Wakil Direktur Urusan Akademik Pusat Studi ASEAN ing taun 2012, loro ing Universitas Chulalongkorn, sadurunge dadi Direktur Pusat Studi ASEAN ing 2013.

Dheweke wis dipilih kanggo Penghargaan Asosiasi Beasiswa Pemerintah Kerajaan Thailand Rising Star 2019: Rising Star. Ing taun 2021, dheweke diwenehi Beasiswa Dongfang kanggo dadi sarjana tamu ing Universitas Peking sajrone siji semester.

Dheweke wis nerbitake sawetara makalah ing jurnal lan buku kayata babagan pembangunan ekonomi ing Asia Tenggara, babagan perdagangan layanan ing antarane Negara Anggota ASEAN, babagan integrasi ekonomi regional ASEAN lan Uni Eropa, babagan reformasi ekonomi lan pangembangan UKM ing Thailand, babagan hubungan ASEAN-India, ASEAN-China lan ASEAN-Jepang lan ASEAN-ROK.

Saliyane karya akademis, dheweke uga dadi tuan rumah 4 program radio sing ana gandhengane karo masalah saiki ing ASEAN.

Saka kabeh 6D, tampilan sing paling rinci yaiku babagan De-Dolarisasi, sing langsung mengaruhi garis ngisor saben perusahaan.

50% perdagangan China ora nggunakake dolar AS maneh

Prof Piti nerangake akeh alasan kenapa negara lan perusahaan pindhah saka dolar AS. Luwih saka 50% perdagangan internasional China ora nggunakake dolar AS maneh. China uga nyuda kepemilikan Obligasi Perbendaharaan AS saka luwih saka $ 1.3 triliun dadi $ 700 milyar amarga "kabijakan Moneter lan Fiskal AS sing ora tanggung jawab."

th8 | eTurboNews | eTN

Dheweke nyebutake conto panyebaran AS babagan Quantitative Easing (QE) kanggo pulih saka Krisis Ekonomi Sub-Prime (2006-2009), Krisis Keuangan Global (2009-2012), Krisis Covid (2020-2022), sajrone AS ngetokake US $ 9.4 triliun menyang sistem kasebut. Amarga tingkat kapentingan ing Amerika wektu iku kurang banget, dhuwit mili metu saka AS menyang, ing antarane negara liya, Thailand. Iki nggawe baht kuwat lan kena pengaruh pariwisata lan ekspor Thailand.

AS uga ngrasakake pengaruh kasebut amarga kabijakan QE nyebabake inflasi. Sing, ing siji, mimpin kanggo tingkat kapentingan sing luwih dhuwur. Saka 2022 nganti awal 2023, tingkat bunga diunggahake 11 kaping saka 0.25% dadi 5.5%. Banjur, dhuwit wiwit mili bali menyang Amerika kanthi jumlah gedhe sing nyebabake panyusutan baht Thai.

Napa gumantung ing Amerika Serikat?

"Dadi, ngatur fluktuasi mata uang kaya iki, akeh negara sing mulai mikir kenapa kudu ngandelake Amerika."

Nuduhake conto liyane "kabijakan fiskal AS sing ora tanggung jawab," Dr Piti nyathet yen pamrentah AS mung duwe utang US $ 35-36 triliun, dene GDP negara kasebut US $ 26 triliun. Mung mbayar utang wis biaya US $1 triliun saben sasi.

Game Kredit Amerika

Dene dolar

"Iki minangka game sing dimainake Amerika. Iku kaya njupuk kertu kredit pisanan kanggo tuku soko. Nalika watesan kredit kebak, gunakake kertu kredit kapindho kanggo mbayar utang ing kertu kredit pisanan. Nalika kertu kredit kapindho wis kebak, takon Kongres kanggo ngunggahake langit-langit ing kertu kredit katelu kanggo mbayar tagihan kertu kredit pisanan lan kaloro. Pungkasane, iki bakal mlebu ing pengadilan bangkrut.

Ngandika dina iki, pitakonan apa AS bakal bangkrut. "Biyen, wong ora percaya yen Amerika bakal tekan titik kasebut amarga kabeh wong nggunakake dolar AS. Nanging saiki China, sing dadi pabrik lan ekonomi nomer siji ing donya, wis nyuda panggunaan dolar dadi setengah.

Dheweke ujar manawa negara kaya Walanda lan Inggris nate duwe mata uang sing dominan. "Apa ana sing dagang karo mata uang iki saiki? Wangsulan: Akeh banget." Dadi, ujare, pitakonane ora bakal kelakon, nanging kapan.

Amerika bakal bangkrut, nanging kapan?

