Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Tujuan Health News Mbangun maneh Thailand Pariwisata Rahasia Plancongan Maneka Warta

Pasar kewan margasatwa: bom wektu kanggo pandemi virus

pasar kéwan satwa
pasar kéwan satwa

Menteri Kesehatan Thailand bakal kolaborasi karo Menteri Lingkungan Hidup lan Departemen Taman Nasional kanggo mriksa pasar kewan Chatuchak kanthi tliti. Wis kabukten manawa patogen saka kewan sing didol ing jinis pasar kasebut minangka sumber virus sadurunge sing nyebabake pandemi.

  1. Kewan sing didol kanthi komersial bisa nggawa patogen sing masarakat utawa kewan liyane ora duwe reaksi kekebalan.
  2. SARS mlumpat menyang manungsa saka kucing luwak sing kena infeksi kelelawar. Peternakan mink ditemokake pungkasan taun ing pirang-pirang negara kanggo nggawa virus corona. Pangolin minangka kewan liya sing nembe ditemokake nggawa virus corona.
  3. Tim investigasi WHO sing dikirim menyang Wuhan ujar manawa pasar kaya Chatuchak bisa ngirim virus sing bisa mateni lan bisa uga dadi asal usul COVID-19.

Freeland muji Menteri Kesehatan Thailand babagan pratelan kasebut dina konferensi pers publik Facebook Live ing Bangkok, sing menehi referensi laporan Senin sing didhukung dening Freeland babagan pasar Chatuchak lan ngakoni manawa pasar lan perdagangan kewan liar bisa mbebayani kesehatan masarakat. Juru bicara Kementerian kasebut ngringkes apa sing dikirimake anggota Denmark saka tim investigasi WHO menyang Wuhan marang koran Denmark Politiken, yaiku pasar kaya Chatuchak bisa nularake virus sing bisa mateni lan bisa uga dadi asal usul COVID-19.

Menteri Kesehatan Umum Thailand saiki bakal kerja sama karo Menteri Lingkungan Hidup lan Departemen Taman Nasional kanggo mriksa pasar kewan Chatuchak, lan bebarengan nggawe rencana bersama kanggo nambah perlindungan kewan liar lan mungkasi perdagangan kewan galak ing pasar. .

"Kita ngapresiasi pendekatan iki kanthi optimisme sing ati-ati," ujare Pendiri Freeland, Steven Galster sing menehi informasi marang Politiken babagan critane ing Chatuchak, nalika ngancani reporter kasebut menyang pasar ing sawetara kesempatan kanggo nyathet kahanan kasebut. "Pungkasan pamrentah nanggapi paparan media ... Maret pungkasan kanthi pindhah menyang pasar, nyemprotake, menehi brosur, banjur dibukak maneh. Kuwi ora nulungi.

"Nanging katon, wektu iki, perhatian tingkat tinggi lan lintas agensi babagan perkara iki saka Pamrentah Thailand, uga karo keprihatinan nyata saka WHO, bisa uga nyebabake asil sing luwih mantep. Kita pengin Thailand mungkasi perdagangan komersial ing kewan galak, ing negara iki bakal dadi pimpinan global ing pendekatan 'One Health', sing nggabungake perlindungan manungsa, kewan lan ekosistem minangka cara paling apik kanggo nyegah pandemi. ” Freeland minangka anggota kampanye "EndPandemics" global.

Pasar minangka "Bom Ticking Time"

Asia Tenggara kanthi historis nyediakake akeh China perdagangan satwa. Amarga kurang (lan asring kurang) populasi ing Tiongkok saka spesies komersial sing dikarepake ing panjaluk ing kana, peternak Tiongkok lan toko komersial umume ngandelake impor kewan saka njaba negara kanggo njaga stok lan keragaman genetik sing cukup. Spesies sing diimpor bisa dikirim utawa dikirim langsung menyang China, utawa ing pirang-pirang kasus, sumber, utawa diangkut menyang Asia Tenggara.

Contone, pangolin kalebu ing sawetara wilayah Asia lan Afrika, sing meh kurang ing China. Awak utawa bagean awake diperdagangkan saka Asia Tenggara lan Afrika liwat Malaysia, Thailand, Laos, Kamboja, Hong Kong, lan Vietnam menyang China.

Kewan sing didol kanthi komersial bisa nggawa patogen sing masarakat utawa kewan liyane ora duwe reaksi kekebalan, lan patogen kasebut bisa ditularake kanthi pirang-pirang cara, manawa kewan kasebut didol kanthi sah utawa ilegal.

Contone, zebras kanthi sah diimpor 3 menyang Thailand ing taun 2019 nggawa cidra sing mlumpat menyang jaran lokal, nyebabake Penyakit Kuda Afrika lan tingkat kematian 90% +, nyebabake luwih saka 600 wong mati jaran. Sawetara kewan sing didol ing China lan Asia Tenggara dikembangake kanggo didol komersial minangka daging lan obat-obatan, lan liyane minangka kewan eksotik. Sawetara didol minangka kalorone, lan sawetara kanggo tambahan. Contone, luwak didol minangka kewan ingon, panambah kacang buncis kopi (lumantar tinja), produsen kelenjar parfum, lan daging.

 Sawetara kewan iki rentan banget karo virus sing ditindakake dening lawa, kalebu Rabies, Ebola, lan Coronavirus. Kewan kasebut kalebu anggota kulawarga Mustelide lan Viverridae, sing ngemot mink, badger, polecat, mongoose, luwak, martens, lan liya-liyane.

