Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport Asosiasi aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Pramugari Alaska Airlines ngajokake tuntutan diskriminasi agama

Pramugari Alaska Airlines ngajokake tuntutan diskriminasi agama
Pramugari Alaska Airlines ngajokake tuntutan diskriminasi agama
ditulis dening Harry Johnson

Dina iki, First Liberty Institute ngajokake tuntutan hukum federal atas jenenge loro pramugari marang Alaska Airlines sawise maskapai kasebut mandheg amarga dheweke takon ing forum perusahaan babagan dhukungan perusahaan kanggo "Undhang-undhang Kesetaraan." 

Tuntutan kasebut uga nyatakake Asosiasi Pramugari Uni gagal netepi tanggung jawabe kanggo mbela penggugat amarga kapercayan agama.

Loro-lorone penggugat, Marli Brown lan Lacey Smith, ngajokake tuduhan diskriminasi agama karo Komisi Kesempatan Pekerjaan Setara (EEOC) marang Alaska Airlines ing Agustus 2021. Awal taun iki EEOC ngetokake surat hak kanggo nuntut loro pramugari.

"Alaska Airlines 'mbatalake' Lacey lan Marli amarga kapercayan agama sing, flagrantly disregardly Federal hukum hak sipil sing nglindhungi wong iman saka diskriminasi," ngandika Stephanie Taub, Penasihat Senior kanggo First Liberty Institute. "Iku nglanggar hukum hak sipil negara lan federal kanggo mbedakake wong ing papan kerja amarga kapercayan lan ekspresi agama. Perusahaan 'Woke' kaya Alaska Airlines mikir yen ora kudu ngetutake hukum lan bisa mecat karyawan yen ora seneng karo kapercayan agama.

Ing wiwitan 2021, Alaska Airlines ngumumake dhukungan kanggo Undhang-undhang Kesetaraan ing papan pesen karyawan internal lan ngundang karyawan kanggo menehi komentar. Lacey ngirim pitakonan, takon, "Minangka perusahaan, apa sampeyan bisa ngatur moralitas?" Ing forum sing padha, Marli takon, "Apa Alaska ndhukung: mbebayani Gereja, nyengkuyung penindasan kebebasan beragama, ngilangi hak wanita lan hak wong tuwa? ….” Loro-lorone penggugat, sing duwe cathetan teladan minangka karyawan, banjur diselidiki, ditakokake dening panguwasa maskapai, lan pungkasane dipecat saka pakaryane. 

Nalika dipecat, Maskapai ujar manawa komentar pramugari loro kasebut "diskriminatif," "sengit", lan "nyerang." Ing kabar sing dibuwang menyang Ms. Smith, Alaska Airlines ngaku, "Netepake identitas jender utawa orientasi seksual minangka masalah moral ... yaiku ... pernyataan diskriminatif."

Ing tuntutan hukum saiki, pengacara First Liberty nyatakake, "Senadyan Alaska Airlines ngaku prasetya kanggo budaya inklusif lan undhangan sing kerep kanggo karyawan kanggo dialog lan nyebutake macem-macem perspektif, Alaska Airlines nggawe lingkungan kerja sing musuhan marang agama, lan AFA dikuatake. budaya perusahaan kasebut. Alaska Airlines lan AFA ora bisa nggunakake advokasi sosial minangka pedhang kanggo mbedakake karyawan agama kanthi ora sah lan kudu tetep eling marang kewajiban hukum kanggo 'nindakake perkara sing bener' marang kabeh karyawan, kalebu karyawan agama. Pengadilan kudu nyekel Alaska Airlines lan AFA tanggung jawab kanggo diskriminasi.

Keluhan kasebut nambah, "Judul VII nglarang diskriminasi adhedhasar ras, jinis, agama, warna, lan asal-usul negara. Undhang-undhang federal liyane nglarang diskriminasi adhedhasar umur lan cacat. Alaska Airlines negesake nglirwakake agama minangka kelas sing dilindhungi kanthi pernyataan dhukungan sing bola-bali kanggo kelas sing dilindhungi nalika ngilangi kelas agama sing dilindhungi.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...