Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Inggris

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson ngumumake mundur

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson ngumumake mundur
Perdana Menteri Inggris Boris Johnson ngumumake mundur
ditulis dening Harry Johnson

Johnson mundur amarga sawetara skandal paling anyar ing pamrentah Inggris

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson dina iki mundur minangka pimpinan Tory lan kepala pamrentahan negara kasebut. Johnson mundur amarga sawetara skandal profil dhuwur, banjur sawetara anggota kabinet senior mandheg saka jabatane.

Dhaptar dawa pejabat paling dhuwur sing bubar mundur saka jabatan pamrentah, amarga ora marem karo Johnson, kalebu Kanselir Rishi Sunak lan Sekretaris Kesehatan Sajid Javid.

Johnson uga murub Leveling Up, Sekretaris Perumahan lan Komunitas Michael Gove wingi, sing, miturut sawetara laporan, menehi saran supaya Johnson mundur minangka Perdana Menteri Inggris.

Malah sawise slamet saka voting ora percaya ing Parlemen wulan kepungkur, Perdana Menteri lan kabinete saya tambah akeh kontroversi. Ing wulan Mei, priksaan internal negesake manawa pejabat pemerintah wis rutin nglirwakake aturan jarak sosial COVID-19, lan sawetara, kalebu Johnson dhewe, didenda.

Rong dina kepungkur, Perdana Menteri ngakoni yen dheweke nggawe "kesalahan sing ala" kanthi milih Chris Pincher minangka wakil pangareping pecut, pejabat sing ditugasake ngatur prosedur pamrentahan. Pincher mundur saka jabatane pungkasan minggu kepungkur sawise tuduhan tumindak seksual.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Ing pidato singkat sawise pengumuman resmi mundur, Johnson ngucapake matur nuwun marang garwane lan kulawargane kanggo dhukungan sajrone wektu sing angel. Perdhana Mentri sing metu uga ngucapake matur nuwun marang para anggota kabinèt sing ngadeg ing sandhingé, lan para pamilih Inggris sing dipasrahké kanggo mimpin negara kasebut.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...