Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investment News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Pesawat lorong tunggal nyopir armada global pemulihan pasca-COVID

Pesawat lorong tunggal nyopir armada global pemulihan pasca-COVID
Pesawat lorong tunggal nyopir armada global pemulihan pasca-COVID
ditulis dening Harry Johnson

A320 wis dadi salah sawijining pesawat lorong tunggal sing paling laris lan populer, kanthi pangsa pasar ngluwihi model Boeing 737 Max.

Tokoh sing kasedhiya nuduhake manawa pesawat lorong tunggal lan variane wis aktif sacara komersial, nyebabake kesimpulan manawa pesawat kasebut bakal dadi bagean penting lan pemain utama ing pasar awak sempit ing periode pemulihan pasca-COVID. Nalika kita mikir babagan pesawat siji lorong, klasifikasi iki biasane nyakup pesawat awak sempit kayata CRJ, B737, Comac C919 lan Airbus A320, seri A321 Neo, lan varian A220.

Deleng ing akeh maskapai saiki, katon luwih saka 80% saka armada sing dipasang minangka pesawat lorong siji, saka pesawat cilik nganti ukuran menengah. Saka posisi kita, prospek jangka panjang yaiku pasar penerbangan bakal pindhah menyang awak sempit, kanthi pangsa pasar pesawat lorong tunggal ing pasar penerbangan komersial global mundhak luwih saka 56% ing limang taun sabanjure.

Wiwit esuke pandemi, kita wis ndeleng sawetara maskapai kasebut pindhah menyang awak sempit sing luwih gedhe, sanajan migrasi katon luwih alon tinimbang sing diarepake amarga akeh pesawat sing ora dikirim. Nanging, industri penerbangan nyathet transisi bertahap menyang lorong tunggal sing gedhe, kanthi ramalan saiki nuduhake manawa varian pesawat kasebut mundhak luwih saka 50% dibandhingake karo pra-pandemik.

Luwih jelas yen masalah backlog dadi masalah utama kanggo akeh maskapai nganti owah-owahan menyang pesawat lorong siji. Adhedhasar angka sing kasedhiya, backlog iki tegese armada ing saindenging jagad saka macem-macem varian pesawat sing ana ing kategori awak sempit sing gedhe bakal tetep ing sangisore 40%, nanging tren kasebut bisa diganti kanthi apik ing taun-taun sing bakal teka. Nanging, ahli industri isih percaya yen angka kasebut bakal ngluwihi tandha 35% ing limang taun sabanjure yen kita ngetutake tren pasar saiki. 

Ing referensi kanggo statement dening BoeingManajemen, "jantung pasar udakara 180-200 kursi." Mesthine, pratelan iki negesake manawa pesawat lorong gedhe Boeing bisa dadi pembentuk pasar anyar, amarga posisi perusahaan saiki kanthi lorong tunggal sing gedhe. Sing nggumunake, jumlah konfigurasi Max 9 lan 10 lan varian Max 8 kanthi kapadhetan dhuwur wis mulai dominasi armada sing dipasang kanggo akeh maskapai, sing nuduhake tren pasar anyar menyang lorong tunggal.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Kemungkinan, pasar penerbangan bakal nyathet jumlah varian A321 Neo sing tambah akeh, A320 Neos kanthi kapadhetan dhuwur sing mlebu ing pasar awak sing sempit, nyurung ombak ing industri penerbangan global pasca-Covid. Nanging, pangsa pasar Airbus ing pasar siji lorong katon luwih cepet tinimbang saingan AS, Boeing, sing dipercaya duwe luwih akeh varian pesawat ing kategori awak sempit.

Angka paling anyar sing disedhiyakake kanggo rong pabrikan utama nganti akhir Juni nuduhake manawa Airbus wis ngirim luwih saka 10,600 saka 17,000 pesenan sing digawe dening maskapai beda kanggo varian A320 lan A220. A320 wis dadi salah siji pesawat lorong siji sing paling laris lan paling populer, kanthi pangsa pasar ngluwihi model Boeing 737 Max.

