Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara budaya Tujuan Education Hiburan Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab teror Pariwisata Wisata News Wire Plancongan

Pariwisata peteng: Balancing pendidikan lan memorialization karo komodifikasi

Pariwisata peteng: Balancing pendidikan lan memorialization karo komodifikasi
Pariwisata peteng: Balancing pendidikan lan memorialization karo komodifikasi
ditulis dening Harry Johnson

Mundhak ing pariwisata peteng - ing ngendi para wisatawan ngunjungi situs sejarah pati lan bencana - nggawe tantangan etika kanggo panguwasa. Manajer situs kudu mlaku kanthi ati-ati supaya ora ngremehake acara sing dikenang.

Tujuan peteng bisa beda-beda saka situs pati kayata kuburan, kuburan, mausoleum, osuaries utawa kuburan, kanggo situs paten pinaten kayata situs pembunuhan, situs pati massal, paprangan, lan genosida.

Katresnan karo situs pati lan karusakan ora anyar utawa fenomena Barat. Nanging, kunjungan wisata menyang situs pati lan bencana dadi fitur umum ing masyarakat modern-lan, minangka asil, itinerary lelungan.

Laporan paling anyar, 'Studi Kasus Pariwisata Gelap Kalebu Tren, Motivasi, Strategi Pemasaran, Kesempatan lan Tantangan', nuduhake manawa implikasi etika minangka salah sawijining patang tantangan utama kanggo pariwisata peteng, bebarengan karo pengalaman sing asli, babagan pariwisata, lan pitakonan babagan teknologi integrasi.

Pariwisata peteng nduweni daya kanggo nggawa sejarah urip lan nawakake pengunjung kesempatan kanggo sinau saka kepungkur. Nanging, komodifikasi minangka akibat sing ora bisa dipungkiri sing ndeleng toko hadiah sing adol barang kayata cangkir lan gantungan kunci. Iki resiko ora ngormati lan devaluing makna konco tujuan lan situs pengetan.

Langkah-langkah kudu ditindakake kanggo mesthekake yen tur kasebut tanggung jawab lan pendidikan. Contone, ing 9/11 Workshop Museum Ground Zero sarwa dumadi wisata mahasiswa lan pendidikan ing rutin.

Laporan kasebut nuduhake manawa panguwasa takon karo warga lokal, slamet lan kulawarga korban kanggo ngrembug babagan cara ngatur bathi.

Program budaya, komunitas lokal, pelestarian, lan pendhidhikan kabeh wilayah sing bakal entuk manfaat saka bathi situs wisata peteng sing diarahake.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...