Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Partikel plastik ditemokake ing getih kanggo pisanan

ditulis dening editor

Polling saka masarakat Inggris wis ngumumake manawa 77 persen percaya yen riset luwih lanjut kudu ditindakake kanthi cepet kanggo nemtokake karusakan sing disebabake dening plastik kanggo kesehatan manungsa.  

Survei iki saka Common Seas, nderek wahyu anyar saka kertas ilmiah sing ditugasake dening perusahaan sosial lan diterbitake ing Maret, nuduhake plastik mikro wis mlebu getih meh 8-in-10 manungsa sing diteliti. 

Ilmuwan sing nindakake riset iki ing Vrije Universiteit ing Amsterdam prihatin yen anane plastik duweni potensi kanggo ngenalake lan dadi tuan rumah patogen lan bahan kimia sing mbebayani menyang awak. 

Ing cahya saka publikasi iki, meh 60 persen populasi kuwatir babagan apa anane mikroplastik kasebut ing getih manungsa bakal migunani kanggo kesehatane.  

Wahyu saka survey iki nyoroti keprihatinan umum babagan pengaruh plastik ing kesehatan manungsa luwih ndhukung Kampanye Plastik Tipe Darah Laut Umum sing njaluk Pamrentah Inggris ngenalake Dana Penelitian Dampak Kesehatan Plastik Nasional sing anyar £15 yuta.  

"Minggu kepungkur, kita nemokake mayoritas kita duwe plastik ing getih lan polling nuduhake manawa masarakat pengin riset luwih akeh," ujare CEO Common Seas Jo Royle. "Area riset penting iki kekurangan dana kritis.  

"Kita duwe hak kanggo ngerti apa sing ditindakake plastik iki kanggo awak lan masarakat njaluk ngerti luwih akeh. Kanthi produksi plastik bakal tikel kaping pindho sajrone 20 taun sabanjure, risiko kanggo populasi global mung bakal saya tambah. Perlu kanggo riset luwih cepet. Yen pamrentah menehi £ 15m, mung 0.1 persen pendanaan R&D taunan Inggris, kanggo riset khusus babagan perkara kasebut, kita bakal ngerti apa tegese kanggo kesehatan manungsa.  

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...