Pakar pasar nyebutake kualitas teknik lan bencana anyar lan landasan varian Max 737 lorong siji minangka alasan kenapa pangsa Boeing ing pasar awak sempit ngetutake Airbus. Data armada paling anyar nuduhake yen Airbus berjuang karo backlog pesenan gedhe kanggo pesawat lorong tunggal ing kulawarga A320, kanthi pangsa pasar saiki ana 59%. Angka kasebut nuduhake manawa pesenan lawas saya ganti kanthi cepet, kanthi pasar lorong siji dadi luwih menarik kanggo akeh maskapai.

Salajengipun, kesenengan seri A320 kanggo tujuan jarak cendhak nambah daya tarik ing pasar penerbangan, menehi kesempatan kanggo maskapai njaga program flyer intensif sajrone periode pemulihan pasca-Covid. Mulane, pesawat iki katon luwih layak kanggo maskapai sing pengin entuk tingkat rebound cepet, ora kaya pesawat lorong Boeing sing umume beroperasi ing segmen jarak jauh.  

Ora kaya pesawat amba, segmen lorong siji kalebu pesawat sing ngidini maskapai entuk "ekonomi saben kursi" sing paling apik lan pungkasane nyedhiyakake keluwesan sing luwih gedhe kanggo penumpang. Iki nerangake daya tarik pesawat siji lorong gedhe nalika ngadhepi prediksi saiki sing dadi ciri pasar penerbangan global. 

Kaya sing dideleng saka backlog pesenan sing ditindakake produsen pesawat saiki, regane varian siji lorong kanggo nyopir wutah lan mbantu maskapai nyukupi panjaluk kapasitas sajrone periode pemulihan pasca-Covid umume dibutuhake. Amarga kasunyatan kasebut, pabrikan kudu nliti kemungkinan nggawe model pesawat "tengah pasar" lan sing nawakake fuselage komposit bunder kanggo nglengkapi model lorong sing ana.  

 

Babagan Gediminas Ziemelis: 

Sajrone karir pangembangan bisnis sing luwih saka 24 taun, Gediminas Ziemelis wis nggawe luwih saka 50 start-up lan investasi lapangan ijo ing macem-macem industri kayata IT, media, furnitur mewah, farmasi, klinik, pertanian, lan ing sektor industri liyane. Saiki, perusahaan-perusahaan kasebut diduweni dening PE 'Vertas Management' utawa sadurunge wis didol lan saiki dadi komponen organisasi liyane sing cukup gedhe.

Gediminas Ziemelis minangka pangadeg lan ketua Avia Solutions Group - grup layanan aeroangkasa global kanthi meh 100 kantor lan stasiun produksi sing nyedhiyakake layanan lan solusi penerbangan ing saindenging jagad.

Spanning karir nganti saiki, G. Ziemelis wis nampa akeh penghargaan bergengsi lan pangenalan industri. Ing 2016, G. Ziemelis nampa Penghargaan Bisnis Eropa sing bergengsi minangka pengakuan marang katrampilan manajemen lan pangembangan bisnis sing visioner. Ing taun sing padha, ing pimpinane, Avia Solutions Group dijenengi juara umum nasional ing kategori Entrepreneurship, entuk papan ing 110 bisnis Eropa paling dhuwur. Kaping pindho - ing 2012 lan maneh ing 2014 - Ziemelis diakoni minangka salah siji saka 40 pimpinan muda paling berbakat ing industri aeroangkasa global dening majalah aeroangkasa USA terkemuka 'Aviation Week'.

Sajrone kariré, Gediminas Ziemelis wis melu ing pirang-pirang usaha bisnis sing apik banget. Antarane 2014 - 2017, dheweke ndhukung lan konsultasi karo Bank-bank China (kalebu ICBCL, CMBL, lan Skyco Leasing) babagan pembiayaan transaksi adol-leaseback pesawat sing regane total luwih saka US $ 4 milyar. 

Antarane 2006 - 2019, Ketua Grup Avia Solutions nglakokake IPO sukses saka 4 perusahaan ing OMX lan WSE, ngawasi akeh masalah obligasi umum, bebarengan karo nambah modal umum sing regane luwih saka US $ 400 M.

Total regane net $ 1.38 milyar, miturut media bisnis lokal. 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...