Kabar Kawat

Pakar kesehatan masarakat ngelingake: Perlu nyiyapake pandemi sabanjure

ditulis dening editor

Sawise nggawe kemajuan sing signifikan ing vaksinasi Amerika nglawan COVID-19 lan alon nyebarake, peneliti penyakit infèksius ing Kongres Vaksin Sedunia nyatakake weker yen negara kasebut ora bakal bisa nyegah pandemi liyane kajaba pejabat kesehatan masyarakat langsung njupuk langkah konkrit kanggo nyiapake.  

"Pandemi iki ora mung siji. Iki dudu acara sepisan ing abad, "ujare Jennifer Nuzzo, DrPH, SM, Profesor ing Sekolah Kesehatan Umum Universitas Brown lan presenter ing Kongres Vaksin Dunia 2022, kumpul internasional luwih saka 1,500 ahli penyakit infèksius. "Kemungkinan munculé patogen anyar tegese kita kudu ngarep-arep masa depan sing kebak ancaman penyakit infèksius sing kudu kita siyap nglawan."

Dr Nuzzo ujar manawa pamrentah lokal, negara bagian, lan federal kudu nganggep iki minangka ancaman dhasar kanggo katentreman lan kamakmuran negara, supaya kabeh sistem kesehatan Amerika fokus ing strategi kalebu mbangun tenaga kerja kesehatan umum sing luwih kuat lan ngembangake rencana kanggo tes sing luwih efisien. pelacakan kontak, lan pangembangan vaksin.

"Kemajuan sing ditindakake sajrone COVID-19 ora kudu diiringi wektu sepi sing kita lali tinimbang kerja keras kanggo nyiapake sabanjure," ujare. "Kita ngalami pengalaman sing nggegirisi iki lan gagal ngiyatake kesiapan minangka kesalahan paling gedhe sing bisa ditindakake."

Kit tes ing omah jelas migunani kanggo ndeteksi lan nglawan COVID, lan bakal migunani banget yen kita ngembangake penyakit infèksius liyane, kayata radang tenggorokan lan influenza, ujare Dr. Nuzzo. Tes omah kanggo penyakit kasebut bisa mbantu masarakat ngerti kapan lan suwene dheweke kudu ngasingake awake dhewe.

Kanggo luwih sinau pelajaran saka tanggapan COVID negara, Dr. Nuzzo lan kanca-kancane bakal ngluncurake Pusat Kesiapsiagaan lan Tanggepan Pandemi ing Sekolah Kesehatan Umum Universitas Brown kanggo sinau babagan cara ngatasi faktor sosial lan ekonomi sing ngalangi kemampuan kanggo mungkasi panyebaran. saka penyakit.

"Aku mikir kanthi sawetara cara, kita bakal luwih siyap kanggo pandemi sabanjure, nanging sebagian dibentuk kanthi pendhidhikan lan kesadaran," ujare. “Aku optimistis. Ana pirang-pirang perkara sing bisa kita lakoni, lan kita saiki saiki.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar