Iran Ngumumake Program Bebas Visa kanggo Turis India

Iran Ngumumake Program Visa-Waiver kanggo Turis India
Iran Ngumumake Program Visa-Waiver kanggo Turis India
Avatar Binayak Karki
ditulis dening Binayak Karki

Wong sing duwe paspor biasa bisa entuk hak istimewa iki saben nem wulan, kanthi wektu tetep 15 dina ora bisa dilanjutake, ujare pratelan kasebut.

Ing langkah kanggo ningkatake pariwisata, Iran wis mbukak program waiver visa kanggo warga India sing mlebu negara kasebut kanthi udhara.

Inisiatif kasebut, efektif wiwit tanggal 4 Februari, ngidini Indian nduwèni passport visa-free entri kanggo Tetep maksimum 15 dina, miturut statement saka Kedutaan Besar Iran. Nanging, pangecualian iki tundhuk karo patang kahanan tartamtu.

Wong sing duwe paspor biasa bisa entuk hak istimewa iki saben nem wulan, kanthi wektu tetep 15 dina ora bisa dilanjutake, ujare pratelan kasebut.

Pengecualian visa khusus kanggo tujuan pariwisata lan ora ditrapake kanggo individu sing pengin tetep luwih suwe, pirang-pirang entri sajrone nem sasi, utawa jinis visa liyane. Sing mbutuhake tetep lengkap utawa jinis visa sing beda disaranake njupuk visa sing dibutuhake saka misi Iran ing India.

Entri gratis visa, sing dikenalake minangka bagean saka program sing luwih jembar, mung ditrapake kanggo warga negara India sing mlebu Iran liwat wates udara. Kedutaan Besar Iran negesake manawa pangembangan iki ora ngluwihi individu sing mlebu liwat cara liya.

Desember pungkasan, Iran nyetujoni program visa-waiver sing padha kanggo India lan 32 negara liyane, kalebu Uni Emirat Arab, Arab Saudi, Indonesia, Jepang, Singapura, lan Malaysia.

Pengumuman kasebut sawise keterlibatan diplomatik anyar, kalebu kunjungan Menteri Luar Negeri India, S Jaishankar, menyang Iran wulan kepungkur. Sajrone kunjungan kasebut, diskusi ekstensif ditindakake antarane Jaishankar lan mitra Iran, Hossein Amir-Abdollahian, sing nyakup spektrum masalah bilateral lan regional. Inisiatif pengabaian visa samesthine bakal ningkatake hubungan budaya lan ekonomi ing antarane loro negara kasebut.

About penulis

Avatar Binayak Karki

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...