Rafah, Gazah: Pimpinan Dunia ngomong NO! Pimpinan Pariwisata Ngomong Apa?

Saudi
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika mayuta-yuta wong, akeh bocah sing ana ing bebaya mati, wektune kanggo ngomong - wektune kabeh wong uga pimpinan pariwisata ngomong. Apa padha?

Industri lelungan lan pariwisata biasane meneng babagan perang Gazah lan tumindak Israel nglawan Hamas, lan karusakan tambahan ing dalane.

Katon donya (meh) nyawiji ing dina iki ing ngandika metu ing cedhak serangan ing Rafah.

Meksa luwih saka siji yuta wong Palestina sing terlantar ing Rafah kanggo ngungsi maneh tanpa papan sing aman kanggo pindhah bakal dadi ora sah lan bakal duwe akibat bencana. Ora ana papan sing aman ing Gaza. Komunitas internasional kudu tumindak kanggo nyegah kekejaman luwih lanjut.

Nadia Hardman, peneliti hak pengungsi lan migran ing Human Rights Watch

Travel lan Pariwisata duwe tanggung jawab

Lelungan lan pariwisata minangka penjaga perdamaian nduweni tanggung jawab ora bisa meneng.

Minangka wong Arab Amerika sing manggon ing Yordania, Mona Nafa wis salah siji saka sawetara pamimpin pariwisata ngandika banter lan cetha. Kanggo iki, dheweke dianugerahi Status Pahlawan Pariwisata dening World Tourism Network.

Kasepen dudu pilihan maneh:

Tuwuh minangka generasi pertama Arab Amerika lan saiki manggon ing Yordania lan nyekseni penindasan rakyat Palestina, (kulawargane ibuku dicopot saka omahe ing taun 1948). Aku lungguh kanthi tenang nganti pirang-pirang taun ngerti crita kita nanging saiki aku rumangsa kepekso, yakin, lan yakin kanggo nuduhake narasi Rakyat Palestina lan bangga dadi salah sijine!    

Mona Naffa, Amman, Yordania

World Tourism Network Hero Dov Kalman saka Israel mangsuli:

Mbebasake Gaza saka Hamas nggawe pangarep-arep sing dibutuhake kanggo manungsa 

Dina iki dina kritis kanggo perang ing Gaza

Israel ngancam bakal nyerang kutha Rafah ing sisih kidul Jalur Gaza. Kutha iki minangka ibukutha Provinsi Rafah ing Negara Palestina.

Saiki, kutha ing tapel wates Mesir iki minangka siji-sijine "panggonan aman" sing goyah kanggo akeh pendhudhuk Gaza sing terlantar lan ora duwe omah. Rafah minangka papan perlindungan sementara kanggo sejuta utawa luwih wong sing nyoba ngatasi keluwen, penyakit, lan pembunuhan. Umume wong sing terlantar sing saiki sempit ing Rafah yaiku bayi, bocah, lan wanita.

Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu ngumumake dina Jumuah dheweke ngupaya ngungsi wong Palestina sing macet menyang Rafa sadurunge invasi sing dikarepake.

Setengah saka populasi Gaza saiki ana ing Rafah. Dheweke ora duwe papan kanggo pindhah. Dheweke ora duwe omah, lan ora duwe pangarep-arep.

Ketua PBB Antonio Guterres

Ora ana pilihan logistik kanggo ngungsi.

Tunnel

Ana terowongan ing Gaza sing nyambungake kanthi ilegal menyang Israel lan Mesir lan bisa digunakake dening organisasi teror Hamas.

Iki dimangerteni lan dikenal malah sadurunge perang iki. Salah sawijining trowongan kasebut ditemokake dening Pertahanan Israel sing mlaku ing ngisor kompleks PBB ing Rafah. Perserikatan Bangsa-Bangsa ora ngerti babagan iki lan kerja sama karo IDF.

