Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Pesawat ing geni tabrakan ing Miami

gambar duweni saka WSVN 7News Miami
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pesawat sing numpak 126 penumpang lan 11 awak kacilakan tiba ing Bandara Internasional Miami lan kobong ing jam 5 wektu lokal dina iki, Selasa, 30 Juni 21. Pesawat kasebut budhal saka Santa Domingo, Republik Dominika.

Red Air pesawat 203, penumpang McDonnell Douglas MD-82 pesawat, iki nyoba kanggo nampa nalika soko dadi salah karo landing gear pesawat kang. Nalika ndemek mudhun, gear pendaratan pesawat kasebut ambruk, lan pesawat kasebut nabrak obyek ing landasan pacu, kejiret geni, lan nyebrang menyang area berumput.

Pesawat kasebut nabrak menara radar komunikasi uga bangunan cilik, nyebabake karusakan parah ing loro struktur kasebut. Menara kasebut dadi mbungkus sayap tengen pesawat sing uga dadi geni.

Geni kasebut kanthi cepet dipateni nggunakake truk busa dening kru penyelamat kebakaran ing papan kasebut sawise pesawat kasebut bisa dievakuasi.

Umume penumpang ora tatu, nanging 4 penumpang nandhang tatu cilik, 3 wong digawa menyang rumah sakit lokal kanggo perawatan medis. Ing gambar, katon kaya pesawat kasebut ana ing weteng.

Runway 9 lan 12 sing ana ing sisih kidul Miami International cedhak 836 Expressway saiki ditutup.

Kacilakan kasebut diselidiki lan peralatan landing lagi dipriksa.

Amarga penutupan landasan pacu, penerbangan liyane bisa uga kena pengaruh. Penumpang sing arep mangkat utawa mengko teka saka Miami International disaranake banget kanggo mriksa penerbangan.

Red Air nembe ngumumake bakal nambah penerbangan antarane Santo Domingo lan Miami nganti telung penerbangan saben dina wiwit tanggal 25 Juli 2022.

Bandara Internasional Miami (MIA) minangka bandara utama sing nglayani wilayah Miami, Florida, Amerika Serikat, kanthi luwih saka 1,000 penerbangan saben dina menyang 167 tujuan domestik lan internasional, kalebu saben negara ing Amerika Latin, lan salah siji saka telung bandara sing nglayani wilayah iki.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar