Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Profesional Kesehatan: Reversing Roe v. Wade iku Mbebayani lan Ora Adil

ditulis dening editor

Dewan Direksi Asosiasi Perawat Massachusetts - perawat lan profesional kesehatan sing dipilih dening kanca-kancane MNA - wis ngrilis pernyataan ing ngisor iki kanggo nanggepi draf keputusan mayoritas Pengadilan Tinggi AS kanggo mbalikke precedent hak aborsi sing wis suwe, kalebu Roe v. Wade.          

"Kemampuan kanggo ngleksanani otonomi jasmani minangka hak asasi manungsa. Konsep mayoritas Mahkamah Agung mratelakake panemume overturning Roe v. Wade bakal radikal malih ngganggu kesehatan ing Amerika Serikat lan disproportionately panggonan-income kurang, under-resourced lan tradisional marginalized wong ing resiko. Putusan kasebut bakal nambah alangan sing ora adil kanggo wanita lan kabeh wong sing duwe anak sing ngadhepi alangan sing luwih dhuwur kanggo nindakake hak reproduksi lan otonomi. Ana tambah pangenalan lan validasi ketimpangan kesehatan, utamane ing garis ras lan ekonomi. Pembalikan Roe v. Wade bakal ngodhe ketimpangan kasebut, luwih ngrusak komunitas sing kesehatane wis kaancam dening kesenjangan kasebut. Keputusan iki tegese gerakan mundur sing signifikan ing upaya bangsa kita kanggo ngatasi ketimpangan kesehatan lan bakal mbukak lawang kanggo erosi tambahan pilihan individu.

"Pakar hukum wis prédhiksi keputusan iki, yen ditindakake, bisa nyebabake larangan aborsi dormant ing pirang-pirang negara lan nyebabake larangan aborsi ditindakake ing saindenging negara. Pembalikan Roe kaya sing wis dirancang bisa nyebabake nargetake para pengasuh, dokter, perawat, lan praktisi perawat sing nyedhiyakake layanan aborsi. A hukum Texas ngidini anggota masyarakat kanggo nguber sipil tuntutan hukum marang panyedhiya, lan hukum Alabama bakal tundhuk marang dokter kanggo tuntutan pidana, kalebu ukuman urip ing pakunjaran. Kriminalisasi nyedhiyakake layanan kesehatan sing penting minangka visi peteng ing masa depan sing ora bisa ditindakake. Kita uga kudu nolak bali menyang wektu nalika wong sing duwe anak dipeksa njupuk risiko kesehatan kanggo nggunakake hak otonomi awak. Yen dileksanakake kaya sing direncanakake, keputusan kasebut bisa uga ngancam hak federal kanggo perkawinan sejenis lan akses menyang kontrasepsi.

"Minangka anggota serikat pekerja, perawat, lan profesional kesehatan, kita yakin kabeh wong kudu duwe akses sing padha menyang perawatan kesehatan. Ing ngendi sampeyan manggon lan pinten dhuwit sampeyan kudu ora nemtokake manawa sampeyan bisa nampa layanan aborsi sing sah lan aman. Ora ana ras utawa aspek identitas liyane sing kudu digunakake kanggo mbatesi pilihan kesehatan. Kita ngirim perawatan adhedhasar praktik paling apik. Minangka perawat ing Massachusetts, kita tanggung jawab kanggo "pangopènan kesehatan, piwulang, penyuluhan, perencanaan kolaborasi, lan pemugaran fungsi lan comfort sing optimal" pasien. Kaputusan kesehatan kudu ana ing antarane pasien lan panyedhiya, tanpa campur tangan pamrentah utawa ideologi politik.

"Pembalikan Roe sing diantisipasi lan undang-undang liyane sing ngupayakake hak lan kabebasan individu bakal nglanggengake siklus rasisme, seksisme, lan ketimpangan negara kita. Iki minangka perkara sing kudu kita lawan. Minangka serikat kita wis mulang kita wektu lan wektu maneh, ketidakadilan kanggo siji iku ora adil kanggo kabeh. Perawat MNA lan profesional kesehatan ndhukung wacana Commonwealth's Roe Act lan wis nuduhake komitmen sing wis suwe kanggo njamin akses sing padha menyang kabeh layanan kesehatan, kalebu mungkasi meteng. Kita darmabakti kanthi lengkap ora mung kanggo pasien individu nanging kanggo ningkatake panyebab kesehatan universal sing nyukupi kabutuhan saben wong kanthi padha. Kemajuan sing wis ditindakake ing Amerika Serikat kanggo nggedhekake lan nyelarasake akses kesehatan ora kudu mandheg lan dibalik. Kita kudu nyawiji kanggo nglawan erosi hak asasi manungsa lan nglawan keadilan kesehatan kanggo kabeh.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...