Uga cetha yen 13 saka 13,000 UNRWA buruh duwe sambungan utawa anggota Hamas. Kanthi meh kabeh ing Gaza disambungake karo Hamas, iki ora kaget banget.

Sing jelas yaiku yen tanpa karya staf heroik Perserikatan Bangsa-Bangsa, kahanan ing Gaza kanggo bocah-bocah, ibu-ibu, lan wong liya sing ora lugu bakal dadi luwih elek.

Isin ora ngajeni Karya Tanpa Pamrih PBB

Iku isin kanggo ora ngurmati, ngormati lan ndhukung urip ngancam lan tanpa pamrih karya iki lanang lan wadon kanggo PBB, kanggo wong Gaza lan kanggo manungsa.

Juergen Steinmetz, Ketua World Tourism Network

Negara donor UNWRO Norwegia lan Spanyol ngerti iki. Dheweke nambah dana, mung bakal ditanggulangi dening para donor penting kayata Amerika Serikat, lan Jerman antara liya sing ora ana maneh.

Langsung dilalekake manawa karya iki minangka garis urip sing penting kanggo mayuta-yuta wong sing ngalami horor sing ora bisa dibayangake dening manungsa normal.

WTNAdvokasi | eTurboNews | eTN

Pariwisata minangka bisnis gedhe ing tetanggan

Pariwisata minangka bisnis gedhe ing negara tetangga kayata Israel, Yordania, Mesir, Arab Saudi, lan uga Libanon.

Perang iki ndeleng awan pariwisata sing peteng luwih adoh. Amerika saiki duwe pikiran liyane babagan lelungan menyang panggonan kayata Arab Saudi, Dubai, utawa Qatar, kanthi ngerti loro wilayah kasebut aman lan ora ana bebaya yen melu militer ing perang iki.

El Al, Israel National Airlines iklan penerbangan anyar saka Amerika Serikat kanggo Tel Aviv marang kabeh rintangan, lan penerbangan biasane kebak. Iki mesthi daya tahan pariwisata bebarengan karo kekuatan iman Yahudi.

Mungkin dina iki dina pangarep-arep sawise kabeh?

Katon meh kabeh jagad alon-alon nyawiji kanthi ujar NO MORE!

Israel uga menehi tandha manawa ana cara metu. Qatar, sing penting kanggo negosiasi antarane Israel lan Hammas nggawe pernyataan sing kuat: STOP!

Apa sing ditindakake Pariwisata PBB?

Pariwisata UN Sekretaris Zurab Pololikashvili bakal rawuh ing konferensi Ketahanan Pariwisata Global ing Teluk Montego minggu iki, sing dianakake dening Hon. Menteri Pariwisata Jamaika Edmund Bartlett. Ngenteni kanggo ndeleng kepiye para pamimpin ketahanan pariwisata bakal ngatasi kahanan ing Gaza, utawa kanthi elegan ora nggatekake kabeh.

Ngadhepi serangan sing bakal ditindakake dening Israel ing Kutha Gaza Rafah, jagad saiki nanggapi:

Mesir

Ana papan sing winates lan risiko gedhe kanggo nyelehake Rafah ing eskalasi militer luwih akeh amarga jumlah wong Palestina sing saya tambah akeh, "ujare Menteri Luar Negeri Mesir Sameh Shoukry ing dina Sabtu sajrone taklimat pers, ngelingake yen eskalasi bakal duwe "konsekuensi sing parah.

Mesir uga negesake manawa upaya utawa upaya kanggo ngusir Palestina kanthi paksa saka tanahe mesthi bakal gagal.

Pejabat Mesir ngelingake prajanjen perdamaian antarane Mesir lan Israel sing wis pirang-pirang dekade bisa dilereni yen pasukan Pasukan Pertahanan Israel mlebu Rafah, utawa yen ana pengungsi Rafah dipeksa menyang Semenanjung Sinai.

