Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah EU France News wong Qatar Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending Inggris

Qatar Airways pengin Airbus mbayar $618 yuta kanggo cacat permukaan A350

Qatar Airways pengin Airbus menehi ganti rugi $618 yuta kanggo cacat permukaan A350
Qatar Airways pengin Airbus menehi ganti rugi $618 yuta kanggo cacat permukaan A350
ditulis dening Harry Johnson

Amarga ana masalah karo armada A350, Qatar Airways wis miwiti nggawa jet super-jumbo A380 mothballed metu saka pensiun nalika nyiapake kanggo ngadhepi Piala Dunia bal-balan.

Qatar Airways lan Airbus wis dikunci ing regejegan pait kanggo sasi babagan karusakan ing jet A350 maskapai, kalebu cat blistered, pigura jendhela retak utawa wilayah riveted lan erosi saka lapisan pangayoman kilat.

miturut Qatar Airways, Regulator nasional negara wis dhawuh kanggo mungkasi mabur 21 saka sawijining 53 jet A350 minangka masalah muncul.

Saiki, rincian finansial lan teknis sing digandhengake karo spat hukum sing langka wis muncul ing pengajuan pengadilan ing a Divisi Pengadilan Tinggi ing London, ing ngendi Qatar Airways nuntut Airbus ing Desember.

Maskapai panji milik negara Qatar njaluk ganti rugi luwih saka $600 yuta Airbus kanggo cacat lumahing ing jetliners A350, miturut document pengadilan.

Qatar Airways, kang wis dhawuh total 80 A350s, uga takon hakim Inggris supaya Airbus basis Prancis ora nyoba kanggo ngirim liyane saka jet nganti apa sing diterangake minangka cacat desain wis didandani.

Airbus nandheske sing, nalika ngakoni sawetara masalah technical karo pesawat sawijining, ora ana masalah safety.

Maskapai Teluk njaluk ganti rugi $618 yuta saka Airbus kanggo grounding parsial, ditambah $4 yuta kanggo saben dina sing 21 jet tetep metu saka layanan.

Pratelan kasebut kalebu $ 76 yuta kanggo siji pesawat - A350 umur limang taun sing bakal dicet maneh ing livery kanggo Piala Dunia 2022, sing dadi tuan rumah Qatar ing pungkasan taun iki.

Pesawat kasebut wis diparkir ing Prancis suwene setaun, mbutuhake 980 tambalan ndandani sawise karya cat sing dibatalake mbukak celah ing tameng kilat.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...