Airlines Australia Plancongan Bisnis News transportasi

Qantas seneng Airbus kanggo penerbangan non-stop anyar menyang London lan New York

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Grup Qantas Australia wis ngonfirmasi manawa bakal pesen 12 A350-1000, 20 A220, lan 20 A321XLR. Kabar kasebut diumumake ing upacara ing Sydney sing dirawuhi dening CEO Qantas Group Alan Joyce lan Kepala Komersial Airbus lan Kepala Airbus International, Christian Scherer.

A350-1000 dipilih dening Qantas sawise evaluasi sing dikenal minangka Project Sunrise lan bakal ngidini operator kasebut ngoperasikake penerbangan komersial paling dawa ing donya. Iki bakal kalebu ngubungake Sydney lan Melbourne karo tujuan kayata London lan New York tanpa henti kanggo pisanan. Nampilake tata letak premium, armada A350 uga bakal digunakake dening Qantas ing layanan internasional liyane. A350-1000 didhukung dening mesin Trent XWB generasi paling anyar saka Rolls-Royce.

Ing kategori lorong tunggal, A220 lan A321XLR dipilih miturut evaluasi sing diarani Project Winton. Pesawat kasebut bakal digunakake dening Grup Qantas ing layanan domestik ing saindenging negara, sing bisa nganti luwih saka limang jam. Kajaba iku, A321XLR nawakake kemampuan jangkoan kanggo penerbangan saka Australia menyang Asia Tenggara, ngidini Grup Qantas mbukak rute langsung anyar. Armada A220 lan A321XLR bakal didhukung dening mesin Pratt & Whitney GTF.

Persetujuan iki minangka tambahan kanggo pesenan sing ana kanggo 109 pesawat A320neo Family, sing kalebu A321XLR kanggo anak perusahaan murah Qantas Group Jetstar.

CEO Qantas Group Alan Joyce ujar: "Jenis pesawat anyar bisa nggawe barang anyar. Iki sing nggawe woro-woro dina iki penting banget kanggo operator nasional lan kanggo negara kaya Australia sing penting banget lelungan udara. A350 lan Project Sunrise bakal nggawe kutha apa wae mung siji penerbangan saka Australia. Iki minangka tapel wates pungkasan lan perbaikan pungkasan kanggo tirani jarak.

"A320s lan A220s bakal dadi tulang punggung armada domestik kita sajrone 20 taun sabanjure, mbantu supaya negara iki terus maju. Jangkoan lan ekonomi bakal nggawe rute langsung anyar. "Keputusan Dewan kanggo menehi lampu hijau minangka pesenan pesawat paling gedhe ing penerbangan Australia minangka kapercayan sing jelas babagan masa depan Qantas."

Christian Scherer, Kepala Komersial Airbus lan Kepala Airbus International ujar: "Qantas minangka salah sawijining maskapai penerbangan paling apik ing donya, kanthi semangat visioner wiwit diwiwiti luwih saka 100 taun kepungkur. Kita diajeni dening kapercayan sing Qantas diselehake ing Airbus lan ngarep-arep ngirim menyang Grup minangka salah sawijining armada paling modern, efisien, lan lestari ing donya. Kaputusan Qantas iki negesake posisi A350 minangka referensi pesawat widebody jarak jauh.

A220, A321XLR, lan A350 minangka pimpinan pasar ing kategori ukuran masing-masing. Saliyane nawakake tingkat kenyamanan penumpang sing paling dhuwur, pesawat kasebut nggawa efisiensi langkah-langkah, nggunakake bahan bakar nganti 25% luwih murah, pengurangan emisi karbon sing padha, lan jejak swara 50% luwih murah tinimbang pesawat generasi sadurunge.

Kabeh pesawat Airbus ing produksi disertifikasi kanggo mabur kanthi campuran bahan bakar penerbangan sustainable (SAF) 50%, kanthi target nambah iki dadi 100% ing taun 2030.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...