Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Preeklampsia bisa nyebabake meteng apa wae 

ditulis dening editor

Preeclampsia, kelainan hipertensi nalika meteng, minangka panyebab utama lair prematur lan kontributor utama kanggo asil ibu lan pati ibu. Mei iki, Yayasan Preeclampsia, organisasi advokasi pasien sing berbasis ing AS, ngupayakake supaya kabeh wong tuwa sing bakal teka ngerti yen preeklampsia bisa mengaruhi sapa wae, ing sembarang meteng.

Yayasan Preeclampsia gabung karo mitra kesehatan ibu sing unggul saben Mei kanggo ngajari wanita babagan pratandha lan gejala preeklampsia nalika meteng, lan nggawe dheweke ngerti yen dheweke "isih beresiko" kanggo preeklampsia postpartum sawise nglairake bayi.

Preeklampsia dumadi ing kira-kira 1 saka saben 12 meteng ing Amerika Serikat, lan mengaruhi wanita tanpa dipikirake tanpa dipikirake babagan kesehatan, akses menyang sumber daya, ras, utawa status sosial ekonomi. Nalika ana faktor risiko sing dikenal, kalebu meteng pisanan, riwayat tekanan darah tinggi pribadi utawa kulawarga, utawa ngalami preeklampsia nalika meteng sadurunge, kelainan kasebut uga dumadi ing wanita tanpa faktor risiko.

"Saiki tamba kanggo preeclampsia ora ana, supaya kanthi ngerti pratandha lan gejala, wanita ngandhut bisa diwenehi kekuwatan kanggo njupuk keprihatinan menyang panyedhiya kesehatan lan dipantau kanthi luwih rapet kanggo ningkatake asil," ujare CEO Preeclampsia Foundation Eleni Z. Tsigas .

Kampanye Wulan Kesadaran Preeklampsia 2022 uga bakal nampilake pengaruh nyata preeklampsia marang wanita lan kulawargane kanthi nyorot temuan saka sinau Preeclampsia Registry "Patient Journey", sing bubar diterbitake ing BMJ Open.

Asring karo preeclampsia slamet, exasperation punika 'Muga-muga aku wis ngerti risiko,' utawa 'Aku panginten abuh tangan mung minangka bagéan saka kang ngandhut.'

"Asil saka sinau Patient Journey kita nggambarake tahapan umum sing dialami wanita. Informasi iki ngidini kita luwih mbantu wong-wong mau, kulawargane lan panyedhiya kesehatan entuk asil sing luwih positif, "terang penulis senior sinau kasebut, Dr. Ellen Seely, Rumah Sakit Brigham lan Wanita, Boston, Mass.

Kanthi riset terus dadi paling ngarep ing misi, Yayasan nyengkuyung wong sing slamet supaya melu sinau kaya Patient Journey.

"Panaliten iki menehi kesempatan unik kanggo 'map' carane pasien sing didiagnosis preeklampsia pindhah liwat pengalaman diagnosa, manajemen, perawatan, lan pemulihan fisik lan mental postpartum," ujare CEO Preeclampsia Foundation lan co-author sinau Eleni Tsigas. "Panaliten kasebut ngarahake kanggo ngenali titik nyeri umum ing pengalaman pasien sing dienggo bareng sing banjur bisa digunakake dening panyedhiya kesehatan kanggo nambah asil."

Sadawane sasi, wong sing slamet disaranake ngetutake #anypregnancy lan #preeclampsia lan melu acara media sosial sing kalebu seri sesi online karo organisasi sing duwe spesialisasi kanggo ngerteni pengaruh preeklampsia. Sumber daya tambahan pendidikan pasien lan panyedhiya lan rincian babagan acara ing ndhuwur kasedhiya www.preeclampsia.org/awarenessmonth.

Tsigas nambah, "Karya kita mesthi golek sabab lan obat. Ing sawetoro wektu, alat paling gedhe kita yaiku pendidikan.

Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Bivši i ja smo prekinuli prije godinu in 2 mjeseca, and ja sam when you šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok lan stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati lan obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali aku maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki lan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Aku ora ngerti apa-apa, nanging aku ora bakal ngerti apa-apa. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju koju je bacila dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontakttirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok kanggo mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Ora ana sing bisa dideleng lan ora ana sing bisa. Molim se da će dugo živjeti lan raditi više od svog prekrasnog djela. Yen sampeyan duwe masalah, sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut! Sampeyan bisa nindakake. Yen sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu ngetik alamat gmail: [email dilindhungi] utawa sampeyan bisa ndeleng kanthi cepet ing vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

Share to...