Apa CLIA Banget Optimis? Cruise punika Lingkungan Sustainable

2024 Wisata Pelayaran: Tanggung Jawab & Kelestarian
2024 Wisata Pelayaran: Tanggung Jawab & Kelestarian
ditulis dening Harry Johnson

Prakiraan Tanggung Jawab lan Kelestarian Pariwisata Pelayaran 2024 prédhiksi kenaikan kapasitas pelayaran 10% wiwit taun 2024 nganti 2028.

Jalur pelayaran aktif nggayuh emisi net-nol ing taun 2050.

Negara 2024 saka Industri Kapal Pesiar Laporan nuduhake manawa pariwisata pelayaran wis ngatasi tingkat sejarah lan nuduhake kontribusi ekonomi lan kepemimpinan sing signifikan ing kelestarian lingkungan lan pariwisata sing tanggung jawab.

Miturut laporan industri pelayaran taunan sing bubar diterbitake, volume penumpang ing 2023 tekan 31.7 yuta, 7% luwih dhuwur tinimbang ing 2019. ing layaran.

Prakiraan kasebut prédhiksi paningkatan kapasitas pelayaran 10% wiwit taun 2024 dadi 2028 amarga jalur pelayaran aktif nggayuh emisi net-nol ing taun 2050. Kemajuan iki nuduhake komitmen kanggo kelestarian lingkungan.

Pariwisata pesiar tetep dadi sektor sing maju lan tahan banting ing industri pariwisata, ngluwihi kedatangan turis internasional ing babagan tingkat pemulihan. Iki nyumbang kanthi signifikan kanggo ekonomi lokal lan nasional, kanthi pertumbuhan ekonomi 90% sing luar biasa ing taun 2022 dibandhingake karo 2019. Wutah iki nggumunake amarga volume penumpang mung 70% saka tingkat 2019.

Sajrone limang dekade kepungkur, pariwisata pelayaran terus-terusan nuduhake kemampuane kanggo ngatur kegiatan pariwisata kanthi efektif, lan isih akeh kesempatan kanggo tuwuh tanggung jawab ing industri kasebut. Senadyan sukses, lelungan pelayaran mung nggambarake mung 2% saka lelungan lan pariwisata sakabèhé, ninggalake papan sing penting kanggo ekspansi.

Kajaba iku, industri pelayaran terus mimpin ing kelestarian lingkungan lan tujuan stewardship. Jalur pelayaran terus-terusan nggawe kemajuan ing teknologi, infrastruktur, lan operasi, lan uga prioritas latihan katrampilan ijo kanggo anggota kru.

Cruise berkembang:

  • • Pariwisata pelayaran tekan 107% saka tingkat 2019 ing 2023, kanthi 31.7 yuta penumpang sing berlayar - meh rong yuta luwih saka 2019.
  • • 2024 prakiraan kanggo ndeleng 35.7 penumpang cruise sailing.
  • • Niat kanggo cruise 6% luwih dhuwur tinimbang 2019, karo Millennials dadi lelungan cruise paling antusias ing mangsa.
  • • Kapasitas pelayaran global diprakirakaké bakal tuwuh saka 677K dermaga ngisor ing 2024 dadi 745K dermaga ngisor ing 2028.
  • • Saben taun, armada dadi luwih efisien amarga jalur pelayaran nandur modal ing teknologi propulsi kanthi kapabilitas konversi kanggo bahan bakar alternatif ing mangsa ngarep lan nggunakake macem-macem teknologi lan inovasi kanggo ngembangake inisiatif kelestarian.

2022 Dampak Ekonomi Global. Ing taun 2022, pelayaran ngasilake:

  • • $ 138 milyar kanggo ekonomi global
  • • 1.2 yuta proyek - munggah 4% dibandhingake 2019.
  • • $ 43 milyar ing upah
  • • 63% saka wong-wong sing wis njupuk cruise ngomong sing padha bali menyang panggonan sing pisanan dibukak liwat kapal pesiar kanggo Tetep maneh, ndawakake impact ekonomi.

Kanggo taun 2023, dampak ekonomi diramal bakal luwih gedhe amarga mundhak 50% jumlah penumpang sing mlaku ing taun 2023 dibandhingake taun 2022.

Tren ing Cruise:

  • • Jumlah kapal pesiar anyar saya tambah - 27% kapal penjelajah sajrone rong taun kepungkur minangka pelayaran anyar, tambah 12% ing taun kepungkur.
  • • Cruises iku pilihan ndhuwur kanggo multi-generasi lelungan - karo luwih saka 30% saka kulawargané lelungan dening cruise karo paling rong generasi lan 28% lelungan cruise lelungan karo telung kanggo limang generasi.
  • • Ekspedisi lan eksplorasi minangka sektor pariwisata pelayaran sing paling cepet berkembang, kanthi 71% penumpang sing lelungan ing itinerary ekspedisi wiwit taun 2019 nganti 2023.
  • • Wisata wisata sing bisa diakses saya tambah akeh-karo 45% penumpang pesiar pesen tur sing bisa diakses kanggo pelayaran paling anyar.
  • • 73% lelungan lelungan ngandhakake yen penasehat lelungan duweni pangaruh sing migunani tumrap keputusane kanggo lelayaran.
  • Kanthi paling ora 56 kapal anyar sing teka online antarane 2024 lan 2028, ana uga kesempatan sing akeh kanggo karir ing pelayaran, sing nduwe tingkat retensi karyawan sing apik banget nganti 80%.
  • • Ing 2024, jalur pelayaran bakal makaryakke tenaga kerja multinasional meh 300,000 pelaut sing makili luwih saka 150 negara, uga puluhan ewu karyawan ing darat.
  • • 94% pelaut wanita kerja ing industri pelayaran.
  • • Kira-kira 40% peran kepemimpinan senior ing perusahaan pelayaran dianakake dening wanita.
  • • Antarane kabutuhan tenaga kerja saiki lan mangsa ngarep yaiku katrampilan ijo.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...