SARS mlumpat menyang manungsa saka kucing luwak sing kena infeksi kelelawar. Peternakan mink ditemokake pungkasan taun ing pirang-pirang negara kanggo nggawa virus corona. Pangolin minangka kewan liya sing nembe ditemokake nggawa virus corona.

Survei Freeland nuduhake manawa kabeh kewan iki - lan liyane sing rentan kena virus agawe - isih didol kanthi komersial ing Asia Tenggara. Salajengipun, survey Freeland nemokake manawa macem-macem unggas liar lan eksotis, operator potensial H5N1 lan galur "Flu Burung" liyane, isih dicampur karo manuk ingon, diiseni ing kurungan lan didol ing wilayah sing sempit ing sawetara pasar.

Bagéan satwa sing didol saka Asia Tenggara menyang Tiongkok - ing bentuk legal, ilegal, kabeh awak, lan turunan - didol ing negara-negara Asia Tenggara sing dadi tuan rumah pasar margasatwa komersial konvensional lan online sing target konsumen lokal lan manca. Contone kalebu pasar lan toko ing Jakarta, Bangkok, bagean Malaysia, Vietnam, Laos, lan Myanmar.

Pasar Chatuchak Bangkok minangka negara kasebut - yen dudu wilayah kasebut— pusat penjualan kewan eksotik paling gedhe. Miturut survey anyar Freeland, sing kalebu mriksa titik mung rong dina kepungkur, isih ana sing bisa tuku ing pasar iki, ing antarane sawetara spesies liyane: ferrets; polecat; coati; luwak; mongoose; meerkats; rakun; capybara; macaw abang; Beo abu-abu Afrika; cougars; puluhan spesies penyu saka saindenging jagad; luwih saka 100 jinis ula; Kura-kura tanah Afrika lan Asia; luwih saka selusin spesies tikus cilik, medium, lan gedhe; lan kadal eksotis saka Amerika Latin, Afrika, lan Australia. Sawetara dealer nyedhiyakake zebra, kuda nil bayi, lan kanguru. Dheweke nawakake kanggo adol pasangan ternak kanggo tujuan komersial, lan dheweke ora njaluk bukti lisensi ternak.

Freeland wis kampanye 19 taun kanggo nutup bagean pasar kewan Chatuchak, lan pasar margasatwa liyane ing Asia, lan panguwasa supaya bisa mandhegake perdagangan satwa terlarang kanggo nyegah kepunahan, ngreksa keanekaragaman hayati, lan nyegah wabah zoonosis. Kampanye "Sold Out", "iTHINK", lan kemitraan pungkasan "EndPandemics" khusus nyakup panggilan nutup pasar kewan ing Chatuchak, nuduhake tandha-tandha ilegal, kahanan sing ora manusiawi, ancaman kanggo spesies saka perdagangan sing ora bisa dilestarikan, lan ancaman kanggo masarakat.

Miturut COVID-19, Freeland mréntah ing wulan Maret 2020 marang sawetara Menteri Thailand kanggo nutup Pasar Kewan Chatuchak minangka masalah kesehatan umum lan keamanan internasional. Kampanye media Freeland kanggo mbukak risiko ilegalitas lan tumpahan zoonosis ing Pasar Kewan Chatuchak nyebabake Departemen Nasional Taman Nasional nindakake operasi pembersihan ing kana pungkasan Maret. Petugas patroli kios kewan, njaluk didol lan lisensi berkembang biak, dene tim disinfektan virus nyemprotake kabeh bagean kewan. Pasar banjur dibukak maneh sajrone rong wulan lan isih ana ing bisnis.

"Kita isih kuwatir banget yen pasar kewan Chatuchak lan pasar liyane - gedhe, cilik, lan online - ing wilayah kasebut isih beroperasi," ujare Pendiri Freeland, Steven Galster. "Kita uga kuwatir manawa tersangka kriminal sing ngoperasikake rantai pasokan perdagangan hewan liar durung dipecat.

"Kajaba iku, isih ana akeh peternakan peternakan satwa (sawetara sing ndaftar minangka kebun binatang), uga perdagangan satwa online sing terus beroperasi ing wilayah iki. Bisa uga COVID-19 mlumpat menyang wong saka kewan sing didol kanthi komersial. Bisa uga kéwan kaya ngono didol ing pasar margasatwa ing Asia Kidul-Wétan, kaya Chatuchak, utawa saka platform online, utawa saka peternakan. Sampeyan bisa mbutuhake wektu pirang-pirang taun kanggo ngerti sumber sing pas. Nanging kenapa, sauntara kuwi, apa kita ngidini platform kewan liar komersial iki terus beroperasi yen kita ngerti duwe risiko tumpahan sing bisa mateni? Mesthi kita ora pengin weruh wabah anyar? "

Minangka referensi kanggo Thailand, Galster nambah: "Kita tetep yakin manawa Thailand bisa ngowahi saka 'gateway' perdagangan kewan liar dadi 'penjaga satwa', lan dadi pimpinan global pencegahan pandemi. Pejabat wis nindakake tugas banget kanggo nglengkungake kurva ing kene, nanging dheweke mbukak lawang siji iki kanthi mbukak - perdagangan satwa padha. ”

#bajangbali

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Share to...