Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis mobil Pelayaran budaya Hiburan Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Blanja Teknologi Parks tema Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Realitas ditambah anyar kanggo ngowahi industri lelungan lan pariwisata

Mario Karts: Koopa kang Challenge kulo
Mario Karts: Koopa kang Challenge kulo
ditulis dening Harry Johnson

Perusahaan ing sektor pariwisata nandur modal ing teknologi anyar kayata augmented reality (AR) kanggo nambah pengalaman lelungan sawise industri kasebut kena pengaruh pandemi COVID-19 lan ketegangan geopolitik. Ahli industri nyathet yen AR disetel kanggo nyedhaki industri pariwisata menyang metaverse, sing bisa nyedhiyakake papan kanggo wong-wong sing bisa ketemu, ngrancang lelungan bebarengan, lan sinau babagan macem-macem situs bersejarah ing lingkungan virtual sadurunge lelungan.

Miturut laporan 'Augment Reality in Travel & Tourism (2022)' paling anyar, industri nggunakake AR kanggo adaptasi karo tantangan kayata pembatalan menit pungkasan kanthi nambah pengalaman pesenan. Tamu sing pengin nginep ing hotel bisa nggambarake kamar hotel sadurunge lelungan nggunakake AR, supaya luwih gampang milih kamar sing paling cocok, nyuda frekuensi pembatalan.

Uga nambah pengalaman pesenan, AR uga bisa nambah pengalaman lelungan kanggo turis, saka nerjemahake pratandha lan menu kanggo nuntun turis liwat atraksi populer. Teknologi kasebut bakal duwe peran sing nyenengake ing industri amarga nggampangake perjalanan sing nyuda stres lan luwih informatif, sing penting kanggo wong sing ragu-ragu sing wis ngadhepi macem-macem larangan lelungan.

Pakar industri ngira yen pasar AR bakal tekan $ 152 milyar ing 2030, saka $ 7 milyar ing 2020. Jumlah proyek sing gegandhengan karo tema iki ing industri travel lan pariwisata uga saya tambah, mundhak saka 106 proyek aktif ing November 2021 dadi 161 ing. Februari 2022. AS nduweni persentase paling dhuwur saka peran AR lan VR, kanthi luwih saka setengah (54%) saka jumlah posisi sing dilacak dening analis adhedhasar ing negara iki.

The Walt Disney Company bubar mbatesi plans kanggo nyiapake metaverse lan minangka asil iki, paling aktif ing posting proyek kanggo AR. Disney uga wis diwenehi paten kanggo nggawe kulo taman tema donya nyata ngendi pangguna bisa nemu donya maya 3D tanpa mbutuhake hardware wearable. Iki bakal ditindakake kanthi nggunakake teknik lokalisasi lan pemetaan simultaneous (SLAM) kanggo ngepetake lingkungan pengunjung nalika pindhah menyang jagad nyata nalika nggawe citra 3D.

Kanthi nggawe jagad simulasi sing immersive, Disney dadi luwih cedhak kanggo nggawe metaverse kanthi nggawa jagad maya kanthi kapabilitas AR menyang situs nyata. Paten anyar Disney nuduhake yen dheweke pengin tetep maju lan bersaing karo taman tema liyane kayata Mario Karts: Koopa kang Challenge kulo, sing wis nggunakake AR nanging tanpa headset clunky biasane digandhengake karo.

Disney wis weruh ing endi sing cocog nalika nerangake metaverse lan liwat paten iki, nduweni kemampuan kanggo njupuk kemampuan crita menyang tingkat sabanjure. Pengalaman sing immersive nanging khusus kanggo tamu individu bakal digawe nalika pindhah menyang taman. Proyeksi karakter Disney bakal katon sing bisa sesambungan karo tamu tanpa mbutuhake para tamu nganggo headset, nggawe pengalaman sing luwih nyata tinimbang pendekatan Disney kanggo nyewa aktor.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...