Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Italia Pariwisata

Passion saka Sordevolo bali kanthi sukses saka pandemi

LR - Presiden Fogliano, Walikota Monticone, lan Direktur Panggung - gambar duweni M.Masciullo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina Setu, 18 Juni 2022, perwakilan sajarah Passion of Christ bali, lair ing Roma ing jaman Renaissance lan dipentasake ing Sordevolo, Kotamadya Biella Prealps, wilayah Piedmont, saben 5 taun wiwit 1815.

Luwih saka 200 taun, pedunung Sordevolo, sawijining desa sing sugih ing spiritualitas lan budaya sing ana ing sadawane dalan gunung suci, ing antarane papan suci Oropa lan Graglia, wis nganakake pagelaran teater paduan suara sing populer. unik ing Italia lan ing donya digawe dening aktor saka masyarakat Sordevolo diklasifikasikaké minangka "amatir."

Panitia Penyelenggara Kab Sordevolo kang Passion dipimpin dening Presiden Stefano Rubin Pedrazzo, Direktur Celestino Fogliano, lan Walikota Alberto Monticone, presented kanggo pers nasional lan internasional sawetara gambar salient lan mekanisme operasional rumit saka 29 pemandangan sing nggawe gambar.

Presiden Pedrazzo nambahake: "We are nerusake karo strides gedhe menyang janjian sabanjuré 18 Juni nalika Sordevolo Passion bakal bali menyang pemandangan sawise prayaan saka bi-centenary kang njupuk Panggonan ing 2015. Mulane, nuduhake maneh sing taun iki. yakuwi kanggo ngedol metu, karo bab 35 pagelaran dijadwal saka Juni kanggo September sing narik kawigaten puluhan ewu penonton menyang amfiteater 4,000 meter persegi.

"Ing 2015, kira-kira 31,000 penonton saka Italia, Jerman, Prancis, Inggris, Polandia, AS, Ekuador, Australia, Selandia Baru, Jepang, Afrika Selatan, lan negara liya sing melu acara kasebut."

Direktur Shared Celestino Fogliano ujar: "The Passion lair rong atus taun kepungkur, nanging asal-usule luwih adoh.

"Antarane pungkasan abad kaping limalas lan wiwitan abad kaping nembelas, Compagnia della Confraternita del Gonfalone nindakake teks Passion ing Colosseum ing Roma.

"Edisi cetak pisanan saka Passion diterbitake ing Roma ing taun 1500-1501. Teks kasebut dening Florentine Giuliano Dati lan, ing pirang-pirang abad, teka ing Sordevolo amarga ikatan Ambrosetti, penenun budheg penting, kanthi curia papal utawa thanks kanggo Confraternity of Santa Lucia di Verdobbio, bagian sekedhik saka Sordevolo. , afiliasi karo Confraternity of the Gonfalone saka Roma.

"Naskah kasebut ditemokake ing dek XII Archconfraternity arsip Gonfalone sing saiki disimpen ing Arsip Rahasia Vatikan.

"Scenography, digawe kabeh kanthi sarana lan katrampilan sing dikenalake dening warga Sordevolo, mbangun maneh pecahan Yerusalem taun 33 Masehi: kraton Hérodès, Sanhedrin, Praetorium Pilatus, taman Getsemani, Cenacle. , Gunung Calvary.

"Adegan 29 sing nggawe pertunjukan kasebut ana ing ngarep amfiteater 2400 kursi sing dibangun khusus 15 taun kepungkur. Ing amfiteater sing padha, seniman kaliber Ennio Morricone uga wis tampil ing jaman kepungkur.

"Ing taun-taun pungkasan, Asosiasi Teater Populer Sordevolo wis ningkatake panyiapan ing papan gereja Santa Marta abad kaping pitulas. Museum permanen babagan tradisi Sordevolo's Passion mbukak saka Juni nganti Oktober saben Minggu lan ing kabeh tanggal pertunjukan.

Walikota Monticone nyoroti semangat wargane sing darmabakti kanggo "Passion of Christ" nalika ujar: "Swara 700 anggota komunitas Sordevolo saka udakara 1,300 pedunung - 400 aktor (42 bagean sing diucapake lan 360 tambahan) umure antarane 5 lan 80 taun. , kanthi sukarela ngaturake awake dhewe, sepenuh wektu, kanggo sukses inisiatif bersejarah iki.

Ing mburi layar, 300 wong kolaborasi: perajin kostum, peralatan, lan macem-macem perabotan sing ora kesel.

Tahap mesin organisasi Komplek watara 35 muter maneh, saka Juni kanggo September: 29 pemandangan kanggo luwih saka 2 jam akting saben muter maneh ing liwat 4,000 kothak meter saka amphitheater.

Nilai ekonomi organisasi kira-kira 800,000 euro tanpa ngetung nilai sukarela luwih saka 80,000 jam kerja, sing ngasilake kira-kira 1 yuta euro kanggo ekonomi Sordevolo.

Ing jaman biyen, Sordevolo minangka tujuan liburan istimewa sing diapresiasi dening tokoh Italia sing misuwur kalebu panulis Cesare Pavese; Leone Ginzburg; Benedetto Croce, anggota senat karajan Italia; lan akeh protagonis liyane saka 900s.

rencana Sordevolo kanggo mangsa bali menyang tengah utama rute wisata nasional njupuk kauntungan saka pitulungan promosi saka Passion.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...