Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Education News Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan USA

Preian Musim Panas, Kegiyatan Liburan, lan Ngombe Bebaya

Sumber: Institut Nasional Penyalahgunaan Alkohol lan Alkoholisme, Institut Kesehatan Nasional. Dolan maring www.niaaa.nih.gov.
ditulis dening Dmytro Makarov

Musim panas biasane dadi musim sing apik kanggo kegiatan ruangan lan mbuwang wektu tambahan karo kulawarga lan kanca-kanca. Kanggo sawetara wong, kegiatan kasebut kalebu ngombe minuman beralkohol. Musim panas iki, njupuk langkah kanggo nglindhungi kesehatan sampeyan lan wong sing ditresnani.

Swimmers Bisa Ndhuwur sirahe
Alkohol ngrusak pertimbangan lan nambah risiko, kombinasi mbebayani kanggo perenang. Malah wong sing nglangi sing berpengalaman bisa metu luwih adoh tinimbang sing kudune lan ora bisa bali menyang pantai, utawa ora bisa ngelingi yen dheweke kedinginan lan ngalami hipotermia. Para peselancar bisa dadi percaya diri lan nyoba nunggang ombak sing ngluwihi kemampuane. Malah ing blumbang, alkohol bisa nyebabake akibat sing tragis. Penyelam sing mabuk bisa tabrakan karo papan nyilem utawa nyilem ing ngendi banyune cethek banget.

Boater Bisa Kelangan Bantalan
US Coast Guard laporan sing konsumsi alkohol nyumbang kanggo 18 persen saka prahu pati sing sabab utama dikenal, nggawe alkohol dadi kontributor misuwur kanggo kacilakan prahu fatal.1 Operator prau kanthi konsentrasi alkohol getih (BAC) 0.08 persen utawa luwih dhuwur 14 kaping luwih kamungkinan tiwas ing kacilakan prahu tinimbang operator sing ora ana alkohol ing sistem kasebut. Tekan 0.08 persen BAC mbutuhake kira-kira 4 ngombe sajrone 2 jam kanggo wanita ukuran rata-rata (171 lbs) utawa 5 ngombe sajrone 2 jam kanggo wong lanang ukuran rata-rata (198 lbs). Iku penting kanggo Wigati sing rintangan saka kacilakan fatal wiwit nambah karo ngombe pisanan.2 Kajaba iku, miturut US Coast Guard lan National Association of State Boating Law Administrators, alkohol bisa ngrusak kaputusan boater kang, imbangan, sesanti, lan wektu reaksi. Uga bisa nambah lemes lan kerentanan kanggo efek kecemplung banyu adhem. Yen ana masalah, para boaters sing mabuk ora dilengkapi kanggo nanggapi kanthi cepet lan golek solusi. Kanggo penumpang, mabuk bisa nyebabake slip ing dek, tiba ing laut, utawa kacilakan ing dermaga.

Drivers Bisa Mbuwang Course
Preian musim panas minangka sawetara wektu paling mbebayani ing taun ing dalan. Nalika lagi preinan, sopir bisa lelungan ing rute sing ora pati ngerti utawa ngeterake prau utawa kemping, kanthi gangguan pets lan bocah-bocah ing mobil. Nambahake alkohol ing campuran kasebut nyebabake nyawane sopir lan kabeh wong ing mobil, uga wong liya ing dalan, kanthi resiko. 

Dehidrasi minangka Resiko
Apa sampeyan lagi ing dalan utawa ing njobo gedhe, panas plus alkohol bisa padha alangan. Dina musim panas sing panas nyebabake mundhut cairan liwat kringet, dene alkohol nyebabake mundhut cairan amarga tambah urination. Bebarengan, bisa kanthi cepet nyebabake dehidrasi utawa stroke panas.

Lindhungi Kulit Sampeyan
Sunburns bisa nggawe damper ing preian musim panas. Wong sing ngombe alkohol nalika ngrayakake ing srengenge luwih cenderung nganggo tabir surya. Lan riset laboratorium nyatake yen alkohol nyuda jumlah cahya srengenge sing dibutuhake kanggo ngasilake luka bakar. Iki kabeh warta ala, amarga sunburns bola-bali nambah risiko kanker kulit. Apa ngombé utawa ora, dadi manawa kanggo slather ing sunscreen kanggo nggedhekake mangsa panas fun!

Tetep Aman lan Tetep Sehat 
Dadi pinter musim panas iki-mikir sadurunge ngombe. Nyingkiri omben-omben alkohol nalika numpak prau, nyopir mobil, njelajah ara-ara samun, lan nglangi utawa selancar uga bisa mbantu sampeyan lan wong sing ditresnani aman.

Yen sampeyan ngombe alkohol, priksa manawa:

  •  Nyedhiyani macem-macem panganan sehat lan cemilan.
  •  Tulung tamu sampeyan mulih kanthi aman - gunakake sopir lan taksi sing ditunjuk.

Lan yen sampeyan wong tuwa, mangertos undang-undang ngombé bocah-bocah - lan menehi conto sing apik.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan nyegah masalah alkohol ing musim panas iki, lan tips babagan nyuda, bukak: https://www.RethinkingDrinking.niaaa.nih.gov

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...