Warta cepet Spanyol

Piala Dina Paella Donya ing Spanyol: Sajian Paling Apik

Cepet News Post Panjenengan kene: $50.00

Ing tanggal 20 September, Prancis menang Piala Day Paella Donya ing Valenda, Spanyol, ngurmati sajian paling apik ing gastronomi Valencia. Piala Dina Paella Donya minangka kompetisi kanggo nemokake lan makutha koki paella paling apik saka salah siji saka 10 koki sing melu saka sak ndonya. Taun iki, Eric Gil, koki sing makili Prancis, entuk hadiah kanthi confit bebek lan paella jamur.

Dina diwiwiti jam 10:00 kanthi kompetisi, kalebu Ekuador nglawan Finlandia, Prancis nglawan Italia, Argentina nglawan Meksiko, Swiss nglawan Kanada lan Jepang nglawan Uni Emirat Arab. Pungkasane, Eric Gil saka Prancis diakoni minangka juara taun iki. Chef Gil tansaya nggawe paella saben Minggu kanggo kulawargane ing Valencia, ing ngendi dheweke manggon meh 20 taun sadurunge bali menyang Avignon asale.

Rasa lan kombinasi anyar katon ing edisi Piala Dina Paella Donya, sing diilhami saka saben negara asale. Yuki Kawaguchi, koki sing makili Jepang, menehi paella karo kepiting sarung tangan Cina, bawang ijo, lan anemon laut goreng. Ing wektu sing padha, finalis Chef Jani Paasikoski saka Finlandia nyoba karo rusa kutub, boletus, bawang bombay, tomat, lan blueberry kanggo nggawe bledosan rasa, nalika nampilake masakan Paella kanggo influencer, pers, lan masyarakat.

"Paella minangka karya seni lan panganan pokok sing dihormati Valencia. Iki minangka perwujudan saka apa sing diwakili kutha iki, yaiku budaya, rasa, lan semangat keramahan lan mata pencaharian, "ujare Maximo Caletrío, manajer promosi kanggo Kanada lan AS, Visit Valencia Foundation. "Aku yakin Chef Gil bakal dadi inspirasi kanggo akeh pengusaha panganan lan koki kondhang sing nyurung wates-wates gastrotourism Valencia saben dina, mbantu kutha kasebut dadi ibukutha kuliner Spanyol."

Kanggo ngunggahake totoan, taun iki, finalis melu ing World Paella Day Stage Valencia pengalaman: telung dina kecemplung ing budaya paella, karo dolan formative liwat Huerta de Valencia, sawah saka Albufera Natural Park, Central Pasar, pabrik paella, lan pabrik anggur Valencia, antara liya. Iki minangka fase latihan sadurunge kompetisi sing ngidini para finalis bisa njelajah papan kelairan paella uga melu lokakarya sing beda karo sawetara koki lan produser paella sing paling misuwur ing industri kasebut. Para ahli menehi tips lan tuntunan babagan carane nggawe sajian sing sampurna kalebu Santos Ruiz saka DO Arroz de València, Toni Montoliu, pemilik, lan koki Barraca de Toni Montoliu, Rafa Margós, koki Bairetes lan Chabe Soler, juara Piala WPD. 2020. 

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Acara kasebut sukses lengkap, kanthi akeh sing nonton kompetisi lan upacara penghargaan langsung lan liwat streaming online. Paella minangka sumber kebanggaan kanggo wong Valencia, lan minangka bagean penting saka kontribusi kanggo jagad iki. Minangka Caletrío nuduhake yen "panganan ndadekke wong bebarengan lan aku pengin mikir akeh sambungan wis digawe ing saindhenging donya liwat piring apik saka paella." Taun iki, Dina Paella Sedunia berkembang ngluwihi acara unggulan ing Valencia. Acara lan promosi liyane kanggo ndhukung Dina Paella Sedunia ditindakake ing China, India, lan Kanada.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...