Peringatan Teror, Banjir: Liburan Natal ing Jerman

Katedral Cologne
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Peringatan teror, banjir lan rekor udan ana ing agenda kanggo Malam Suci lan Natal ing Jerman. Panguwasa kerja keras kanggo nglindhungi warga.

Peringatan teror kanggo Natal lan Taun Anyar ndadekake polisi ing macem-macem wilayah Jerman sibuk kanggo nglindhungi warga ing wektu iki.

Dina iki Wengi Suci nalika wong Jerman ngrayakake Natal ing wayah sore. Gréja Katulik ngelingake wong supaya ora nggawa dompet menyang layanan ing Katedral sing misuwur, sing dadi landmark lan atraksi wisata ing kutha kasebut.

Polisi Cologne digunakake kanggo nglindhungi Katedral Cologne sawise Duwe nampa ancaman teror biso dipercoyo kanggo Natal lan Taun Anyar.

Sawetara penahanan wis ditindakake.

Ing wektu sing padha, udan deres ing Jerman nalika Natal putih ora dadi kasunyatan ing taun iki.

Miturut Layanan Cuaca Jerman, 2023 minangka taun paling udan wiwit taun 1881 ing Negara Bagian Rhine Westphalia Lor, asal saka Duesseldorf lan Cologne. Jumlah wis ngluwihi taun paling udan sing kacathet ing 1966.

Panguwasa ing Duesseldorf, ibukutha NRW ing Kali Rhine, gerbang perlindungan banjir kanggo nglindhungi kutha lawas sing misuwur saka banjir ditutup. Kutha lawas iki minangka papan kanggo atusan bar lan restoran, pasar Natal sing misuwur, balai kutha bersejarah, lan atraksi liyane sing kondhang.

Watesan lalu lintas kapal ing Kali, kayata Rhine ditrapake.

Nalika wong Jerman wis siyap-siyap kanggo Minggu wengi, wengi suci, lan nalika Natal dirayakake ing negara kasebut, departemen pemadam kebakaran wis nyambut gawe kanggo nyegah banjir ing wilayah sing padat.

Ing Juli 2021, akeh wong sing tiwas, lan ewonan wong sing tatu, salah panggonan nalika banjir ing wilayah Jerman sing padha.

Stasiun radio Cologne WDR ing Cologne ngelingake para pamireng ing wayah wengi supaya ora tetep ing ruang paling ngisor lan ngamanake surat-surat penting, kayata SIM, KTP, paspor, lan dhuwit. Wong-wong dijaluk tetep ing lantai ndhuwur bangunan ing wilayah sing rawan banjir.

Pejabat menehi saran supaya wong tetep ing omah lan ngindhari dalan. Sawetara wilayah kayata kutha Bünde ngunggahake tingkat weker dadi 3, bebaya paling dhuwur. Polisi ngelingake warga Sabtu wengi, yen banjir bisa kedadeyan ing tengah kutha.

Uga ing negara Pusat Jerman Thuringen, panguwasa ngadhepi kahanan sing padha.

Nganti saiki, kahanan kaya-kaya wis dikendhaleni, lan ora ana laporan babagan kerusakan gedhe, nalika bebaya tetep ana.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...