Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines aviation Warta Breaking Travel negara | wilayah News wong teror transportasi USA

Prentah pengadilan: Delta Air Lines nggawe bisu whistleblower nggunakake teror psiko

Pilot Wanita Delta Airlines
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Delta Air Lines nggawe bisu whistleblower sing nuduhake pelanggaran safety. Delta nggunakake teror psiko nglawan pilot wanita sajrone 6 taun. Dina iki, pengadilan AS mrentah Delta supaya mbukak cara kanggo maca kabeh pilot Delta.

Dina iki, 6 Juni 2022, Hakim Hukum Administratif AS Scott R. Morris mrentah Delta Air Lines nerbitake keputusan hukum marang 13,500 pilote yen maskapai kasebut nggunakake pemeriksaan psikiatri wajib minangka "senjata" nglawan Karlene Petitt sawise dheweke nambah safety. masalah sing ana gandhengane karo operasi penerbangan maskapai. 

Ukuran sing ora biasa mbutuhake Delta, sajrone 30 dina, ngirim keputusan sing mbebayani menyang kabeh staf pilot lan ngirim keputusan kasebut ing papan kerja sajrone 60 dina. Ing kaputusan sadurunge, Hakim Morris nyatakake yen panyebaran dipeksa muga-muga bisa "ngirangi" dampak safety negatif saka pembalasan Delta marang komunitas penerbangan sing luwih gedhe. 

Tanggal 29 Maret 2022, Dewan Peninjau Administratif Departemen Tenaga Kerja Amerika Serikat (ARB) negesake keputusan tanggung jawab Hakim Morris sadurunge lan nyathet manawa pengacara Delta gagal ngirim bantahan babagan obat sing ora biasa babagan nyebarake keputusan kasebut. 

Hakim Morris 6 Juni kaputusan nuding metu sing pengacara Delta wis nguciwakake kanggo alamat requirement publikasi ing mréntahaké lan, mulane, wis ilang hak kanggo mbantah requirement iki ing sembarang mréntahaké luwih saka cilik. "Yen aku dadi salah sawijining pengacara Delta, aku bakal ndeleng sepatuku saiki," ujare pengacara Petitt Lee Seham. 

Kapentingan kanggo ngumumake keputusan iki saya tambah amarga kasunyatan manawa individu sing diidentifikasi dening Hakim Morris minangka tanggung jawab kanggo mbales sing ora sah - kalebu mantan Wakil Presiden Penerbangan Jim Graham lan pengacara internal Chris Puckett - durung tundhuk tumindak koreksi dening Delta kanggo peran ing korban Ms.. Petitt. Pancen, Delta mromosikake Graham dadi Chief Executive Officer Endeavor Air, anak perusahaan Delta. Wakil Presiden Senior Delta Penerbangan Steve Dickson - sing nyetujoni keputusan Graham supaya mriksa psikiatri - dadi Administrator FAA nanging mundur sawetara dina sadurunge ARB ngetokake keputusane.

Kajaba iku, Perwakilan Sumber Daya Manusia Kelley Nabors, sing laporan nggampangake pemeriksaan kejiwaan mbales, dipromosekake dadi Manajer HR Salt Lake City Delta.

Minangka Ketua Dewan Eksekutif Delta Master, Asosiasi Pilot Air Line (ALPA), nyatakake ing surat tanggal 15 April 2022:

Ing cahya saka kaputusan ARB, kita gawe anyar panjalukan kita sadurunge Delta komisi investigasi independen ing prakara iki conducted dening pihak katelu netral. Iku penting kanggo Delta mangertos ombone sing individu tartamtu ing Operasi Penerbangan sawijining, Sumber Daya Manungsa, lan departemen liyane dilakokno njaba budaya safety sing penting kanggo mbukak maskapai kaya Delta lan nalisir Kode Etik perusahaan dhewe.

ALPA luwih nyatakake yen "negesake Delta njupuk langkah remedial langsung supaya kita muga-muga bisa bali menyang budaya safety sing unggul ing industri sing biyen ana." 

Kaya sing diamati dening Seham: "Temenan, sampeyan ora bisa mbukak maskapai sing aman nalika pilot wedi yen dheweke ngunggahake masalah kepatuhan FAA, bisa uga ana ujian psikiatri gaya Soviet. Yen safety dadi prioritas nomer siji Delta, iku perlu kanggo ngresiki dhewe saka pelaku, njaluk ngapura kanggo Ms. Petitt, lan tundhuk karo prentah hakim kanggo ngirim kaputusan Tribunal.

Malah CEO lan Ketua Dewan Delta, Ed Bastian, duwe kawruh babagan lan ngakoni rujukan psikiatri sing mbales. Deposisi Bastian bisa ditemokake ing YouTube; CEO Delta Ed Bastian Deposition lan 6 video saka deposition Jim Graham bisa dideleng kanthi nggoleki Delta SVP Graham Deposition.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...