Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Pariwisata News Wire Plancongan Trending Uni Emirat Arab

Presiden Uni Emirat Arab lan Emir Abu Dhabi tilar donya

Presiden Uni Emirat Arab Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan
ditulis dening Harry Johnson

Agensi Berita Emirat (WAM) nglaporake yen Syekh Khalifa bin Zayed Al Nahyan wis tilar donya, lan Emir Abu Dhabi lan Presiden Uni Emirat Arab (UAE) wis seda. Syekh Khalifa umur 73 taun lan wis pirang-pirang taun nandhang lara.

"Kamentrian Kepresidenan ngumumake bakal ana 40 dina tangisan resmi kanthi panji ing setengah tiang lan telung dina penutupan kementerian lan entitas resmi ing tingkat federal lan lokal lan sektor swasta," WAM dikirim ing Twitter dina iki.

Syekh Khalifa wis arang katon ing umum wiwit nandhang stroke ing 2014, karo adhine, Pangeran Mahkota Abu Dhabi Mohammed bin Zayed (dikenal minangka MBZ) katon minangka panguwasa de facto lan pembuat keputusan keputusan kebijakan luar negeri utama, kayata gabung karo perang sing dipimpin Saudi ing Yaman lan mimpin embargo ing tetanggan Qatar ing taun anyar.

"The UAE wis kelangan putrane sing mursid lan pimpinan 'fase pemberdayaan' lan wali perjalanan sing diberkahi," ujare MBZ ing Twitter, memuji kawicaksanan lan kemurahan Khalifa.

Miturut konstitusi, Wakil Presiden lan Perdana Menteri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, panguwasa Dubai, bakal dadi presiden nganti dewan federal sing nglumpukake panguwasa pitung emirat ketemu sajrone 30 dina kanggo milih presiden anyar.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Belasungkawa diwiwiti saka pimpinan Arab, kalebu raja Bahrain, presiden Mesir lan perdana menteri Irak.

Sekretaris Negara AS Antony Blinken ngaturake belasungkawa babagan tiwase Syekh Khalifa, sing diterangake minangka "kanca sejati Amerika Serikat".

"Kita ngajeni banget dhukungan kanggo mbangun kemitraan luar biasa sing dinikmati negara kita saiki. Kita nangisi tiwase, ngurmati warisane, lan tetep setya marang kekancan lan kerjasama sing tetep karo Uni Emirat Arab, "ujare.

Sheikh Khalifa dadi kuwasa ing taun 2004 ing emirat paling sugih Abu Dhabi lan dadi kepala negara. Dheweke samesthine bakal diganti dadi panguwasa Abu Dhabi dening Putra Mahkota Sheikh Mohammed.

Abu Dhabi, sing nduwèni akèh-akèhé kasugihan minyak negara Teluk, wis dadi présidhèn wiwit ngadegé federasi UAE déning bapaké Syekh Khalifa, almarhum Syekh Zayed bin Sultan Al Nahyan, ing taun 1971.

World Tourism Network VP kanggo Urusan Global, Alain St. Ange ujar: "WTN ngucapake simpati marang kulawarga, Pamrentah lan Rakyat UAE amarga tilar donyane Syekh Khalifa, panguwasa UAE. Kang Mulia minangka arsitek sejatine Bangsa lan dheweke bakal ora kejawab kabeh kanca ing UAE.

“Atas nama para pimpinan Kab WTN saka Komunitas Bangsa lan atas jenenge dhewe, mangga nampa simpati sing tulus ing wektu sing angel iki.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...