Amerika Serikat saka Amerika

Apa sing bisa dakkandhakake lan mbaleni apa sing dakkandhakake yaiku operasi kasebut kudu ditindakake kanthi perencanaan lan faktoring lan nimbang perkara-perkara sing dakwenehake, khususe luwih saka yuta wong sing ngungsi, lan pengaruhe kanggo bantuan kamanungsan. Lan kita durung ndeleng rencana kaya ngono, mula, kaya sing dakkandhakake, Sekretaris Luar Negeri AS nerangake manawa iki dudu perkara sing bakal kita dukung.

Presiden AS Biden ngandika: Aku ngomong karo Bibi (Netanyahu) kanggo mbukak gapura ing sisih Israel. Aku wis meksa banget, tenan hard, kanggo njaluk bantuan kamanungsan menyang Gaza. Akeh wong lugu sing keluwen, akeh wong lugu sing nandhang susah lan mati, lan kudu mandheg.

Duta Besar AS kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa Linda Thomas-Greenfield ujar manawa Israel kudu njaga warga sipil kanthi aman lan ing kahanan saiki, operasi militer sing direncanakake ing kana "ora bisa diterusake."

Saudi Arabia

Karajan Arab Saudi ngelingake babagan akibat sing serius banget saka serangan lan nargetake kutha Rafah ing Jalur Gaza, sing dadi pilihan pungkasan kanggo atusan ewu warga sipil sing dipeksa dening agresi Israel sing brutal kanggo mlayu. Kerajaan kasebut negesake penolakan kategoris lan kutukan sing kuat babagan deportasi paksa lan nganyari panjaluk gencatan senjata langsung.

Pelanggaran terus-terusan hukum internasional lan hukum kamanungsan internasional iki nandheske perlu kanggo rapat darurat Dewan Keamanan PBB kanggo nyegah Israel nyebabake bencana kamanungsan sing bakal ditindakake saben wong sing ndhukung agresi kasebut.

Jerman

Menteri Luar Negeri Jerman Annalena Baerbock ujar manawa dheweke "kaget" karo pernyataan Israel babagan kemungkinan gerakan militer menyang kutha Rafah ing sisih kidul Jalur Gaza, negesake manawa iki "ora bakal dibenerake."

Iki teka ing wawancara karo situs web warta Jerman, diterbitake dina Setu, ing ngendi dheweke nyentuh pernyataan Menteri Pertahanan Israel Yoava Gallant babagan gerakan militer menyang Rafah.

Burbock mratelakake rasa kaget nalika krungu pratelan Gallant.

Dheweke nambahake: "Ngalih saiki ing Rafah, papan sing paling pungkasan lan paling rame, kaya sing diumumake Menteri Pertahanan Israel, ora bakal dibenerake."

Dheweke nedahake manawa mayoritas wong ing Rafah yaiku wanita lan bocah-bocah, lan nambahake: "Ayo kita bayangake yen dheweke anak-anak kita."

Uni-Eropa

Kepala kabijakan luar negeri Uni Eropa Josep Borell dikirim ing X, biyen Twitter, Sabtu: "Aku nyuarakke peringatan dening sawetara negara anggota Uni Eropa yen serangan Israel ing Rafah bakal nyebabake bencana kamanungsan sing ora bisa dicritakake lan ketegangan serius karo Mesir.

Inggris

Menteri Luar Negeri Inggris David Cameron ujar manawa dheweke "prihatin banget babagan prospek serangan militer ing Rafah.

"Prioritas kudu ngaso langsung ing pertempuran kanggo njaluk bantuan lan sandera," dheweke ngirim.

Jordan

Kamentrian Luar Negeri lan Ekspatriat Yordania ngelingake babagan bebaya tentara pendudukan Israel sing nindakake operasi militer ing kutha Rafah, ing sisih kidul Jalur Gaza, sing manggoni akeh sedulur Palestina sing terlantar ing kana minangka papan perlindungan. saka agresi Israel sing terus-terusan marang Lurung Gaza.

