Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Pedoman Perawatan Anyar kanggo Kanker Serviks

ditulis dening editor

Sumber daya gratis mbantu pasien ngerti apa sing bakal dikarepake lan melu kanthi aktif ing keputusan babagan perawatan kanker serviks.

National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) wis nerbitake Pedoman NCCN anyar kanggo Patient®: Kanker Serviks kanggo mbantu wong kanker serviks dadi luwih ngerti, nyaranake obrolan apa karo dhokter, lan dadi pembuat keputusan sing aktif ing perawatan. Pedoman kanker serviks minangka sing paling anyar ing perpustakaan NCCN Guidelines for Patient® NCCN, diterbitake liwat pendanaan saka NCCN Foundation® lan kasedhiya online gratis. Pedoman NCCN kanggo Pasien nyedhiyakake informasi babagan meh 60 kanker sing paling umum uga topik kayata efek samping, gangguan mental, lan slamet.

Kanker serviks minangka kanker sing paling umum nomer papat ing saindenging jagad ing antarane wong sing duwe cervix1 lan biasane disebabake infeksi virus papilloma manungsa (HPV).2 Lan nalika kanker serviks biasane bisa diobati, utamane yen dideteksi awal, bakal ana kira-kira 14,480 sing anyar. Kasus kanker serviks didiagnosis lan 4,290 tiwas ing AS ing 2021.3

Vaksinasi HPV sing akeh kasedhiya nyuda resiko kanker serviks ing antarane wong sing durung kena infeksi virus. Nanging, nalika Amerika Serikat ngalami kasus kanker serviks anyar sing luwih sithik dibandhingake dekade kepungkur, akeh banget wong-lan luwih enom lan setengah baya-ora divaksinasi lan ngalami kanker saka infeksi HPV sing terus-terusan.

Pedoman NCCN kanggo Patients bisa mbantu wong sing mentas didiagnosis ngarahake menyang pilihan perawatan lan nyuda rasa wedi yen dheweke duwe kanker.

Opsi liyane, perawatan luwih ditargetake

Pilihan perawatan kanggo kanker serviks wis maju sacara signifikan ing taun-taun pungkasan, lan Pedoman NCCN anyar kanggo Pasien nuduhake informasi paling anyar babagan iki.

Histerektomi - mbusak uterus - wis dadi terapi standar kanggo kanker serviks, nanging akeh wong sing nampa diagnosis kaget ngerti yen ana pilihan liyane. Yen kanker serviks wis nyebar, kemoterapi lan / utawa radiasi asring dadi pilihan perawatan sing luwih apik, kaya sing diterangake ing pedoman pasien. Kanggo sing duwe kanker tahap awal, perawatan bedah sing kurang radikal bisa uga kasedhiya sing nylametake uterus lan njaga kesuburan.

Kajaba iku, immunotherapy wis muncul minangka kemungkinan terapeutik kanggo kanker serviks sing wis kambuh utawa nyebar menyang bagean awak sing adoh. Pangobatan kasebut saiki digunakake ing sawetara kasus kanggo ningkatake kemampuan sistem kekebalan kanggo nyerang sel kanker.

Pangobatan sing duwe pengaruh kurang ing fungsi seksual lan kesuburan pasien minangka tujuan utama kanggo kanker serviks, uga terapi sing luwih apik kanggo kanker sing wis nyebar ngluwihi area cervix. Radiasi lan kemoterapi efektif, nanging bisa duwe efek samping sing gedhe; peneliti nyelidiki cara kanggo ngurangi karusakan agunan saka pangobatan kuwi, lan njelajah cara liyane kontrol-kayata immunotherapy-kanggo kanker maju.

Nyegah tetep kunci

Nalika pedoman pasien anyar fokus utamane ing perawatan kanker tinimbang pencegahan, NCCN terus nandheske pentinge vaksinasi HPV.

Skrining pap smear reguler uga penting, amarga kanker serviks relatif gampang diobati yen cukup awal.

NCCN kerja sama karo akeh organisasi advokasi pasien. Kanggo nunggu publikasi anyar iki, Morgan Newman, MSW, sing nylametake kanker serviks lan Penghubung Keterlibatan Komunitas atas jenenge Cervivor-organisasi pendhidhikan lan dhukungan pasien nirlaba-ngandika: "Pedoman ora siji-ukuran-kabeh, nanging Pedoman NCCN kanggo Patients minangka alat sing apik banget kanggo pasien digunakake ing obrolan karo panyedhiya kesehatan supaya bisa nggawe keputusan bareng babagan perawatan.

Pasien lan pengasuh bisa ngakses NCCN Guidelines for Patients gratis ing NCCN.org/patientguidelines lan liwat NCCN Patient Guides for Cancer App. Pedoman pasien nyakup umume jinis kanker utama, bebarengan karo topik babagan manajemen kanker kanggo macem-macem klompok umur lan masalah sing diadhepi wong sing slamet. Iki adhedhasar Pedoman Praktek Klinis NCCN ing Onkologi (NCCN Guidelines®), sing asring dianyari dening tim ahli multidisiplin saka kabeh Institusi Anggota NCCN. Versi pasien nampilake pandhuan pakar sing ora bias ing format sing gampang diwaca-karo basa sing jelas, grafik, gambar, lan glosarium istilah medis.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...