Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah budaya EU Warta Pamrentah Hak-hak manungsa LGBTQ News wong Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Trending Inggris

Mahkamah Agung Inggris: Paspor netral jender dudu 'hak asasi manungsa'

Mahkamah Agung Inggris: Paspor netral jender dudu 'hak asasi manungsa'
Mahkamah Agung Inggris: Paspor netral jender dudu 'hak asasi manungsa'
ditulis dening Harry Johnson

Tantangan hukum kasebut ditujokake marang pamrentah Inggris sawise kampanye hak LGBTQ sing ora tenang ngaku kekurangan pilihan 'X' nglanggar hukum hak asasi manungsa.

Argentina, Australia, Kanada, Denmark, India, Malta, Nepal, Walanda, Selandia Baru lan Pakistan kabeh masalah paspor netral gender.

Jerman uga nawakake kategori interseks tambahan.

Nanging ing Inggris, negara kang Supreme Court wis mung dibuwang metu tuntutan hukum marang pamaréntah amarga gagal kanggo nyedhiyani paspor netral gender.

Tantangan hukum kasebut ditujokake marang pamrentah Inggris sawise kampanye hak LGBTQ sing ora tenang ngaku kekurangan pilihan 'X' nglanggar hukum hak asasi manungsa.

Christie Elan-Cane, sing ngenali minangka individu "non-gender" "perang kanggo pangenalan legal," wiwitane ngluncurake tantangan legal kanggo ngamanake pangenalan legal kanggo wong Inggris sing ora ngenali minangka lanang utawa wadon.

Tawaran sah Elan-Cane ditolak dening Pengadilan Banding ing Maret 2020, sing ujar manawa kabijakan saiki ora nglanggar hak asasi manungsa.

The Supreme Court kanthi bulat nolak banding Elan-Cane ing dina Rebo, menehi kamenangan liyane ing Kantor Dalam Negeri. 

Mbela aturan sing ana, sing mbutuhake warga Inggris kanggo ngenali minangka lanang utawa wadon ing paspor, Mahkamah Agung ujar manawa jender minangka bagean saka proses sing mbantu panguwasa ngonfirmasi identitas pelamar.

"Mulane jender sing diakoni kanggo tujuan hukum lan dicathet ing dokumen sing relevan," Lord Reed, presiden Mahkamah Agung, ujar ing keputusan kasebut, nolak jender minangka "sawijining aspek penting saka eksistensi pemohon utawa. jati diri.” 

Elan-Cane kanthi pait nanggapi keputusan kasebut ing Twitter, ngeluh manawa "pamarentah lan sistem peradilan Inggris ana ing sisih sejarah sing salah," ora bisa menehi pangenalan kanggo individu sing ora duwe jender.

Sumpah yen keputusan Mahkamah Agung "dudu pungkasan," Elan-Cane saiki bakal ngupayakake perkara aneh menyang Pengadilan Hak Asasi Manungsa Eropa, sing bakal mbatalake (dheweke ngarep-arep) keputusan saka pengadilan Inggris.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

2 Komentar

Share to...