Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Perawatan infertilitas bisa nyebabake asma lan risiko alergi sing luwih dhuwur ing bocah-bocah

ditulis dening editor

Anak-anak sing dilahirake kanthi perawatan infertilitas bisa uga duwe risiko asma lan alergi sing luwih dhuwur, nyaranake panaliten dening peneliti ing Institut Kesehatan Nasional. Panaliten kasebut ditindakake dening para ilmuwan ing Institut Kesehatan Anak lan Pembangunan Manusia Nasional Eunice Kennedy Shriver lan Institut Ilmu Kesehatan Lingkungan Nasional, bagean saka Institut Kesehatan Nasional. Katon ing Reproduksi Manungsa.

Panaliten kasebut nyathet kira-kira 5,000 ibu lan 6,000 bocah sing lair ing antarane 2008 lan 2010. Para ibu kanthi periodik nanggapi kuesioner babagan kesehatan lan kesehatan anak-anake lan riwayat medis. Pangobatan infertilitas kalebu fertilisasi in vitro (sperma lan endhog digabungake ing sajian laboratorium lan dilebokake ing uterus), obat-obatan sing ngrangsang ovulasi, lan prosedur ing ngendi sperma dilebokake ing uterus.

Dibandhingake karo bocah-bocah sing ngandhut tanpa perawatan infertilitas, bocah-bocah sing ngandhut sawise perawatan luwih cenderung ngalami wheeze sing terus-terusan nalika umur 3 taun, minangka indikasi potensial asma. Ing umur 7 nganti 9 taun, bocah-bocah sing diobati kanthi perawatan 30% luwih cenderung nandhang asma, 77% luwih cenderung ngalami eksim (kahanan alergi sing nyebabake ruam lan kulit gatel) lan 45% luwih cenderung duwe resep kanggo alergi. obat.

Penulis njaluk riset tambahan kanggo nemtokake cara perawatan infertilitas utawa kesuburan parental sing luwih murah bisa nyebabake pangembangan asma lan alergi ing bocah-bocah.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...