Kabar Kawat

Persetujuan FDA kanggo Perawatan Anyar Pasien Kanthi Penyakit Alzheimer

ditulis dening editor

Corium, Inc. ngumumake dina iki US Food and Drug Administration (FDA) wis nyetujoni Corium's ADLARITY (sistem transdermal donepezil) minangka perawatan kanggo pasien sing nandhang demensia entheng, moderat, utawa abot saka jinis Alzheimer. ADLARITY minangka tambalan pisanan lan mung sapisan saben minggu kanggo terus-terusan ngirim dosis donepezil sing konsisten liwat kulit, nyebabake kemungkinan efek samping gastrointestinal (GI) sing ala sing ana gandhengane karo donepezil oral. ADLARITY minangka produk obat resep pisanan sing disetujoni nggunakake teknologi transdermal CORPLEX proprietary Corium, sing wis digunakake pirang-pirang taun ing produk konsumen.

Donepezil minangka obat sing paling diresepake ing kelas obat Alzheimer sing dikenal minangka inhibitor acetylcholinesterase lan minangka bahan aktif ing obat lisan Aricept®. Donepezil oral diserap liwat sistem pencernaan pasien, rute sing ana gandhengane karo efek samping GI lan fluktuasi konsentrasi obat ing sirkulasi. ADLARITY nyedhiyakake pitung dina dosis donepezil sing konsisten liwat kulit pasien, njaga tingkat obat sing dibutuhake kanggo perawatan sing efektif. Pangiriman transdermal donepezil langsung menyang kulit pasien ngliwati sistem pencernaan, nyebabake kemungkinan efek samping GI sing sithik lan luwih gampang kanggo pasien sing nandhang penyakit Alzheimer lan para pengasuh kanggo ngatur perawatan kanthi andal.

"Kasedhiya formulasi tembelan donepezil sapisan saben minggu duweni potensi kanggo entuk manfaat akeh kanggo pasien, pengasuh, lan panyedhiya kesehatan. Nawakake dosis sing efektif, ditoleransi lan stabil sajrone pitung dina kanggo pasien sing ora bisa njupuk donepezil lisan saben dina kanthi dipercaya amarga memori cacat. Uga bisa menehi keuntungan kanggo pasien sing nyuda kemampuan ngulu utawa duwe efek samping GI sing ana gandhengane karo konsumsi donepezil oral, "ujare Pierre N. Tariot, MD, direktur Institut Banner Alzheimer ing Phoenix, Ariz.

"Aku seneng krungu ana obat anyar kanggo wong sing nandhang penyakit Alzheimer, sing nggunakake terapi sing wis ana kanthi corak anyar sing inovatif. Patch kulit sing gampang digunakake iki nawakake bonus mung kudu diwenehake saben minggu, sing uga nyuda tanggung jawab mitra perawatan. Iki mesthi minangka langkah maju ing arah sing bener, "ujare Lori La Bey, Mitra Peduli marang ibune sing nandhang demensia sajrone 30 taun, Pendhiri Alzheimer's Speaks, lan Co-founder Dementia Map.

Corium nduweni keahlian sing jero babagan teknologi transdermal lan rekaman trek sing misuwur ing industri ngembangake lan nggawe produk transdermal. Persetujuan ADLARITY nggantosi tonggak penting kanggo teknologi transdermal CORPLEX sing eksklusif lan kabukten. CORPLEX dikembangake kanthi tujuan ngoptimalake keuntungan klinis kanggo pasien kanthi ngirim obat sing terus-terusan, dikontrol, lan terus-terusan sajrone wektu sing ditemtokake. Corium ngembangake terapi CNS liyane sing nggunakake teknologi CORPLEX lan njaga portofolio paten sing kuat sing kalebu CORPLEX lan ADLARITY.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

"Ing disetujoni FDA saka ADLARITY ndadekke menyang pasar cara anyar lan inovatif kanggo ngirim terus-terusan wangun well-ngtoleransi saka donepezil, medicine paling digunakake digunakake kanggo patients karo penyakit Alzheimer," ngandika Perry J. Sternberg, Presiden lan CEO saka Corium. "Persetujuan ADLARITY nguatake nilai teknologi CORPLEX inovatif Corium, keahlian CNS kita, lan misi kita kanggo ngirim solusi sing ngowahi perawatan kanggo komunitas Alzheimer lan liyane sing kena pengaruh penyakit CNS. Kita rumangsa duwe hak istimewa kanggo duwe kesempatan kanggo nulungi mayuta-yuta wong ing AS sing nandhang penyakit Alzheimer, wong sing ditresnani, lan para pengasuh kanthi pilihan anyar sing bisa ngatasi sawetara tantangan saiki babagan perawatan lan perawatan.

FDA nyetujoni panggunaan ADLARITY sapisan saben minggu ing formulasi 5 mg / dina utawa 10 mg / dina. Pasien bisa diowahi saka 5 mg / dina utawa 10 mg / dina oral donepezil langsung menyang ADLARITY sapisan minggu dening prescriber. ADLARITY gampang diselehake dening pasien utawa pengasuh ing punggung, pupu, utawa bokong pasien.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...