Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Perawatan Oral Anyar Disetujui kanggo Kolitis Ulseratif Aktif

ditulis dening editor

Bristol Myers Squibb Canada (BMS) dina iki ngumumake yen Health Canada wis nyetujoni kapsul ZEPOSIA® (ozanimod) kanggo perawatan pasien diwasa kanthi kolitis ulcerative (UC) sing cukup aktif nganti abot sing wis nanggepi respon sing ora cukup, ilang respon, utawa ora toleran. kanggo terapi konvensional utawa agen biologis.1 ZEPOSIA® minangka modulator reseptor sphingosine 1-fosfat (S1P) pisanan lan siji-sijine sing disetujoni ing Kanada kanggo pasien kanthi UC sing cukup aktif nganti abot.

"Pengumuman dina iki minangka kabar apik kanggo wong Kanada sing ngalami kolitis ulcerative," ujare Dr Brian Feagan, Profesor Kedokteran ing Schulich School of Medicine & Dentistry, gastroenterologist ing London Health Sciences Center. "Kanthi persetujuan iki, pasien sing golek terapi lisan duwe pilihan sing efektif lan aman, bebas saka injeksi sing bisa digunakake sadurunge ing perawatan."

ZEPOSIA® (ozanimod) minangka modulator reseptor sphingosine 1-fosfat (S1P) sing ngiket kanthi afinitas dhuwur menyang reseptor S1P 1 lan 5. ZEPOSIA® nyuda kapasitas limfosit kanggo migrasi saka jaringan limfoid, nyuda jumlah limfosit sing sirkulasi ing getih perifer. lan migrasi limfosit menyang usus. Iki dijupuk kanthi lisan minangka kapsul, sapisan dina, kanthi utawa tanpa panganan.

"Wong sing ngalami kolitis ulcerative asring ngalami gejala sing ngrusak, saliyane pengaruh sing signifikan kanggo kesejahteraan sosial lan emosional. Gejala kasebut asring ora bisa diprediksi lan akeh wong sing ngowahi gaya urip sing ora ngerti kapan penyakit kasebut bakal saya mundhak, "ujare Lori Radke, Presiden & CEO, Crohn's and Colitis Canada. "Kanada nduwe salah sawijining penyakit radang usus sing paling dhuwur ing donya, lan kanggo luwih saka 120,000 wong Kanada sing ngalami kolitis ulcerative, perawatan anyar iki nyedhiyakake pilihan format pil tambahan lan trep kanggo ngatur lan ngontrol penyakit kronis."

UC minangka penyakit radang usus kronis (IBD) sing mengaruhi usus gedhe (usus besar), nyebabake inflamasi (abang lan bengkak) lan ulcerasi (lara) ing sadawane saluran pencernaan sing bisa nyebabake nyeri abdomen, kram, getihen, diare lan gejala tambahan liyane. , kayata urgensi, sing bisa nyebabake urip saben dinane wong-wong sing nandhang penyakit kasebut.7 Umume wong Kanada didiagnosis IBD sadurunge umur 30, kanthi UC nduwe pengaruh gedhe marang kualitas urip sing gegandhengan karo kesehatan pasien, kalebu fungsi fisik. , kesejahteraan sosial lan emosional lan kemampuan kanggo kerja / sekolah.

"Persetujuan ZEPOSIA® kanggo UC nggawa pilihan perawatan anyar sing penting kanggo pasien Kanada sing nandhang penyakit kronis lan ora bisa diobati kaya kolitis ulcerative," ujare Troy André, General Manager, Bristol Myers Squibb Canada. "Ing BMS, kita terus setya nyopir inovasi sing duweni potensi kanggo ngowahi urip pasien."

Persetujuan Health Canada kanggo ZEPOSIA® adhedhasar data saka uji klinis Fase 3 sing dikontrol plasebo kanthi acak, buta ganda, TRUENORTH, ngevaluasi ZEPOSIA® minangka terapi induksi lan pangopènan tinimbang plasebo ing pasien diwasa kanthi UC.10 sing cukup aktif nganti abot. Sajrone induksi ing Minggu 10 (ZEPOSIA® N = 429 versus plasebo N = 216) uji coba ketemu titik pungkasan remisi klinis (18% versus 6%, p<0.0001) lan proporsi sing luwih gedhe saka pasien sing diobati karo ZEPOSIA® entuk klinis. respon (48% versus 26%, p <0.0001), perbaikan endoskopik (27% versus 12%, p <0.0001) lan penyembuhan mukosa (13% versus 4%, p <0.001) dibandhingake karo plasebo.

Sajrone pangopènan ing Minggu 52 (ZEPOSIA® N = 230 versus plasebo N = 227) uji coba ketemu titik pungkasan remisi klinis (37% versus 19%, p<0.0001) lan proporsi pasien sing diobati karo ZEPOSIA® entuk klinis sing luwih gedhe. responb (60% lawan 41%, p<0.0001), perbaikan endoskopik (46% lawan 26%, p<0.001), penyembuhan mukosa (30% lawan 14%, p<0.001) lan remisi klinis tanpa kortikosteroid (32% versus 17%, p<0.001) dibandhingake karo plasebo.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...