Kamentrian kasebut nyatakake "penolakan mutlak Kraton babagan pamindahan wong Palestina ing njero utawa njaba negarane."

Iki nandheske "perlu ngakhiri perang ing Lurung Gaza lan nggayuh gencatan senjata langsung sing njamin pangayoman warga sipil, bali menyang papan panggonane, lan tekane bantuan menyang kabeh bagean ing Jalur Gaza."

Kamentrian Luar Negeri uga ngajak komunitas internasional "supaya tanggung jawab lan njupuk tindakan langsung lan efektif kanggo nyegah Israel terus perang."

Qatar

Negara Qatar ngukum kanthi kuat ancaman Israel kanggo nyerang kutha Rafah ing sisih kidul Jalur Gaza lan ngelingake yen ana bencana kamanungsan ing kutha kasebut sing wis dadi papan perlindungan pungkasan kanggo atusan ewu wong sing terlantar ing Strip sing dikepung.

Kamentrian Luar Negeri ngajak Dewan Keamanan PBB supaya tumindak cepet kanggo nyegah pasukan pendudukan Israel nyerang Rafah lan nindakake pembantaian lan menehi perlindungan lengkap marang warga sipil miturut hukum internasional lan hukum kamanungsan internasional.

Kamentrian negesake penolakan kategoris Qatar saka upaya kanggo meksa wong Palestina saka Jalur Gaza.

Kamentrian kasebut uga nyatakake posisi tegas Qatar babagan keadilan panyebab Palestina, hak-hak sah rakyat Palestina, lan panyiapan negara merdika ing tapel wates taun 1967, kanthi Yerusalem Timur minangka ibukutha.

Hammas

Hamas, sauntara kuwi, ngetokake pratelan ana ngendikane aksi militer ing Rafah bakal duwe akibat bencana sing "bisa nyebabake puluhan ewu martir lan cilaka," sing klompok teror bakal nyekel "administrasi Amerika, komunitas internasional, lan pendudukan Israel. ” tanggung jawabe.

Israel

Netanyahu: Wong-wong sing ngandhani supaya ora mlebu Rafah ngandhani supaya ora menang nglawan teroris.

Menteri Perhubungan Israel, Miri Regev, ujar manawa pamrentah Israel nganggep sensitivitas Mesir babagan operasi militer ing Rafah kanthi serius lan negesake ana dialog karo Mesir babagan operasi ing Rafah. Dheweke uga ujar manawa dheweke bakal bisa nggayuh persetujuan.

Kasunyatan Strategis

Minangka pasukan Israel wis ngluwihi ajeg kidul. Rafah wis dadi kutha utama Gaza pungkasan sing durung dilebokake pasukan, sanajan dibombardir dening serangan udara meh saben dina.

Pimpinan Lelungan lan Pariwisata Kelangan Swara, nanging ana sing luwih banter

World Tourism Network bebarengan karo Institut Perdamaian Internasional Liwat Pariwisata HOOF lan mantan UNWTO Sekretaris Jenderal Francesco Frangialli wis dadi pionir ing industri lelungan lan pariwisata kanggo maju ngomong babagan perang ing Gaza.

Katon wong sing padha isih dadi pionir.

Pariwisata Media ngandika metu

Loro media travel lan pariwisata "alternatif". eTurboNews lan Travel Dampak Newswire tetep dadi loro publikasi global utama kanthi swara alesan kanggo industri lelungan lan pariwisata ing Israel - perang Gaza.

Nrenyuhake subyek iki mesthi ora tansah nggawe kita kanca, nggawa kita maca anyar, utawa nggawe iklan akeh-dibutuhake. Nanging saben agama bakal ngandhani, yen kabeh kita bakal diadili ing sawijining dina. Aku ora pengin kuwatir ngadhepi dina iki – nuwun sewu.

Juergen Steinmetz, penerbit eTurbonews

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...