JetBlue Planes Tabrakan: Ora ana ciloko kacarita

Penerbangan nonstop saka San Jose menyang Boston diwiwiti maneh ing JetBlue
Gambar Perwakilan
Avatar Binayak Karki
ditulis dening Binayak Karki

Miturut juru bicara JetBlue, tabrakan kasebut nyebabake karusakan ing winglet pesawat lan bagean buntut liyane.

Ing kedadean sing nyebabake medeni sedhela nanging untunge ora ciloko, loro JetBlue pesawat digawe kontak ing tarmac ing Boston Logan Airport sak proses de-icing awal Kamis esuk.

Tabrakan kasebut kedadeyan kira-kira jam 6:40 nalika sayap kiwa JetBlue Flight 777 nabrak stabilizer horisontal JetBlue Flight 551.

Kaloro penerbangan kasebut menyang Las Vegas lan Orlando. Kedadeyan kasebut kedadeyan ing wilayah tarmac ing kontrol maskapai kasebut, miturut pernyataan saka Federal Aviation Administration (FAA), sing saiki nyelidiki perkara kasebut.

Pesawat sing terlibat yaiku loro jet Airbus A321 sing ngalami prosedur de-icing nalika tabrakan. Sanajan ana impact, ora ana ciloko sing dilaporake ing antarane penumpang utawa kru ing salah siji pesawat.

Nanging, minangka langkah pencegahan, loro penerbangan kasebut dibatalake, ujare Jennifer Mehigan, juru bicara Massachusetts Port Authority.

Mehigan nggambarake tabrakan kasebut minangka "suntingan banget," nyathet yen penumpang saka penerbangan sing kena pengaruh kasebut langsung ditampung ing pesawat alternatif. Miturut juru bicara JetBlue, tabrakan kasebut nyebabake karusakan ing winglet pesawat lan bagean buntut liyane.

Minangka asil saka karusakan, loro pesawat bakal dijupuk metu saka layanan kanggo ndandani, karo penumpang sing kena pengaruh bakal rebooked menyang penerbangan liyane. JetBlue nandheske prasetya kanggo safety, janji bakal nyelidiki kanthi teliti kedadeyan kasebut kanggo nemtokake sababe.

Mary Menna, penumpang ing pesawat Las Vegas-bound, nuduhake pengalaman karo Boston WBZ NewsRadio, njlèntrèhaké tabrakan minangka "tabrakan sethitik" sing nyebabake jolt singkat nanging ora escalate menyang kacilakan gedhe. Dheweke nyritakake kepiye para penumpang ngrasakake dampak kasebut lan ndeleng karusakan ing pesawat sing cedhak, kalebu bagean sayap sing robek. Menna nyathet yen nalika pesawat kasebut ngalami karusakan struktural ing swiwine, pesawat kasebut tetep utuh nanging ora cocok kanggo mabur.

Kedadeyan kasebut minangka pangeling babagan kerumitan sing ana ing operasi bandara lan pentinge protokol keamanan sing ketat, utamane sajrone kahanan cuaca sing ala kayata prosedur de-icing.

About penulis

Avatar Binayak Karki

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...