Mbusak pratelan yen dolar AS minangka mata uang sing aman, dheweke kanthi tegas ngelingake perusahaan tur lan pengusaha hotel yen ora sengaja bisa nglanggar undang-undang anti pencucian dhuwit lan anti-terorisme AS.

Sawise taun 2001, ujare, AS ngowahi Undhang-undhang Mata Uang kanggo ngidini dolar AS dadi alat kanggo ngleksanani hak ekstrateritorial.

Dheweke ujar yen rong negara nggunakake mata uang kanggo dagang, ora ana masalah, nanging yen dolar AS digunakake kanggo dagang apa wae karo negara sing bisa dikenai sanksi, kayata Iran, "Amerika duwe hak kanggo nyekel kita."

Mulane nalika China ngekspor barang menyang Iran, tagihan kasebut mesthi ana ing Yuan.

Dheweke kelingan kasus CFO Huawei, putri saka pemilik perusahaan, sing ditangkep nalika transit liwat Kanada, amarga mung siji conto Huawei nggunakake dolar AS kanggo perdagangan. Pungkasane, ora ana sing ditemokake marang dheweke, lan dheweke dibebasake.

Dheweke takon marang operator tur lan pengusaha hotel yen dheweke wis maca cetakan denda formulir deklarasi devisa sing kudu digunakake nalika ngirim utawa nampa devisa saka luar negeri. Pranyatan kasebut kudu diajukake dening bank-bank transaksi kanggo diajukake menyang Bank of Thailand (Bank Pusat).

"Apa sampeyan wis maca rincian ing dokumen deklarasi?" Dhokter Piti takon. "Iki bakal kalebu sawetara barang sing ora diterbitake dening Bank of Thailand. Padha ditanggepi dening Federal Reserve.

Apa hubungane Federal Reserve karo bank-bank Thailand?

Amarga iki, akeh negara ora pengin nggunakake dolar AS.

Dheweke prédhiksi luwih akeh masalah ekonomi ing taun iki amarga AS ana ing taun pemilihan. Iki mbutuhake pamrentah AS kanggo nyengkuyung ekonomi kanthi nggunakake langkah-langkah rangsangan sing mung bakal nggawe utang luwih akeh. Sing mung bakal ndeleng pengulangan skenario sing padha sing wis dicritakake sadurunge babagan tingkat bunga sing murah, utang sing luwih dhuwur, aliran masuk-masuk dana, inflasi, lan fluktuasi mata uang.

Risiko Nilai Tukar

"Dadi mekanisme apa sing kudu kita lakoni kanggo nyegah risiko kurs? Yen bisnis sampeyan ora apik amarga dodolan sing ora apik, iku mung siji. Nanging kelangan dhuwit amarga fluktuasi kurs, sing nglarani.

Ing De-Stabilisasi, Dr Piti nyathet kepiye perang ing Ukraina nyebabake keamanan pangan lan energi, lan uga mengaruhi pariwisata.

Contone, wong Rusia ora menyang Eropa maneh.

Ukrainia lan Rusia padha lelungan menyang Thailand

Nalika iki apik, akeh uga sing dadi investor lan tuku properti sing nandhang susah kayata akomodasi bintang 2/3 sing bangkrut sajrone Covid. Ing mangsa ngarep, iki tegese luwih akeh kompetisi kanggo properti sing diduweni Thai.

Situasi Timur Tengah

Dheweke prédhiksi manawa kahanan Timur Tengah bakal nyebar, gumantung manawa Iran melu langsung.

Kahanan Myanmar lan China Kidul

Thailand uga bakal kena pengaruh gangguan sing luwih cedhak karo omah kayata kahanan ing Myanmar lan Laut China Kidul.

Kabeh masalah kasebut ana gandhengane, lan bakal mengaruhi wilayah liyane kayata energi, panganan, pertambangan, lan minyak, sing bakal nyebabake lelungan & pariwisata.

Divide Digital

Ing Digital Divide, Dr Piti ujar manawa iki minangka medan perang liyane amarga AS lan China bersaing kanggo keunggulan teknologi, utamane perusahaan ponsel Apple lan Huawei.

Nalika teknologi sing mlebu ing ponsel bakal nggawe lelungan luwih trep, panggunaan Artificial Intelligence (AI) sing luwih gedhe bakal nyuda peran Operator Tur ing ngrancang perjalanan lan nggawe pesenan lan reservasi.

Sing, plus tambah nggunakake robot bakal impact ing nggawe proyek ing Travel lan Pariwisata, utamané ing antarane pangkat-lan-file. Akeh tugas bola-bali bisa dileksanakake dening chatbots lan robot.

Masalah Manajemen Personil Dibandhingake karo Robot

"Masalah manajemen personel minangka salah sawijining sirah sing paling gedhe, utamane ing hotel. Nanging robot kerja 7 dina seminggu, 24 jam tanpa istirahat.

Sing paling penting, ora nelpon lara, ora ngadhepi masalah omah-omah, ora ngombe obat-obatan, lan ora nggawe pelanggan ngganggu. Pitakonan, kepiye carane sampeyan bisa nyetel?"

6G Teknologi

Kabeh teknologi iki mbutuhake dhukungan infrastruktur, utamane panggunaan teknologi 6G.

Lan iki ana jurang digital liyane amarga negara-negara kayata Thailand luwih maju nalika liyane kayata Indonesia ketinggalan. Iki mbutuhake investasi terus-terusan kanggo njaga infrastruktur.

Transisi Energi

Transisi energi uga bakal dadi tantangan. Nalika jagad pindhah menyang sumber pasokan sing bisa dianyari, tantangan anyar muncul.

Contone, tenaga surya bisa ngasilake listrik nanging ora bisa nyimpen, sing ndadekake ora ana gunane ing wayah wengi. Investasi ing panyimpenan energi dhuwur banget. Nalika panyimpenan energi entuk papan komersial, investasi tambahan bakal dibutuhake kanggo nganyarke infrastruktur kasebut.

Turnamen Olahraga

Dheweke uga nyebutake gyrations rega liar sing disebabake musiman utawa acara sementara kaya turnamen olahraga.

Bar ing Inggris ping telu rega bir sajrone siaran pertandhingan bal-balan khusus lan bali menyang normal sawise rampung.

"Komputasi Spasial nggampangake ngganti barcode komputer. Dadi, contone, yen sampeyan mlaku-mlaku ing pusat perbelanjaan, lan yen udan wiwit, biaya peralatan pelindung udan bisa langsung mundhak.

Dr Piti ujar manawa skema rega industri uga ngalami kebingungan lan bisa dadi inflasi.

Ing jaman biyen, rega tiket pesawat kalebu kabeh - bagasi, dhaharan, lan liya-liyane. Saiki kabeh ana ing basis pangguna.

Apa tegese iki ing mangsa ngarep?

Apa maskapai bakal mbayar biaya kanggo nggunakake jedhing? Apa hotel bakal mbayar biaya kanggo ngombe banyu, kasur, lan liya-liyane?

Perubahan Iklim

Babagan degradasi lingkungan, Prof Piti ujar manawa owah-owahan iklim wis nyebabake akeh aspek urip liwat bencana alam.

Iki mung bakal dadi luwih elek amarga masalah lingkungan dadi prioritas sing luwih dhuwur kanggo industri perjalanan lan meksa owah-owahan ing pilihan produk uga pilihan pelanggan.

kesimpulan

Nalika aku lungguh liwat ceramah, aku uga ngamati penonton kanggo ngukur reaksi.

Cetha saka ekspresine dheweke durung tau krungu sing kaya ngono. Iku analisis SWOT karo prabédan - Kelemahane lan Ancaman padha gendera luwih saka Kekuwatan lan Kesempatan.

Wujud imbangan kang sumilir wis disuntik ing wacana. Amarga iki dudu salah sawijining ceramah sing disponsori, Dr Piti bisa ngomong kanthi bebas lan jujur ​​lan nindakake.

Pitakonan sing diadhepi sektor lelungan & pariwisata saiki yaiku:

Apa sing ditindakake?

Wangsulan sing paling apik yaiku menehi Dr. Piti lan pemikir alternatif luwih akeh kesempatan kanggo nampilake perspektif.

About penulis

Avatar saka Imtiaz Muqbil

Imtiaz Muqbil

Imtiaz Muqbil,
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

Wartawan basis Bangkok ngliputi industri travel lan pariwisata wiwit 1981. Saiki editor lan publisher Travel Impact Newswire, biso dibantah mung publikasi travel nyediakake perspektif alternatif lan kawicaksanan conventional tantangan. Aku wis ngunjungi saben negara ing Asia Pasifik kajaba Korea Lor lan Afghanistan. Lelungan lan Pariwisata minangka bagéyan intrinsik saka sajarah bawana gedhe iki nanging wong-wong ing Asia adoh banget saka nyadari pentinge lan nilai warisan budaya lan alam sing sugih.

Minangka salah sawijining wartawan perdagangan perjalanan paling dawa ing Asia, aku wis weruh industri ngalami akeh krisis, saka bencana alam nganti pergolakan geopolitik lan ambruk ekonomi. Tujuanku yaiku supaya industri sinau saka sejarah lan kesalahane sing kepungkur. Pancen lara kanggo ndeleng sing diarani "visionaries, futuris lan pimpinan pamikiran" tetep nganggo solusi myopic lawas sing ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi panyebab krisis.

Imtiaz Muqbil
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...