Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Canada budaya Tujuan Education Estonia Finland Jerman Industri Hospitality Investment Ireland Japan New Zealand News wong Poland tanggung jawab Korea Kidul Teknologi Pariwisata Wisata News Wire Plancongan Trending USA

Pengin sinau ing luar negeri? Top 10 negara kanggo pendidikan dicethakaké

Pengin sinau ing luar negeri? Top 10 negara kanggo pendidikan dicethakaké
Pengin sinau ing luar negeri? Top 10 negara kanggo pendidikan dicethakaké
ditulis dening Harry Johnson

Sekolah penting banget kanggo pangembangan sosial anak, mula yen sampeyan pindhah menyang luar negeri karo bocah-bocah, penting kanggo mesthekake yen dheweke bisa ngakses piwulang sing paling apik ing negara manca.

Kajaba iku, sinau ing luar negeri entuk sawetara tunjangan, kayata mbukak sampeyan nganti macem-macem pengalaman anyar, ngidini sampeyan ndeleng jagad lan ningkatake prospek karir.

Para ahli kasebut nduwe peringkat 10 negara paling dhuwur kanggo sinau, adhedhasar faktor kayata struktur, keuangan lan kinerja sistem pendidikan:

1. Japan - Uga duwe salah sawijining sistem perawatan kesehatan sing paling apik ing saindenging jagad, Jepang njupuk pendhidhikan kanthi serius lan rangking pisanan. Kanthi ekonomi adhedhasar ilmu, teknik lan teknologi, mula ora nggumunake siswa Jepang ngasilake biji paling dhuwur ing donya kanggo ilmu pengetahuan lan matematika ing tingkat menengah.

2 Estonia - Estonia nduwe reputasi sing apik kanggo pendidikan: negara Baltik cilik iki dadi papan pimpinan OECD ing 2021 kanggo kinerja maca, uga dadi nomer loro ing saindenging jagad kanggo ilmu pengetahuan lan nomer telu kanggo matematika. Siswa bisa nemokake program sinau gratis, nanging iki luwih umum ing tingkat Master lan PhD.

3. Korea Kidul – Banget nduwe populasi paling berpendidikan ing donya, kanthi 91% wong sing wis ngrampungake pendidikan menengah, negara kasebut rangking nomer loro ing saindenging jagad kanggo matematika, nomer telu kanggo ilmu pengetahuan lan nomer papat kanggo pemahaman maca. Kepengin pendidikan, Korea Selatan malah duwe istilah: "demam pendidikan". 

4. Kanada – Teka katelu ing donya kanggo maca, papat kanggo ilmu lan kapitu kanggo matématika, bocah-bocah sing tuwuh ing Quebec lan Ontario uga bisa nyana kanggo nampa pendidikan ing Prancis uga Inggris. Kajaba iku, negara kasebut misuwur minangka salah sawijining masyarakat paling liberal lan progresif ing saindenging jagad, dadi papan sing nyenengake lan nyenengake, ora preduli saka latar mburi sampeyan.

5. Polandia - Kanthi salah sawijining tingkat siswa paling dhuwur ing pendhidhikan menengah, Polandia dadi nomer lima ing donya kanggo ilmu pengetahuan lan pemahaman maca lan nomer enem kanggo matematika. Amarga pendhidhikan wajib nganti umur 18 taun, Polandia nduwe salah sawijining tingkat siswa paling dhuwur ing pendhidhikan menengah ing saindenging jagad.

6. Finlandia - Bebarengan karo diakoni sacara luas minangka salah sawijining negara sing paling aman, paling ijo lan paling ramah lingkungan ing donya, Finland bisa gumunggung duwe salah sawijining sistem pendidikan paling apik ing donya, peringkat kaping enem kanggo ilmu lan maca, lan nomer telulas ing donya kanggo matematika. Kabeh universitas ing Finlandia gratis kanggo warga EU. Warga non-EU kudu mbayar sekitar € 3,000 saben taun, kajaba nglamar kursus sing diwulang ing basa Swedia utawa Finlandia amarga iki mesthi gratis.

7. Jerman - Jerman minangka tujuan impen kanggo ekspatriat sing pengin pendidikan berkualitas. Negara iki akeh mbuwang pendidikan, sing katon ing ruang kelas sing misuwur, bangunan sekolah sing dirancang kanthi apik lan fasilitas sing paling dhuwur. Kajaba iku, universitas ing Jerman gratis kanggo kabeh siswa.

8. Amerika Serikat - Mbuwang paling akeh babagan pendhidhikan, Amerika bangga bisa ngasilake CEO, akademisi lan seniman modern. Negara kasebut ngutamakake ilmu, bisnis lan teknologi lan, kanthi mangkono, rangking 7 kanggo pemahaman maca lan 10 kanggo ilmu. 

9. Irlandia - Irlandia dadi nomer 14 ing donya kanggo matematika lan nomer 18 kanggo ilmu pengetahuan, nanging pemahaman maca ing ngendi Pulo Emerald sumunar - peringkat nomer loro ing saindenging jagad. Tingkat prestasi pendidikan uga saya tambah cepet ing Irlandia. 56% wong duwe kualifikasi menengah, dene 30% wis ngrampungake pendidikan tinggi.

10. Selandia Anyar - Teluk lan gunung sing apik ing Selandia Baru ditata miturut tingkat pendhidhikan. Nerangake ing negara paling apik ing donya kanggo maca pemahaman lan ilmu, lan ing ndhuwur 20 kanggo matematika. 

Apa sampeyan milih ngirim anak menyang sekolah lokal bisa uga gumantung saka standar pendidikan negara ing negara sing arep dipindhah. Nanging, salah sawijining kauntungan saka nindakake iki yaiku mbantu bocah sinau basa ing omah anyar - soko sing bakal mbantu dheweke ing mangsa ngarep.

Ing sisih liya, sekolah internasional bakal ngidini anak-anak sampeyan bisa ketemu wong liya ing kahanan sing padha karo dheweke, sing bisa mbantu dheweke tetep manggon amarga pindhah menyang negara liya bisa dadi tantangan. Bingkai pamindhahan minangka kesempatan lan petualangan sing apik, dudu tantangan.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...