Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Pasien pisanan ing uji coba sel stem kanggo perawatan Traumatic Spinal Cord Injury

ditulis dening editor

Neuroplast wis ndhaptar pasien pisanan ing uji klinis Tahap II kanggo ngevaluasi khasiat perawatan Neuro-Cells® transformatif sing tujuane kanggo nyegah karusakan luwih lanjut ing sistem saraf pusat sawise nandhang Traumatic Spinal Cord Injury (TSCI). Uji coba ditindakake kanthi kolaborasi karo Hospital Nacional de Parapléjicos ing Toledo, Spanyol. Bubar, Neuroplast ngumumake asil klinis Fase I positif karo Neuro-Cells® kanggo perawatan TSCI lan uga entuk € 10 yuta (US $ 11.5M) kanggo dalan kanggo entuk persetujuan pasar EMA bersyarat.   

Saben taun, kira-kira 29,000 wong ing saindenging Eropa lan Amerika Serikat nandhang TSCI akut, sing saiki ora ana perawatan efektif. Pasien biasane ngalami cacat lan katergantungan seumur hidup, kanthi dampak negatif ing kualitas urip. Salajengipun, biaya sing gegandhengan kanggo masyarakat umume kira-kira luwih saka €11.4 milyar ($13 milyar) saben taun.

Kanthi tujuan menehi perspektif maneh kanggo wong sing nandhang penyakit neurodegeneratif, Neuroplast ngembangake Neuro-Cells®, perawatan sing nggunakake sel induk pasien dhewe kanggo nyegah (luwih) mundhut fungsi sajrone fase akut sawise ngalami karusakan ing sumsum tulang belakang. , kanggo njaga fungsi, mobilitas lan kamardikan. Kombinasi a) perawatan autologous lan b) aplikasi intrathecal ing c) setelan akut sing ndadekake Neuro-Cells® unik.

Sinau multi-pusat internasional kanthi acak, dikontrol plasebo

Uji coba klinis Tahap II ditindakake dening Penyidik ​​Utama Antonio Oliviero, MD, PHD lan Prof. Jörg Mey saka Rumah Sakit Parapléjicos ing Toledo, Spanyol.

Panaliten kasebut minangka uji coba acak lan dikontrol plasebo, kanthi desain cross-over intervensi awal lan pungkasan. Klompok intervensi nampa Neuro-Cells® ing fase sub-akut sawise ngalami trauma, kanthi nem sasi tindak lanjut menyang titik pungkasan utama. Klompok plasebo bakal nampa plasebo ing wiwitan, nanging bakal diobati nganggo Neuro-Cells® sawise periode tindak lanjut awal nem wulan. Tindak lanjut multi-facetted kanggo loro klompok kasebut kalebu ukuran asil standar lan divalidasi babagan fungsi motor lan sensori lan macem-macem pangukuran getih lan cairan serebrospinal.

Antonio Oliviero, MD, PhD, Penyidik ​​​​Principal ing Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo, Spanyol, nyatakake, "Sawise kerja ing bidang Cedera Spinal Cord kanggo meh rong puluh taun, aku seneng menehi kontribusi kanggo netepake peran transplantasi sel ing pemulihan fungsional saka individu kanthi cedera balung mburi. Aku bungah dadi bagean saka langkah anyar iki ing riset, bebarengan karo Neuroplast.

Sidhang kasebut bakal nglibatake 16 pasien sing bakal kalebu enem nganti wolung minggu sawise ngalami trauma menyang sumsum tulang belakang.

Sidhang kasebut ditindakake kanthi persetujuan resmi saka komite etika medis Spanyol lan Denmark Comité de Ética de la Investigación con medicamentos (CEIm) lan National Videnskabsetisk Komité (NVK) lan panguwasa sing kompeten Agencia Espańola de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) lan Denmark. Badan Obat. Panguwasa kasebut nyetujoni pendekatan gabungan Fase II/III. Iki mbisakake dalan sing luwih cepet menyang pasar amarga ngirit wektu lan nyuda jumlah pasien sing dibutuhake kanggo sinau.

CEO Neuroplast, Johannes de Munter, nyimpulake: "Miwiti uji coba Tahap II iki nandhani tonggak penting liyane ing misi kita kanggo mbalekake perspektif kanggo wong sing nandhang penyakit neurodegeneratif sing ora ana perawatan efektif."

Neuroplast wis entuk dana sing cukup kanggo dalan kanggo entuk persetujuan pasar EMA bersyarat kanggo perawatan TSCI. Perusahaan iki ngupaya pendanaan tambahan kanggo geografi liyane, lan kanggo njelajah potensial sing luwih jembar saka platform teknologi Neuro-Cells® kanggo Traumatic Brain Injury lan Frontotemporal Dementia.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...